כאב לאחר הזרקת סטרואידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב לאחר הזרקת סטרואידים
    טלי
    17/04/2011

שלום
    לפני שבוע וחצי קיבלתי במרפאת הכאב זריקת סטרואידים בטריגר פוינטס באזור הגב העליון לכיוון שכמה ימנית. הזריקה עברה בסדר וכמה ימים היה לי שקט בכאבים. בהמלצת הד"ר שהזריקה לי הלכתי לשחות ולא התאמצתי הרבה (כשבוע לאחר מתן הזריקה). למחרת חזרו לי הכאבים בגב באזור שבו קיבלתי את הזריקה (אותו מקום שכאב גם לפני כן). אני לא בטוחה לחלוטין האם זה מהמאמץ של השחיה. בכל אופן שאלתי היא אחרת - ממתי אני אמורה להרגיש את השפעת הסטרואידים בהקלת הכאבים שלי (אם בכלל, האם יש מצב שהחומר לא "עובד עלי"?). אציין שאני בת 33, בריאה, ולא נמצא ממצא רפואי המסביר מדוע יש לי כאבים בגב עליון לאחר בדיקות מקיפות ביותר. נקבע שעליי לחזור לאחר כשלושה חודשים למעקב במרפאה. אני די מוטרדת מהכאבים שלי ולא יודעת אם אחזיק מעמד כך 3 חודשים... מעבר לאופטלגין אני לא משתמשת בכדורים. תודה על תשומת הלב וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב לאחר הזרקת סטרואידים

הוספת תגובה

• כאב לאחר הזרקת סטרואידים - תגובה

ד``ר זאב קריסטל
    18/04/2011

שלום טלי
    זריקות לנקודות טריגר נעשות כאשר המקור לכאב הוא שרירי. הזריקה מכילה בעיקר חומר הרדמה מקומית וניתן לעיתים גם להוסיף סטרואידים. המטרה לגרום להרפיית השריר המכווץ ולשבור על ידי כך מעגל קסמים שתוצאתו כאב.
    את הפעולה רצויי לבצע כסידרה של הזרקות ולא רק הזרקה בודדת ולשלב אותה עם טיפול פיזיותראפי (Spray & Strach ) ותרופות מרפות שרירים ונוגדי דיכאון.
    לא נראה לי מהתיאור שנתת שאמנם קיבלת טיפול מלא ואפקטיבי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו