מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום דוקטור זאב קריסטלשאולן07/04/2011
שלום דוקטור
ככול שאני קורא תשובות באתר שלך, לא כמו בעבר,
אני מבין הפוך לגבי מורפיום ,כלומר לכוון השללי .
((((((אני מבין שהיתכוונתה למינונים גדולים.))))))))
לא מומלץ לעלום למינונים גבוהים יותר, שכן בטיפול ממושך יכולים להופיע תופעות לוואי מזיקות כמו פגיעה במערכת החיסון, פגיעה במערכת ההורמונאלית עם אי-אונות, רגישות יתר לכאב המבטלת למעשה את האפקט משכך הכאב של מורפין, בצקות, הפרעות נוירולוגיות ועוד.
שאלה לגביי
אני לוקח 160 מ"ג אוקסיקונטין ,האם מינון כזה במשך כול הזמן,
ובהעדר טיפול אחר,
יכול לגרום לתופעות שרשמתה למעלה, האם רופא המשפחה שמיתנגד לטיפולים
במורפיום בכלל צודק ,לבסוף שהנזק של המורפיום עולה על התועלת שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דוקטור זאב קריסטל - תגובה
ד``ר זאב קריסטל10/04/2011בחלק מהמטופלים הטיפול במורפין במינונים שתיארת בהחלט אפקטיבי להפחתת הכאב לטווח רחוק, ללא התמכרות וללא תופעות לוואי שליליות. אני מקווה שאתה נמנה על קבוצה זאת. לעומת זאת ישנה קבוצה גדולה של מטופלים שמתן מורפין במינון גבוהה אמנם מזיק להם, עם תופעות לוואי בלתי נסבלות ישנוניות, חוסר יכולת לתפקד ולעבור תכניות שיקום.
לכן מאוד חשוב לבחור את החולים המתאימים לכל טיפול ולא ניתן לקבוע הכללות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)