מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר בבקשה!!!לינדה14/10/2011
אודה מאוד להסבר על נקודות הדיקור האלו-
LIV 2+SP 8
CV 3+SP 6
ST 29+ SP 10
BI 30+GB 41
מחכה בבקשה להסבר...
לינדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר בבקשה!!! - תגובה
ערן מי-רב15/10/2011ממליץ לך לבדוק במקומות של מידע לגבי הנקודות הללו כיוון שאכן יש להם תפקידים אך כל מטפל מתייחס לנקודות בצורה שונה משום שישנן שלשו אסכולות ברפואה הסינית על כן אין ביכולתי לענות לך על כך.
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךדנה11/10/2011
הפריטין שלי=10
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
ערן מי-רב15/10/2011רמת הפריטין שלך על גבול תחתון כלומר מאגרי הברזל שלך נמוכים.
אני ממליץ לך לגשת למטפל (רפואה סינית, נטורופתיה, תזונאית..) אשר יתנו לך המלצות לחיזוק מאגרי הברזל כולל טיפול לחיזוק.
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזללינדה10/10/2011
שלום,
אני בת 32 ויש לי ערכי ברזל נמוכים מעט מן הנורמה, מה שמוביל אצלי לסחרחורות וחולשה. אני נוטלת כדורי ברזל וגם אוכלת מזון עם ברזל על פי המלצת תזונאית אך התופעות אינן חולפות (אני מטופלת בכדורים ועל ידי דיאטנית כבר חצי שנה).
שמעתי שאולי רפואה סינית יכולה לעזור והייתי מעוניינת לדעת איך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בברזל - תגובה
ערן מי-רב10/10/2011לינדה שלום
אכן הרפואה הסינית יכולה לעזור בסימטומים אלו וזאת על ידי שילוב של דיקור, צמחי מרפא והמלצות תזונתיות סיניות.
בנוסף יש לבדוק האם ערכי הברזל הם הנמוכים, ערכי הפריטין (מאגרי הברזל) או בעיה בספיגת הברזל.
בנוסף ישנם גורמים רבים אחרים אשר מונעים ספיגת ברזל, דוגמת: קפה, עישון ועוד.
ממליץ לך לגשת למטפל ברפואה סינית אשר יאבחן ויתן לך את הטיפול הנכון לך בכדי לחזק את גופך ולמגר את הסימפטומים הללו.
בברכת אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה09/10/2011
שלום רב,
מזה מספר שנים 5 שנים שאני סובלת מבעיה של "קליקים" חזקים מאד בצוואר (ניתן אפילו לשמוע אותם אם שמים אוזן על הצוואר).וגם קליקים חזקים בלסת
ה"קליקים" קורים בכל תנועה של הראש ימינה ושמאלה, וגם במנוחה!!!
אך אינני מוגבלת בתנועה בגינם...
מאז הבעיה אני סובל גם מכאבי ראש חזקים - לדעתי כאבי הראש נגרמים כתוצאה מאותם ה"קליקים".
דרך קופת החולים שלי - ורופאת המשפחה שלי, הופניתי לבדיקתם של אורטופדים ואף הייתי בכל הטיפולים- שיאצו , דיקור, פיזיותרפיה
.הצילום רנטגן בצוואר היה תקין..
אשמח מאד באם יש למישהו תשובה קונקרטית או פתרון לבעייתי.
בתודה מראש,
סימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ערן מי-רב12/10/2011דנה שלום
מצב כפי שאת מתארת נובע מתנוה לקוייה או חוסר תנועה של אנרגיה או דם.
אלו נובעים ממספר סיבות, בניהן: מתח, עבודה רבה, יציבה לא נכונה ועוד.
אני ממליץ לך לגשת למטפל ברפואה סינית אשר יאבחן זאת ויתן לך את הטיפול המודייק לך.
לדעתי דיקור ושילוב מגע (טווינה, שיאצו) והמלצות אורח חיים יקלו ואף יפתרו את הבעיה.
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוןסופר ג'וזאפין08/10/2011
מזה 3 ימים נזלת והתעטשויות ללא הרף כל הזמן צורך לקנח את האף
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינון - תגובה
מיכל שלזינגר10/10/2011שלום ג'וזפין
אני מבינה שאין חום, או הרגשה כללית רעה אלא נזלת והתעטשויות בלבד. יתכן שמדובר באלרגיה, שעל פי הרפואה הסינית קשורה לאנרגטיקה של הכבד ומוגדרת כ"רוח".
ייתכן שנחשפת לחומר שהגוף שלך רגיש אליו, זה יכול להיות צמח, דבר מזון או כל דבר סביבתי אחר.
מטפל ברפואה סינית יוכל לסייע לך .
כמובן שהמטפל יערוך אבחנה מלאה ואז יוכל להתאים לך טיפול.
רפואה שלמה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ph בקטריהקרן06/10/2011
שלום,
רציתי לדעת אם יודע מה זה ph בקטריה,
והאם יש דרך לטפל בזה לעומק באמצעות הרפואה הסינית.
ברפואה הקונבנציונאלית מציעים אנטיביוטיקה כאשר הפצעים מחמירים על מנת לא לגרום זיהום אך אינם מטפלים בשורש הבעיה, שהוא אינו מובן לי
אשמח מאוד להכוונה או המלצה למישהו שמתמחה ברפואה סינית העוסקת המחלות זיהומיות.
שנה טובה וברוכה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ph בקטריה - תגובה
ערן מי-רב06/10/2011קרן שלום
מה כוונתך בבקטריה בגוף? היכן הפגיעה בגוף וכיצד מופיעים הסימנים?
לרפואה הסינית יש תשובה גם לבקטריה אותה אנו מגדירים כחום ולחות אשר יש לנקות מהגוף.
חשןב לציין שתלוי היכן הבקטריות נמצאות בגוף ומה הסימנים משום שיש מקרים בהם המצב הינו קיצנו והטיפול המועדף הינו קונבנציואלי (דוגמת רקציה).
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהph bacteria
קרן06/10/2011התופעה היא כמו פצעים המופיעים האזור המותניים (החגורה) באזורים הפנימיים של הידיים (זרוע ואמה) אזוריים מדיאלים של הירכיים הם עם נפיחות אדומה מסביב , ישנה תחושה שאפשר לפוצץ אותם כמו פצע מוגלתי אבל הוא אינו יוצא עד הסוף ואז מחמיר, כל התעסקות מחמירה את הפצע ותגובה קיצונית היא כאבים חדים עד כאב שאינו מאפשר תנועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהph bacteria - תגובה
ערן מי-רב06/10/2011קרן שלום
כפי ששיערתי אכן הגדרה מבחינה סינית של חום ולחות אשר הצטברו בגוף.
בכדי לטפל בצורה מדוייקת כדי שתגשי למטפל\ת שיאבחנו זאת ויתנו את הטיפול המדוייק יותר לכך.
לדעתי יש לשלב כאן דיקור, צמחי מרפא ותזונה סינית.
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבן שלי בן 5 מים באוזנייםחגית03/10/2011
שלום, לבן שלי יש מים באוזניים או אלרגיה
שמורידה לו את גובה השמיעה.
הרופאים מציעים רק ניתוח כפתורים שאני לא מעונינת.
אני רוצה לדעת איזה אופציות יש לרפואה הסינית ואם אתם ממליצים על מישהו?
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן שלי בן 5 מים באוזניים - תגובה
מיכל שלזינגר04/10/2011שלום לך חגית
הרפואה הסינית היא מאוד יעילה בטיפול בבעיות של דלקות אוזניים /ואו מים באוזניים.
מומלץ ליטול צמחים בשילוב הנחיות תזונה.
מרבית המטופלים מצליחים להמנע מניתוח כפתורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!!!איילת02/10/2011
יש לי קליקים לא רצונייים בראש בלסת ובצוואר וכל מי שלידי שומע חזק את הקליקים.
הקליקים הם כל שניה הם לא מפסיקים לרגע.
הקליקים לא רצוניים,ואני לא יכולה לישון בלילה ולתפקד מהטיקים בראש הם לא מפסיקים לשניה.
הנוירולוג אמר לי שיש לי "פלטה מיוקונוס" וזה התכווצויות בלתי רצוניות של שרירים.
ואני לא רוצה לקחת כל החיים כדורים לאפילפסיה.
האם יכול להיות שהקליקים בראש לא יפסקו לעולם?
האם יש טיפול לזה ברפואה הסינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה!!! - תגובה
ערן מי-רב02/10/2011איילת שלום
לפי מה שאת מתארת זהו מצב של סטרס רב (נפשי\פיזי)
טיפולי רפואה סינית (דיקור, צמחים ושילוב עם שיאצו) יכול להועיל ולפתור את המצב.
ממליץ לך לגשת למטפל שיאבחן זאת בצורה מדוייקת יותר ויתן לך את הטיפול המתאים.
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור דלילאלינה28/09/2011
שלום רב, , יש לי מחזור מאוד דליל ממה זה יכול להיות?
כל הזמן המחזור הולך ונהייה יותר ויותר דל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור דליל - תגובה
ערן מי-רב07/10/2011אלינה שלום
ישנם גורמים רבים למחזור דליל
ממליץ לך לגשת לעשות בדיקות דם ובד בבד גם לגשת לאיבחון סיני וטיפול אשר יכול לחזק את הגוף משום שמצב זה יכול להחליש לאורך זמן.
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחיםאלינה28/09/2011
היי רציתי לדעת אם את הצמחי מרפא לוקחים לכל החיים בלי הפסקה?
מדוע לוקחים את הצמחים לתקופה ממושכת של שנה =3 פעמים ביום.
זה יכול לגרום לנזק לגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחים - תגובה
ערן מי-רב07/10/2011אלינה שלום
אין צורך לקחת את הצמחים לכל החיים הדבר תלוי בחוסר האיזון של גופינו ומספר הפעמים ביום תלוי גם הוא במצב הגוף שלנו.
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולה של פנדה קידסמירב28/09/2011
שלום,
בני בן השנה וחודשיים משלשל מזה 6 ימים, ללא חום והקאות, פניתי לרופא ילדים, לא התרגש מהמצב רק אמר לשתות הרבה מים...רכשתי את הפורמולה של זן צמחים המטפלת בשלשולים-רציתי לדעת האם היא מומלצת למצב זה? והאם אפשר לתת אותה במקביל לתמצית הומפאטית שהוא מקבל בימים אלו לחיזוק מערכת החיסון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולה של פנדה קידס - תגובה
מיכל שלזינגר30/09/2011שלום לך מירב
בזמן שלשולים חשוב לתת לילד אוכל קל לעיכול, בעיקר ירקות מבושלים עם דגש על כתומים. מומלץ להוריד מוצרי חלב למספר ימים. חשוב מאוד גם לצרוך תוסף פרוביוטי, לשיקום אוכלוסית החיידקים "הטובים" במעיים.
לגבי הפורמולה של זן צמחים, מדובר במוצר מדף ומפורטת ההתויה הייעודית על התווית, אם אלו הסימנים ונראה לך שמתאים, אז אפשר.
תמיד עדיף לקבל פורמולה בהמלצת מטפל שיתאים פורמולה מדוייקת, מינונים מתאימים ויתן הנחיות נוספות, תזונה וכיו"ב.
לגבי שילוב של הומיאופתיה קלאסית:
בד"כ הומיאופתים קלאסים אינם מצדדים בשילוב של תרופות / או טיפולים נוספים לטיפול ההומיאופתי הקלאסי.
אני מטפלת בהומוטוקסיקולוגיה, ובהומוטוקסיקולוגיה אין התנגדות לשימוש מקביל במוצרים שונים משיטות רפואה אחרות.
במקרה של ההומיאופתיה, התייעצי עם ההומיאופת לדעתו.
רפואה שלמה לבנך
ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר בבקשה הסבר?שירן25/09/2011
כתבת לי שהסיבות לחוסר דם: תזונה דלה בחומרי מזון חיוניים ליצירת דם.
אפשר בבקשה הסבר?
מה זאת אומרת "תזונה דלה בחומרי מזון חיוניים ליצירת דם"?
אילו חומרי מזון חיוניים ליצירת דם?
האם הגוף יוצר דם מהמזון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה הסבר? - תגובה
מיכל שלזינגר25/09/2011שלום שירן
אני עניתי לך על כל השאלות הללו בעבר (פנית תחת שמות שונים ובפורומים שונים...).
הסברתי אלו מזונות מתאימים לחיזוק דם.
הגוף מייצר צ'י (אנרגיה) מן המזון ומן הצ'י נוצר דם.
מזונות מתאימים הם מזונות כתומים וחומים שמחזקים את הטחול (שבונה אנרגיה)
ומזונות ירוקים- עלים לדוגמא.
כבר המלצתי לך בעבר ואני ממליצה שוב לקרוא ספרות בנושא טיפול בתזונה סינית ורצוי גם לפנות למטפל ברפואה סינית שינחה אותך באופן מדויק.
תשובות בפורום אינן באות במקום טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךמאיה20/09/2011
שאלת אותי איזו סוג של דיאטה?- דיאטה עשירה בפחמימות ובשומנים (רק עוגות) בלי ירקות בכלל
לגבי טיפול אין מה לדאוג ניתן לטפל על ידי רפואה סינית (דיקור, צמחים, תזונה נכונה...)
רציתי לשאול אם תזונה זה תחליף לצמחים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וטיפול ברפואה סינית
מיכל שלזינגר25/09/2011שלום מאיה
תזונה נכונה ומתאימה למטופל על פי הסינדרום ממנו הוא סובל היא חשובה ביותר.
בחלק מן המקרים תזונה מתאימה ומדוייקת יכולה לסייע, תלוי במקרה.
בחלק גדול מן המקרים צמחים ודיקור גם הם חיוניים לתהליך.
את מתארת תזונה מאוד בעייתית שמובילה להפרעות בריאות שונות. מומלץ שתפני למטפל שיוכל להנחות אותך באשר לתזונה מתאימה.
כי גם אם תקחי צמחים ו/או דיקור ותמשיכי בדרך זו, סיכוי קטן שתראי תוצאות כלשהן, ואם כן הן יחזיקו מעמד זמן קצר בלבד.
לא תוכלי לחוש "ריפוי".
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסתמאיה19/09/2011
אני בת 19. לפני כשנתיים לאחר ירידה במשקל הפסיק לי המחזור עד עכשיו קיבלתי כדורים לחמישה ימים (שלא עזרו) ולאחר מכן נטלתי גלולות. הפסקתי לקחת את הגלולות ומאז לא קיבלתי מחזור.
חשוב לי גם לציין שאני נמצאת כעת במשקל תקין.
האם זו תופעה נפוצה? יכול להיות שנגרם נזק בלתי הפיך מן הדיאטה לפני שנתיים ויותר לא אקבל מחזור באופן טבעי בחיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת - תגובה
ערן מי-רב20/09/2011מאיה שלום
שינוי תהליכים בגוף מבחינת תזונה והפסקת גלולות יכול ללגרום להפסקת מחזור הנקראת אמנוריאה (שיניונית) דבר הנגרם משינוי שהגוף מרגיש כקיצוני או דרסטי.
לא ציינת מה היה משקלך לפני וכעת, כמה זמן נמשכה הדיאטה ואיזו סוג של דיאטה.
לגבי טיפול אין מה לדאוג ניתן לטפל על ידי רפואה סינית (דיקור, צמחים, תזונה נכונה...) אני ממליץ לך לגשת למטפל\ת שיאבחנו אותך ויתנו לך טיפול גניקולוגי סיני על ידי השיטות הנ"ל.
בברכת
אושר, בריאות, אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחיםאן12/09/2011
האם שתיית צמחים הינה בטוחה ולא מסוכנת? האם הצמחים שהרופאים הסיניים נותנים לשתות נמצאים תחת פיקוח של משרד הבריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחים - תגובה
מיכל שלזינגר12/09/2011שלום לך אן
חשוב מאוד לקבל מרשם לצמחים רק אצל מטפל סיני שהתמחה בתחום ההרבולוגיה.
בניגוד לרפואה מערבית ששם ניתן לקבל טיפול דומה למחלות שונות:
למשל כדורים לסוכרת, מיגרנה וכו',
ברפואה הסינית חשוב לזהות את הסינדרום המדוייק שממנו סובל המטופל. לאחר זיהוי הסינדרום ניתן להתאים טיפול מתאים.
טיפול שאינו מתאים כמובן יכול לגרום להחרפת הסימפטומים ו/או לנזק נוסף.
לפחות לגבי הגדולות שמשווקות צמחים בארץ, כל הצמחים שמגיעים לישראל מקבלים אישור FDA ומשרד הבריאות. הצמחים מאושרים כ"מזון" ולא כ"תרופה". אלו הנהלים בארץ.
אבל כמובן שמשרד הבריאות מקפיד אילו צמחים מותר להכניס לארץ ואלו אסור. למשל, צמחים שנחשבים לרעילים גם בכמות קטנה, משרד הבריאות אינו מאשר לייבא.
קיימת גם ביקורת מדגמית של צמחים. בבדיקה זו בודקים האם יש מתכות כבדות, פטריות, עובשים ועוד מזיקים שונים שפוגמים באיכות הצמחים. צמחים שמכילים חומרים אלו נפסלים באופן מיידי לשיווק.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)