כאב גב כרוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב כרוני
    דורית
    08/03/2011

שלום רב,
    אבקש את עזרתך, אני רוצה לדעת האם תוצאות ההדמייה שעשיתי, יכולות להסביר את הכאבים הכרוניים שלי? אני סובלת כבר שנה מכאבים והיה ניתן לחשוב שיש לי פריצת דיסק קשה, אולם לאחר הבדיקה, זה נראה יחסית מצב קל. אז שאלתי היא- האם ניתן להבין מההדמיה שהכאבים חזקים? והאם זה מצריך ניתוח קיבוע?
    התוצאות של MRI הן: נראית האדרה קלה בריצסים דו צדדית מחשד לניתוחים קלים. יש ניוון של הדיסק והלוחיות הצמודות. L4-5 בלט דיסק אחורי לחץ קל, עיבוי קל של הפלבום.
    תודה מראש,
    דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב כרוני

הוספת תגובה

• כאב גב כרוני

ד``ר זאב קריסטל
    08/03/2011

שלום דורית
    לא ברור לי האם עברת כבר ניתוח גב בעבר. לא תמיד ניתן לגלות סיבה למקור כאב גבי על פי צילומי CT או MRI . לעתים מגלים שינויים משמעותיים בצילום מבלי שיש לכך ביטויי קליני. מצד שני יכולים להיות כאבים קשים בחולים ללא ממצא משמעותי בציומי הדמייה.
    לכן יש קודם כל להתייחס לתלונות החולה ולטפל בהתאם לתלונות אלו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כאב גב כרוני

דורית
    08/03/2011

ד"ר שלום רב, אני מודה לך על המענה המהיר.
    אני עברתי לפני 3 שנים ניתוח לכריתת דיסק L4-S5 . ובשנה האחרונה סובלת מכאבים קבועים עם החמרה מידי פעם. עשיתי את הבדיקה האחרונה של MRI על מנת לשקול ניתוח של קיבוע. לכן, שאלתי היא- האם על פי הנתונים שצייני מההדמיה, יש מקום לניתוח קיבוע או להמשיך כך?
    מודה לך מראש על התייחסותך.
    יום טוב,
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כאב גב כרוני - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    17/03/2011

שלום רב
    לפי בדיקת ה - MRI היה ברור לי שעברת ניתוח גב, שכן הודגמו בו הצטלקויות באיזור הניתוח. אלו יכולים ללחוץ או ללכוד את שורשי העצב בתוכם ולגרום לכאב כרוני על רקע של נזק עיצבי.
    הטיפול היעיל ביותר במצב זה הוא השתלת אלקטרודה אפידוראלית לגרויי חשמלי של חוט השדרה.
    לקבלת אינפורמציה נוספת בנושא עלייך לפנות לרופא מומחה בכאב העוסק בטיפול זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו