דלקת פרקים שיגרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים שיגרונית
    רחלי
    19/12/2007

שלום רב!
    אני פונה בשאלה בשם אימי, היא בת 55 וסובלת מיזה מס' שנים מדלקת פרקים שיגרונית. היא קיבלה כל מיני תרופות שונות להרגעת הכאבים, והתרופה היום שמאוד מקילה ועוזרת לה היא היומרה (humira) שאותה היא מקבלת בזריקות.
    לפני כן היא קיבלה רמיקייד בעירוי ואמברל (סובלת מפיברומילגיה-אני מקווה שאני מבטאת את זה נכון, וסובלת מפסוריאזיס ועוד כהנא וכהנא מחלות נילוות לדלקת הפרקים השיגרונית).
    זריקות היומרה מועילות מאוד, אך יש להן תופעות לוואי די מלחיצות ומפחידות, לעתים קרובות אימי מחלה בתופעה כמאין שפעת, דבר שגורם לה לציפצופים בריאות ושיעול ואז היא נאלצת להפסיק את הטיפול וברגע שהיא מתנקה עם אנטיביוטיקה היא חוזרת להזריק.
    לפני מס' ימים קראנו על תרופה זאת יותר לעומק והתברר לנו שהתרופה אומנם מועילה לדלקת פרקים אך יש סיכון גבוה מאוד לחלות בסרטן ועוד ממאיר.
    עד כמה זה נכון? מה עושים? האם להמשיך עם התרופה? אימי ממש לחוצה ואינה יודעת וחוששת לבריאותה עקב גילוי עניין הסרטן מהתרופה.
    אשמח לקבל תגובה.
    ביתה הדואגת
    רחלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים שיגרונית

הוספת תגובה

• דלקת פרקים שיגרונית

ד``ר זאב קריסטל
    20/12/2007

שלום רחלי
    לבטח שמעת על חוק זכויות החולה. לפי חוק זה על הרופא הנותן טיפול מסוים לחולה להסביר לו בפירוט על כל בסיבוכים ותובעות הלוואי הבלתי רצויות הכרוכים בטיפול האמור. לכל עצתי לך להתלוות לאמך בביקור הביקורת הקרוב במרפאה הריאומטולוגית ולדרוש את כל ההסברים המגיעים לך על פי חוק מהרופא שנתן את הטיפול.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו