פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפואה סינית ולחץ דם
    הרי
    08/11/2012

שלום,
    1. האם טיפול ברפואה סינית להורדת לחץ דם יעילה גם כאשר הסיבות (הפוטנציאליות) לתופעה - כגון: לחצים ודאגות - ממשיכות להתקיים? האם זה יעיל גם כאשר יש סיבות גנטיות?
    2. האם לקבלת תוצאה אפקטיבית לאורך זמן יש יש צורך בטיפולים בודדים או הטיפולים הם סיסטמטיים? כוונתי,לדוגמא, פעם בשבוע דיקור או נטילת תרופה בכל יום?
    3. באופן כללי, האם ניתן לשלב טיפול בכמה בעיות?
    כבר יותר משנה אני מתעורר 1-2 פעמים בלילה ונותן שתן (כשלפני זה הייתי ישן "כמו תינוק").
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפואה סינית ולחץ דם

הוספת תגובה

• רפואה סינית ולחץ דם - תגובה

מיכל שלזינגר
    08/11/2012

שלום הרי

שלום,
    1. האם טיפול ברפואה סינית להורדת לחץ דם יעילה גם כאשר הסיבות (הפוטנציאליות) לתופעה - כגון: לחצים ודאגות - ממשיכות להתקיים? האם זה יעיל גם כאשר יש סיבות גנטיות?

חשוב להבין שגם כאשר ישנן סיבות גנטיות לתופעה היא יכולה להתבטא / או לא להתבטא. פרדיספוזיציה גנטית לתופעה מסויימת אינה מחייבת את הביטוי המעשי שלה בחיינו. תלוי במצב הגוף - נפש שלנו.

לחצים ודאגות - בטיפול טוב ישנה התייחסות לרגשותיו ומחשבותיו של אדם, התייחסות הוליסטית. מטפל טוב יוכל לסייע לך לשנות את נקודת המבט שלך על המציאות.

2. האם לקבלת תוצאה אפקטיבית לאורך זמן יש יש צורך בטיפולים בודדים או הטיפולים הם סיסטמטיים? כוונתי,לדוגמא, פעם בשבוע דיקור או נטילת תרופה בכל יום?

ברור שנדרשים מספר טיפולים. הרי מדובר בתופעה "שלא התחילה אתמול".
    אופי סדרת הטיפולים והדברים שיש ליטול כמובן נקבעים על ידי המטפל בהתאם לאבחון. ברור שבהתחלה רצוי לעשות סדרה רצופה ומסודרת.

3. באופן כללי, האם ניתן לשלב טיפול בכמה בעיות?
    כן - טיפול טוב הוא טיפול הוליסטי !

כבר יותר משנה אני מתעורר 1-2 פעמים בלילה ונותן שתן (כשלפני זה הייתי ישן "כמו תינוק").

יתכן מאוד שניתן יהיה לסייע לך בכך.

רפואה שלמה
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    גיטי
    04/11/2012

האם יש תרופה להתקפי חרדה בשיטה טבעית?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• תרופה טבעית להתקפי חרדה

עמיחי
    05/11/2012

אהלן :) יש גם יש תרופה טבעית להתקפי חרדה וחרדות בכללותן. התרופה מורכבת ממספר צמחי מרפא מהמטרייה מדיקה של הרפואה הסינית.
    לי באופן אישי כמטפל יש נסיון טוב עם טיפול בחרדות בשיטה טבעית בלבד. אשמח לעזור :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

ערן מי-רב
    05/11/2012

גיטי שלום
    מהסתכלות של הרפואה הסינית יש לאבחן ממה נועבות החרדות, מהו חוסר האיזון אשר יצר זאת ומכאן קובע המטפל\ת את הטיפול המתאים לך על ידי הכלים אשר בידי הרפואה הסינית: דיקור, צמחי מרפא, טיפול מגע ועוד..
    המלצתי היא שתגשי למטפל\ת ברפואה הסינית שיאבחן בצורה מדוייקת את חוסר האיזון אשר יוצר את החרדות אצלך ויתן לך את הטיפול אשר יפחת ויעלים את הסימנים אשר את חשה.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון הורמונלי ורפואה סינית
    רוני
    02/11/2012

שלום, אני בחורה בת 22, לפני חודש הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון, במשך כ-10 חודשים נטלתי גלולות מסוימות ואז עברתי ליטול גלולות אחרות כי הרופאה אמרה שהן לא מתאימות לי...לאחר שהחלפתי את הגלולות התחיל לנשור מלא שיער...ממש כאילו אני עוברת טיפולים כימוטרפים!!! חוץ מזה אני מזהה נמשים על הפנים שלא היו שם קודם לכן....אין לי פיגמנטציה גדולה כי אני לא נחשפת לשמש...שמעתי שזה מגביר אותה.
    עכשיו אני יודעת שהבעיה שלי זה חוסר איזן הורמנולי...הבדיקות דם שלי מראות שמביחנת ויטמיניפ הכול בנורמה....וגם הייתה לי אנמיה אז לקחתי ברזל והכול בסדר עכשיו...
    השאלה שלי היא האם הטיפול ההומיאופתי עובד במקרים כאלה?? כמה זמן יקח עד שהאיזון ההורמונלי ישוב לנורמה? הציעו לי דיקור סיני צמחי מרפא...וזה עולה המון אז אני מתלבטת ולא כולכך מאמינה:\

הוספת תגובה

• איזון הורמונאלי

עמיחי
    05/11/2012

הי רוני, זה נפלא ונהדר שאת לא מאמינה. רפואה סינית אינה דת ולכן אין צורך להאמין בה :) מה שכן, היא יכולה מאוד לעזור במצבך ע"י ניקוי המערכת ההורמונאלית שלך משאריות הגלולות, החזרת האיזון הנכון של הגוף, שאובד הרבה פעמים לאחר שימוש בגלולות. לגבי המחיר - זה לא צריך להיות כל כך יקר כפי שאת חושבת. אם את עדיין מעוניינת אשמח לענות לשאלות נוספות ולעזור.

בהצלחה ורפואה שלימה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון הורמונלי ורפואה סינית - תגובה

ערן מי-רב
    05/11/2012

רוני שלום
    לגבי טיפול הומיאופטי אין לי תשובה כיוון אני לא עוסק בתחום זה אך אני כן יכול לתת לך מידע לגבי רפואה סיני.
    אכן רפואה סינית יכולה להביא את הגוף לאיזון (גם הורמונלי) בשילוב עם צמחים, תזונה ושינוי אורח חיים זאת כמובן לאחר תשאול ואיבחון לגבי חוסר האיזון אשר בגופך.
    לגבי מחיר ישנם עדיין מטפלים ברפואה הסינית אשר לא גובים מחיר יקר והוא נע בין 150-200 ש"ח.
    בעיקרון אני מאמין שהבריאות שלנו חשובה מכל ואין לה מחיר מכיוון שאם אנו דוחים דברים מבחינה בריאות השלום עליהם מכל אספקט יהיה לנו יקר יותר בעתיד.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור למיגרנות
    אוה
    31/10/2012

שלום,
    קיבלתי הפניה מרופא נוירולוג לבצע דיקור סיני בגלל מיגרנו
    רציתי לשאול האם זה טיפול מונע? האם הדיקור יכול להפחית את ההתקפים או להעלימם?

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור למיגרנות

הוספת תגובה

• דיקור למיגרנות - תגובה

מיכל שלזינגר
    01/11/2012

שלום לך אוה

טיפול טוב יכול גם להעלים את המיגרנות לגמרי.
    מנסיוני חשוב מאוד לשלב גם עבודת גוף - נפש לצד הדיקור, זאת אומרת:
    למצוא את השורש הרגשי לבעיה ולטפל בו.
    אפשר לעשות זאת בדרכים רבות ביניהן: אייפק, פרחי באך , NLP ועוד,
    כל זאת לצד הדיקור.

לעיתים יש להתייחס גם לפן התזונתי. מטפל טוב כמובן יטפל בך באופן הוליסטי כזה שתחושי הקלה רבה ואף החלמה !!!

בהצלחה
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנות סוף מחזור
    אידית
    21/10/2012

שלום, אשמח להבין קצת יותר. בשנה האחרונה המחזורים שלי מסתיימים בכאבי ראש שהבנתי שהם למעשה מיגרנות.עד אז לא סבלתי מהן. הן מלוות בעורף נוקשה וחם,בחילות ולעיתים נדירות הקאה.המחזורים שלי סדירים עם דימום רב.
    אני לא נוטלת גלולות ולא ילדתי. סימנים נוספים שאולי יכולים לעזור הם עור ושיער יבשים במיוחד. בבדיקות דם שעשיתי התקבל המוגלובין נמוך,11.8. מקווה שסיפקתי מספיק אינפורמציה :) הייתי שמחה לקבל הכוונה לדרכי טיפול או דגשים לתזונה שתעזור במניעה.
    תודה רבה! :)

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנות סוף מחזור

הוספת תגובה

• מיגרנות סוף מחזור - תגובה

ערן מי-רב
    21/10/2012

אירית שלום
    ממעט המידע שנידבת נראה כי מצב הדם שלך מבחינה מערבית וסינית יצא מאיזון דבר הנגרם עקב גורמים רבים ובכדי לחזק את הדם בגופינו והפסקת המיגרנות\כאבי ראש אני ממליץ לך לגשת למטפל\ת ברפואה סינית עם התמחות בגניקולוגיה.
    איבחון מדוייק יביא לטיפול המתאים לך מבחינת: דיקור, מגע, תזונה ושינוי אורח חיים.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן סקלרוזיס - שאלה קשה
    עלי מרווה
    16/10/2012

שלום,

האם הרפואה הסינית מתייחסת למחלת העור האוטואימונית הקרויה: ליכן סקלרוזיס? האם יש טיפול יעיל למחלה זו? או האם יש ברפואה הסינית כדי לסייע בעצירת התהליך הדלקתי המאפיין את המחלה הזאת ?
    עלי לציין שאני משתמשת בקרם "דרמובט" שהוא סטרואידי ואני מעוניינת למצוא חלופה יעילה שאינה מכילה סטרואידים.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ליכן סקלרוזיס - שאלה קשה

הוספת תגובה

• ליכן סקלרוזיס - שאלה קשה - תגובה

ערן מי-רב
    16/10/2012

מרווה שלום
    מחלות עור למיניהן ניתן לטפל ברפואה הסינית אך הדבר מצריך טיפול ארוך טווח, שינוי אורח חיים (תזונה, עבודה, רגשות...)
    ניתן להקל מאוד על הסימנים אך בכדי לעצור מחלה זו יש צורך בטיפול ארוך טווח כפי שציינתי.
    ממליץ לך לגשת למטפל\ת שיאבחנובצורה מדוייקת ויתנו לך את הטיפול המתאים.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער והזעת יתר.
    סיגלית
    15/10/2012

בת 63, בריאה בד"כ, סובלת בשנה האחרונה מדלדול השיער כתוצאה מנשירה מוגברת, כמו כן מהזעת יתר באזור הראש, מצח וצואר.
    פניתי לרופאת המשפחה וכן לרופאת עור, ביצעתי בדיקות דם כולל בדיקה הורמונלית.
    הבדיקות שיצאו תקינות, אינן מראות סיבה לנשירת השיער. רופאת העור המליצה לי לקחת אבץ ואני אכן לוקחת, לא נראה לי שיש לזה השפעה.
    האם יש מענה לבעיות שלי ברפואה הסינית.

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער והזעת יתר.

הוספת תגובה

• נשירת שיער והזעת יתר. - תגובה

מיכל שלזינגר
    15/10/2012

שלום סיגלית

סדרת טיפולים שמשלת דיקור וצמחים יכולה להניב תוצאות טובות. כמובן לאחר אבחון מדויק של מטפל מיומן ובעל ניסיון.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהזעת יתר

יפעת
    16/10/2012

לגבי נשירת השיער אני לא יודעת לתת לך תשובה אבל לגבי ההזעה יש מגוון טיפולים שיכולי ם לעזור לך, לאו דווקא רפואה סינית. אני נבדקתי במרפאות מצוינת שהשם שלהם, אם אני לא טועה, זה מרפאות או אר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוץ כפר מסריק

יובל גדיש
    03/11/2012

אני מטפל בשיאצ'ו ובזמן הטיפול אני סובל מהזעת יתר רצינית
    בכל טיפול ההזעה מאוד מפריעה לי
    ממה זה נובע?
    וכיצד ניתן להמנע מכך?
    תודה
    יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוץ כפר מסריק - תגובה

ערן מי-רב
    05/11/2012

יובל שלום
    קשה לענות על שאלות אלו על רגל אחת ללא איבחון מדוייק.
    ישנם מספר סיבות לכך ובכדי להיות מדוייק אני ממליץ לך לגשת לאיבחון ברפואה סינית אשר ימצא את הסיבה המודייקת לחוסר איזון זה וינתן לך הטיפול המתאים לך.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורמים נפשיים לסרטן
    רוני
    13/10/2012

שלום
    אני סטודנטית לרפואה ומתעניינת בגישות שונות של סוגי רפואה שונים.
    רציתי לשאול שאלה לגבי מחלת הסרטן:
    מהי ההתייחסות של הרפואה הסינית לגורמים נפשיים/התנהגותיים/חברתיים/פסיכולוגים?
    כלומר איך, בטיפול בחולה סרטן, הרפואה הסינית ניגשת לסיבות הנ"ל שהובילו למחלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גורמים נפשיים לסרטן

הוספת תגובה

• גורמים נפשיים לסרטן - תגובה

מיכל שלזינגר
    13/10/2012

שלום רוני

התשובה לשאלה זו מאד רחבה. הרפואה הסינית כמובן התייחסה לאטיולוגיה ולפתולוגיה של מחלת הסרטן על כל הבטיה. ספרים רבים נכתבו על כך ממליצה לעיין בהם. בכל אחד מבתי הספר הגדולים ישנה ספריה שבה ניתן לעיין בספרות רלבנטית.
    אין אפשרות לענות על שאלה כזו רחבה ועמוקה בפורום רפואי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן פורמולה מתחילה לעבוד
    רמי
    13/10/2012

היי אני בחור בן 28 שסובל מקור ומעייפות כרונית נתנו לי את הפורמולה BU ZHONG YI QI TANG, רציתי לדעת תוך כמה זמן מתחילים להרגיש את ההשפעה של הפורמולה בחימום ובכלל ותוך כמה זמן יודעים אם זאת הפורמולה הנכונה לי או שאולי צריך משהו אחר?

תודה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן פורמולה מתחילה לעבוד - תגובה

מיכל שלזינגר
    13/10/2012

שלום רמי

ההתייחסות הטיפולית היא תמיד הוליסטית:
    אורח חיים (שינה, פעילות, עבודה, מתח,פנאי , צריכת חומרים שונים, תרופות ועוד).
    תזונה מתאימה על פי סינדרום
    פעילות גופנית
    יש להתייחס גם לבדיקות דם רלבנטיות ולבחון האם יש חסר בוויטמינים, מינרלים.

במקרה שלצד הטיפול ההתייחסות היא לכל הרבדים שציינתי , אזי ההטבה תורגש באורח מהיר יחסית: שבוע- שבועיים מתחילת טיפול.
    במידה ולא מתבצע טיפול הוליסטי ולקיחת אחריות טיפולית של המטופל על כל הרבדים שנזכרו, ההטבה תהיה מינורית או לא תורגש בכלל.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירפור פרוזדורים
    אליעזר
    09/10/2012

אישתי בת 64 סובלת מכמה מחלוטת : לחץ דם גבוה אחרי אירוע לב- אוטם שריר הלב לפני 7 שנים והתחילה לקבל פרוקור וקומדין וכן מהפרעות קצב וטופלה לפני 3 שנים בהיפוך חשמלי ובמינון גבוה של פרוקור . כיוח לחץ הדם שלה מאוזן עם התרופות הבאות:

CADEX 2 MG
    PROCOR 200 MG
    DIOVAN 2X 160 MG
    DIMITONE 3X12.5
    25 DISIOTHIAZIDE
    VASODIP 2X 10 MG

סובלת גם ממחלות רקע סוכרת מאוזת עם כדורים טוב מאוד וושומנים בדם עם כדורים מאוזת פחות או יותר. במשך 3 שנים לא סבלה מהפרעוחת קצב הלב שהי ה כל הזמן 60-65
    לפני 11 יום הועברה למיון בבית חולים לטיפול בלחץ דם שעלה הרבה וקצב לב גבוה ולא סדיר ללא כאבים בחזה או סימפטומים אחרים. טופלה בקפוטן ולוריבאן ולחץ הדם התייצב אך הדופק נשאר גבוה בסביבות 120. שוחררה עם המלצה לקחת DIMITON 37.5 - (מקודם לקחה25 מג. ) ו המלצה לגשת לקרדיולוג ולמרפאה להפרעות קצב הלב.. התורים ארוכים וזאת הסיבה שפונה אליכם להתייחס לבעיה..
    כיום 11 יום אחרי זה לחץ הדם בסדר גמור אך הדופק ירד בממוצע 100
    (90-120) הדופק עדיין לא סדיר.
    בינתיים עד לבקור אצל הקרדיולוג ומרפאה להפרעות קצב הלב מה עוד ניתן לעשות
    ? השארות בדופק של היום הוא מסוכן ?
    מה יש לרפואה הסינית להציע בינדון?

לקביעת תור
    סגירה
    פירפור פרוזדורים

הוספת תגובה

• פירפור פרוזדורים - תגובה

מיכל שלזינגר
    09/10/2012

שלום אליעזר

טיפול בדיקור יכול לסייע באיזון לחץ הדם.
    במקביל כדאי מאוד לשלב טיפול בביופידבק . השילוב בין השניים יכול להועיל.

רפואה שלמה לאשתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש מחקר לטיפול בהרטבות לילה
    עינת
    04/10/2012

שלום,
    הייתי שמחה לדעת אם טיפול בהרטבות לילה הוכח כמוצלח בעזרת רפואה סינית
    חג שמח ויבש :)

הוספת תגובה

• חיפוש מחקר לטיפול בהרטבות לילה - תגובה

מיכל שלזינגר
    15/10/2012

שלום עינת
    אני לא מכירה מחקר כזה. מציעה לך לחפש ב pubmed.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדרכי השתן
    סמי
    04/10/2012

שלום, אני גבר בן 41 מאיזור הצפון נשוי + 3 גובה 180 ס"מ משקל 90 לא מעשן ולא שותה אלכוהול ובריא בדרך כלל ,, סובל מזה כמה שנים מהפרעות במתן שתן המתבטאות בזרם שתן חלש , טפטוף סופי , תחושת אי התרוקנות , ונוקטוריה 1-3 פעמים בלילה, ובנוסף הפרעות בתחושת האורגזמה בזמן הפליטה ( שאר התחושות שלפני האורגמה ללא דופי ) . בבדיקה אורודינמית מאובחן זרם שתן חלש שלא ממקור חסימתי אך בבדיקה ציסטוסקופיה מואבחן כהיצרות יחסית של צוואר שלפוחית השתן והיצרות בשופכה בולברית , נוטל תרופה של חוסמי אלפי מסוג קסטראל 10 מ"ג אך ללא שיפור משמעותי באולטראסאונד שביצעתי מלפני שנתיים ערמונית מוגדלת 44 גרם ושארית שתן לאחר התרוקנות 100 סמ"ק לאחר מכן נטלתי במשך כשנה תרופה בשם אבודרט שתפקידה להקטין את הערמונית ולא להרפות אותה כמו שפועל הקסטרל וגם לאחר מכן לא הרגשתי שיפור משמעותי , הרופא האורולוג אומר שהבעיה אינה שכיחה בגברים שבגילי (הבעיה התחילה כשהייתי בן 36 בערך) ולכן לא ממליץ על ניתוח.
    לפני כשנה וחצי טופלתי מספר טיפולים בדיקור מחטים סיני אך ללא שיפור ( בזמנו לא ידעתי על היצרות צוואר השלפוחית והשופכה הבולברית וסיפרתי למטפל את העניין של הערמונית המוגדלת בלבד )
    שאלתי היא האם קיים ברפואה הסינית טיפול שיכול להקל את התסמינים של המחלה או לחילופן לטפל בשורש הבעיה והאם טיפול נוסף של דיקור יכול לעזור מכיוון
    אודה לכם על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדרכי השתן

הוספת תגובה

• שלום מה קורה האם יש תשובה עבורי ???

סמי
    27/11/2012

שלום מה קורה האם יש תשובה עבורי ?? אבקש התייחסות תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדרכי השתן - תגובה

ערן מי-רב
    28/11/2012

סמי שלום
    אכן רפואה סינית יכולה להקל על הסימנים ובכדי להגיע לשורש בעיה הדבר מצריך טיפול ארוך טווח.
    הטיפול צריך להיות משולב:: דיקור, מגע, צמחי מרפא (חשוב ביותר) ושינוי תזונתי ואורח חיים.
    אין ביכולתי להתייחס לעובדה שעברת דיקור בעבר אך כפי שציינתי הדבר צריך להיות משולב עם כל כלי הרפואה הסינית.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמי יש מזור

אריאל וקשטיין
    03/01/2013

שלום סמי,

אפשר להקל רבות בבעיות שלפוחית שתן/ערמונית בעזרת רפואה סינית. דיקור
    יכול לעזור אך במקרה זה אמליץ לך להתייעץ עם מטפל סיני בנוגע לפורמולת צמחים.
    ראיתי מאות מקרים של ערמונית מוגדלת מתוחזקים ומשתפרים בעזרת צמחים! לא ניתן להבטיח החלמה מלאה, אך בהחלט אפשר לצפות לשיפור ניכר בתסמינים.
    כדאי לך למצוא מטפל שמתמחה בנושא זה באזורך.

בהצלחה

אריאל וקשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמי יש מזור - תגובה

מיכל שלזינגר
    06/01/2013

שלום לך סמי

לערמונית מוגדלת / שלפוחית הטיפול היעיל הינו שילוב של תוספים + צמחים סיניים + בחלק גדול מן הפעמים שילבתי גם תכשירים הומוטוקסיקולוגיים (תערובות של חומרים במינונים הומיאופתיים).
    כדאי מאוד גם להתחיל בתפריט ניקוי + תוספים לניקוי, כך הטיפול הצמחי יעיל יותר.
    פנה למטפל

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחי מרפא סינים
    רוןרון
    03/10/2012

האם אפשר להוסיף סוכר או דבש לאבקת צמחים סינים על מנת להקל על הטעם המר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צמחי מרפא סינים

הוספת תגובה

• צמחי מרפא סינים - תגובה

מיכל שלזינגר
    03/10/2012

שלום

באופן עקרוני הטוב ביותר הוא לשתות את הצמחים על קיבה ריקה כפי שהוכנו ללא תוספות. אבל אם אין ברירה והמטופל אינו מצליח ליטול את הצמחים אפשר בהחלט עמ דבש ו/ או מיץ תפוחים.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת פוליפים לפי הרפואה הסינית
    רונן
    26/09/2012

האם ידוע לכם על הדרך שבה מטפלים ברפואה סינית בפוליפים גדולים במעי הגס? האם יש דרך לטפל בבעיה זו שאינה בניתוח להסרת הקטע מהמעי?

הוספת תגובה

• הסרת פוליפים לפי הרפואה הסינית - תגובה

מיכל שלזינגר
    26/09/2012

שלום לך רונן

מכיוון שמדובר בפוליפים גדולים טיפול בדיקור וצמחים עשוי להיות לא יעיל דיו על מנת לתת פתרון.
    אבל, לאחר ניתוח מומלץ מאוד לפנות לטיפול ברפואה סינית לטיפול משולב של צמחים + דיקור ותזונה על מנת למנוע הישנות של התופעה. עצם העובדה שהמטופל סובל מתופעה זו מעידה על נטיה לכך.
    ממליצה גם על שילוב של טיפול הנותן מענה לפן הנפשי. מנסיוני אין שום פתולוגיה שמתחילה ונגמרת בגוף בלבד. כל תופעה גופנית היא תוצר של טראומה / קונפליקט וטיפול אמיתי יסייע למטופל להגיע לשורש הבעיה ולפתור אותה וכך למנוע הישנות של התופעה.
    למשל: טיפול אייפק, NLP, פרחי באך, דמיון מודרך ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצוואר
    יוסי
    25/09/2012

איזה טיפול מומלץ לכאבים בצוואר (ללא הקרנה לידיים)
    בעקבות בלט הלוחץ על עצבים וניוון קשה בחוליות C4,C5,C6.
    פיזיותרפיה ולחיצות כירופרקט לא עזרו

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצוואר

הוספת תגובה

• כאבים בצוואר - תגובה

מיכל שלזינגר
    25/09/2012

שלום לך רוני

טיפולי דיקור נחשבים ליעילים ביותר לכאבים צוואריים.
    למעשה הדיקור הינו אחד הכלים המובילים ברפואת כאב.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

יוסי
    28/09/2012

האם סדרת טיפולים של דיקור סיני תגרום להעלמות הכאב ,
    שנגרם מלחץ של בלט על עצבים בחוליות C3-C4?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצוואר - תגובה

ערן מי-רב
    30/09/2012

רוני שלום
    בהמשך לתשובת עמיתתי
    שילוב עם טווינה (פיזיותרפיה סינית) יהיה יעיל בצורה טובה.
    כמובן שהדבר מצריך גם תרגילי מתיחות ושחרור ובדיקת אורח חיים על ידי המטפל.

שנה טובה
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה