פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאנטוס דלקות בשתן
    איילת
    03/07/2012

יש לי דלקת ויראלית מאז הלידה בקצה השופכה של השתן
    אני לוקחת דיאנטוס ומעניין אותי 2 שאלות
    1. מדוע אסור לקחת דיאנטוס לפרק זמן ממושך??
    2. מה הזמן המירבי לטיפול במוצר ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאנטוס דלקות בשתן

הוספת תגובה

• דיאנטוס דלקות בשתן - תגובה

מיכל שלזינגר
    03/07/2012

שלום לך איילת

דיאנטוס היא פורמלה שמבוססת על פורמולה מהמטריה מדיקה הקלאסית בשם BA ZHENG SAN
    ההתוויה שלה הינה למצבים אקוטיים של דלקות בדרכי שתן, סינדרום שעל פי הרפואה הסינית מוגדר כ: לחות חמה במחמם תחתון ואש במחמם תחתון.
    הצמחים המרכזיים בפורמולה הינם צמחים מטהרי חום, ומשתנים .
    טיפול למצבים כרוניים דורש התאמה מדוייקת על פי אבחון הסינדרום של המטופלת.
    צריך לבחון מהי סיבת השורש לדלקות בדרכי השתן אצל כל מטופלת (כפי שהסינים אומרים , מציאת ה BEN).
    אם את סובלת מדלקת כזו לאורך זמן (אני לא יודעת כמה זמן חלף מאז הלידה) סימן שמשהו אינו מאוזן ויש לטפל בו.
    הדגש ברפואה הסינית הינו על אבחון וטיפול מדויק והתייחסות הוליסטית לבריאות הגוף- נפש של המטופל.

הטיפול בסימפטום נועד רק לשלב האקוטי - מספר ימים. מעבר לכך יש לפנות למטפל שיאבחן ויתאים פורמולה מדוייקת ומתאימה למצב.

רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקה קצרה בדיקור כתוצאה מנסיעה
    אסתי 90210
    28/06/2012

רציתי לדעת אם סביר לדלג על כ-3 טיפולי דיקור שבועִיִים עקב נסיעה לחו"ל. אני בת 31 ללא ילדים (טרם ניסיתי להביא ילדים). המחזור שלי לא סדיר ואובחנו אצלי שחלות פוליציסטיות כבר די מזמן. אני הולכת לדיקור כבר כ-4 חודשים מדי שבוע. בינתיים המחזור הגיע פעם אחת (בעוצמה יחסית חזקה) מאז שהתחלתי בטיפולי הדיקור לאחר שלפני כן לא הגיע מספר חודשים ארוך יחסית. טרם עשיתי בדיקת דם/אולטראסאונד כדי לבדוק את מצב השחלות כעת, אך כשאסע זה כבר יהיה אחרי כ-6 חודשים של דיקורים.. מה דעתכם? אודה לתשובת מקורות יודעי דבר.

הוספת תגובה

• הפסקה קצרה בדיקור כתוצאה מנסיעה - תגובה

ערן מי-רב
    01/07/2012

אסתי שלום
    לדעתי, עקרונית עדיף לשמור על רצף טיפולי אך אין זה גורע במקרים מסויימים לעשות הפסקה לעיתים.
    אין צורך לדאוג על כך שאת עושה הפסקה (דבר שיכול לגרום להכנסת סטרס לגוף).
    מן הסתם חשוב גם שינוי אורח החיים (תזונה פעילות גופנית ...) שגם משפיעים על גופנו (פיזית\ אנרגטית).
    ישנם מקרים בהם נדרשת סדרת טיפולים ארוכת טווח כיוון שהבאנו את גופינו לחוסר איזון ולמצב בו שינוי (כתהליך) לוקח זמן.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול סיני באקנה
    ישי
    21/06/2012

שלום אני בן 28.
    יש לי פצעי אקנה רבים וגדולים בחזה, בעורף ובצוואר.
    נסיתי אנטיביוטיקה הן למרוח והן לקחת ושניהם לא עזרו. מה עוד ניתן לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול סיני באקנה

הוספת תגובה

• טיפול סיני באקנה - תגובה

ערן מי-רב
    21/06/2012

שי שלום
    הרפואה הסינית יכולה לעזור בכך בעיקר דרך דיקור, שינוי תזונתי, צמחי מרפא.
    אני מציע לך לגשת למטפל\ת אשר יאבחנו בצורה מדוייקת את מקור האקנה מתוך ההסתכלות הסינית.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באקנה

אייל
    16/08/2012

שי שלום,
    ניתן לטפל ביעילות באקנה בעזרת צמחי מרפא סיניים. לתזונה יש גם השפעה רבה על אקנה.
    היה ותחליט לפנות לטיפול רצוי לודא כי המטפל/ת אכן יודעים לטפל בבעיות עור ויש להם נסיון בכך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באקנה - תגובה

מיכל שלזינגר
    19/08/2012

שלום ישי

כדאי לפנות למטפל שהתמחה בדיקור קוסמטי. מטפל בדיקור קוסמטי יאבחן מהי הסיבה לאקנה אצלך ויתאים לך טיפול מדויק ויעיל שיכלול: תזונה, דיקור, צמחים סיניים, המלצה לחומרי ניקוי לעור הפנים והמלצות לאורח חיים.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באקנה

אייל
    19/08/2012

מיכל שלום.
    רציתי לכתוב את התגובה הפרטי אבל אין כאן אפשרות כזאת.
    אני מבין את כיוון המחשבה שלך אבל יש לזכור כי קורס דיקור קוסמטי הוא קצר ומתמקד בעיקר בקוסמטיקה. דיקור מסכות תוספי מזון שיטיבו עם העור...(מנסיון) הלימודים אינם נותנים כלים אמיתיים לטפל בבעיות עור. אם המקרה לא מסובך אז כל אחד יכול לטפל בו. יש בארץ מספר מטפלים שמתמחים הטיפול בבעיות עור עם צמחי מרפא סיניים, והם יגיעו לתוצאות טובות במקרים בהם מטפל ללא התמחות זאת לא יצליח לטפל בבעיה.
    יום טוב
    אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באקנה - תגובה

מיכל שלזינגר
    21/08/2012

שלום לך אייל
    אני לא יודעת מה ידוע לך על קורס דיקור קוסמטי אבל קורס דיקור קוסמטי שלומדים מטפלים ברפואה סינית (לא המקוצרים של הקוסמטיקאיות...או של בתי ספר שונים לעיסוי) הינו קורס מאוד טוב וממוקד בבעיות עור.
    הפונים אליו הינם מטפלים שלמדו כמובן 4 שנים מלאות של רפואה סינית והקורס מאוד מסייע ומוסיף לידע הבסיסי הקיים בנושאי עור.
    המטפלים שלמדו דיקור קוסמטי משלבים בטיפול בין דיקור גוף (שנועד כמובן לאזן ולטפל על פי העקרונות של הרפואה הסינית) לצד דיקור פנים.
    כמובן שישנם מקומות טובים יותר ופחות שבהם ניתן ללמוד את הקורס,אבל כמטפלת שלמדה בזמנו את הקורס אני חייבת להעיד על ידע רב וממוקד שנוסף לי וכפי שבוודאי ידוע לך . כל קורס וכל מידע נוסף רק מועיל ולא מוריד.
    בקורס ישנם דגשים נוספים על תזונה וחומרים שונים שאינם נלמדים במסגרת לימודי הבסיס ברפואה סינית.

קורס איכותי בדיקור קוסמטי נמשך (ככל הזכור לי) לפחות 10 שיעורים מאוד ארוכים + התנסות והצגת מקרים של המטפלים.
    מומלץ !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור קוסמטי

אייל
    24/08/2012

מאחר והיית תלמידה שלי אני מניח שאת יודעת שאני יודע מה לומדים שם.
    כמטפל שהתמחה בטיפול בבעיות עור אצל mazin al kafaji אני יכול לומר שזאת העשרה לא רעה אבל רחוק מלהיות מספיק.
    סוף שבוע טוב
    אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור קוסמטי - תגובה

מיכל שלזינגר
    24/08/2012

שלום לך אייל יקר

א. חבל שאינך קורא תשובות לפני שאתה מנסה לענות. רשום בתשובה המפורטת שלי כי הקורס בדיקור קוסמטי הוא תוספת לידע של מטפל ולא במקום. אבל תוספת שימושית ומשמעותית.
    כמובן שחשוב מאוד ללמוד במקומות הטובים ביותר. נקודה זו חשובה בכל קורס מקצועי שבו נוטלים חלק.

ב. בכל 14 שנותי כתלמידה ומטפלת (ואני עדיין לומדת בכל יום מחיי, כי להיות מטפל זה ייעוד...) לא היית מורה שלי. לכן, חבל שאתה כותב דברים שבלשון המעטה אינם מדוייקים ואף למעלה מזה !!!!

אלא אם כן אתה משתמש בשם בדוי (: מעולם לא שמעתי את שמך.
    לכן, חבל שאינך מדייק. לא מכירה אותך ומעולם לא שמעתי עליך. כמטפלת, כמורה וכתלמידה נצחית ושקדנית אני מאוד מכבדת כל אחד ואחד ממורי. אתה אינך נמנה כנראה עם אף אחד מהם.

שיהיה סוף שבוע נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור לאקנה- איזה עדיף ?

מחפשת תשובה
    24/11/2014

שלום מיכל.
    האם תוכלי לעמוד על ההבדל בין דיקור קוסמטי לבין דיקור סיני אצל מומחה לבעיות עור?
    אני בת 30, סובלת מאקנה מגיל 18 וניסיתי מספר כעוינים במהלך השנים. ללא הצלחה.
    אני תוהה מהו הנתיב הנכון ביותר עבורי בתוך תחום הדיקור הסיני.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור לאקנה- איזה עדיף ? - תגובה

מיכל שלזינגר
    26/11/2014

שלום לך

מטפל בדיקור קוסמטי חייב להיות קודם כל בעל תעודה של מטפל ברפואה סינית (אישור על כך שלמד 4 שנים במוסד מוכר על ידי האגודה לרפואה סינית).
    בטיפול בדיקור סיני קוסמטי הדיקור הוא בנקודות דיקור בגוף + בפנים.
    היתרון של מטפל בדיקור קוסמטי הינה התיחסות מדויקת ומתן מענה כללי ונקודתי לנגעי האקנה בפנים , כולל התיחסות לצלקות שפעמים רבות נשארות אחרי ההחלמה מן המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה-טיפול בטכנולוגיית IPL

איריס לוי
    03/10/2012

שלום רב,

בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הידעת, כי בפצעי האקנה ניתן להבחין בעיקר בשני חיידקים - חיידקים הגורמים לגירוי העור ולתגובה דלקתית ומוגלה "א ק נ ה" "פ צ ע י ב ג ר ו ת" בבני נוער בגיל ההתבגרות ובמבוגרים.

תכשירים למריחה כמו: רטין A, אדאפרין, בנזואיל, פראוקסיד וחומצה סליצילית, כדור אנטיביוטיקה (מינוציקלין) וגם רואקוטן לא עובדים על שורש הבעיה - חיסול חיידקי האקנה! וזו אחת הסיבות שאותם פצעים, פצעונים, פרונקלים וציסטות חוזרים ומופיעים לאחר סיום הטיפול בכדורים ואף שבים ומתפרצים בגילאים מאוחרים ומבוגרים יותר - אקנה בגיל מבוגר..!

טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור - טיפול המומלץ ע"י רופאים ניתן להרוס באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה P.ACNE ולקבל שוב, עור חלק, נטול שומנים ואדמומיות, פצעים (עמוקים,כואבים ואדומים) פצעונים, פרונקלים וכתמים (חומים אדומים). טיפול המונע את הצורך בשימוש בתרופות ללא תופעות לוואי - ללא בדיקות דם - ללא פגיעה בכבד...!

התוצאות מוכיחות כי ב-99% מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL לטיפול בעור שומני, או בעור יבש, סבוריאה שמנה או סבוריאה יבשה. – הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.

קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).

יעילות הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL לטווח הרחוק.
    הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL יעיל במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה P. ACNE ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה. הטכנולוגיה יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים הנלווים לעור אקנתי,

יתרונות הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL לטווח הרחוק.
    אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.הטיפול באמצעות מקורות אור יעיל ואטרקטיבי לטיפול בכל רמות האקנה, פצעי הבגרות, ומהווה אלטרנטיבה לטיפול מקומי באמצעות תרופות ומשחות שלא נתנו מענה מספק לריפוי הנגעים.

התקדמות הטכנולוגיה כיום, מאפשרת להגיע לתוצאות לא רק בטיפול אלא גם בתופעות הנלוות לאקנה, בריפוי, הבהרה ושיפור משמעותי בצלקות. הטיפול הניתן ע"י בטכנולוגיית IPL הינו טיפול רב מערכתי פנימי וחיצוני ארוך טווח הכולל סידרת טיפולים בהתאם לאזור ומצבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאוט כאבי גב כליות
    אורית
    19/06/2012

שלום דר'
    בעלי בן 37 עם שתי בליטות דיסק כבר 18 שנה נמצא בעודף משקל 132 קילו 178 גובה, לרוב יושב כמעט ולא עושה פעילות
    לפני כ 3 חודשים אובחן אצלו גאוט היו לו שני התקפים ברגליים מאוד חזקים
    הנפיחויות והכאבים ברגליים שכחו אך לפני כחודש בעלי החל לחוש כאבים במותן שמאל לכיוון אמצע הגב, ביצע בדיקת אולטראסאונד שבבדיקה נמצאו 2 אבנים בכליות בגודל 6 מ"מ לדברי האורולוג כאשר האבנים נמצאות בכליות הן לא מכאיבות הכאב מגיע עם יציאתן אך בכל זאת יש לבעלי כאבים חזקים האם זה קשור לגאוט
    האורולוג ורופאת המשפחה אומרים כי הכאבים נובעים מהגב, מה אפשר לעשות מה דעתך בעניין אין שום סימפטומים נוספים רק הכאב הוא ממש סובל לא עובד, ויש לציין גם יושב רוב היום (כפי שציינתי בעבר עודף משקל 132 גובה 178) בבקשה עזור לי ותן לי הכוונה, תודה מראש
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    גאוט כאבי גב כליות

הוספת תגובה

• גאוט כאבי גב כליות - תגובה

ערן מי-רב
    19/06/2012

אורית שלום
    מחלת הגאוט (דלקת מפרקים) נובעת מעליית חומצת שתן בגוף אשר נתקעת במפרקים ולעיתים אף מצטברת בכליות והופכת לאבנים בכליות.
    הכאבים בגב נראים כמגיעים מהכליות ויתכן אף גורמים ללחץ על שרירי גב תחתון ומשם לרגליים זאת בנוסף למפרקים בפלג גוף תחתון אשר יכולים אף הם לתת את אותותיהם ככאבים ברגליים.
    הרפואה הסינית (דיקור, טווינה, צמחי מרפא ותזונה נכונה) יכולים להקל על הכאבים ולשפר את מצבו של בעלך.
    אפשר גם על ידי הרפואה הסינית להקטין את האבנים בכליות ומכאן הפחתת כאבים.
    קצב התקדמות ההחלמה והשיפור תלוי מאוד בתזונה ובאורח חיים בריא יותר.
    אני ממליץ לך לגשת למטפל\ת ברפואה סינית שיאבחן בצורה מדוייקת יותר ויתן את הטיפול הסיני המתאים לבעלך.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בקנדידה
    רימונה
    18/06/2012

שלום,
    אשמח לדעת האם ואיך מטפלים בקנדידה ברפואה הסינית: האם ישנם מזונות שכדאי להימנע מהם? או מזונות שכדאי לאכול? תרופות? טיפולים אחרים?
    האם התזונה והטיפולים האלו אפשריים גם בהנקה?
    תודה מראש,
    רימונה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בקנדידה

הוספת תגובה

• טיפול בקנדידה - תגובה

ערן מי-רב
    19/06/2012

רימונה שלום
    אכן לרפואה הסינית תשובה לקנדידה וזאת על ידי טיפול דיקור (אפשרי שילוב צמחי מרפא) וחשוב ביותר תזונה נכונה.
    קשה לתת תשובה חד משמעית לגבי תזונה כיוון שההמלצות צריכות להיות מותאמות לכל מטופל ומטופל בהתאם למצבו הפיזי\אנרגטי ולכן אני ממליץ לך לגשת למטפל\ת לקבלת טיפול.
    מכייון שאת מניקה אני ממליץ שתיבדקי מטפל\ת שמתמחה בגניקולוגיה ויידע לתת את ההמלצות והטיפול הנכונים למניקה.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה
    שירלי
    17/06/2012

שלום
    בחודשים האחרונים אני סובלת מאנמיה ולוקחת ברזל
    אבל האם הרפואה הסינית יכולה לעזור לי כטיפול משלים?

לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה

הוספת תגובה

• אנמיה - תגובה

מיכל שלזינגר
    17/06/2012

שלום לך שירלי

השאלה היא מדוע יש לך אנמיה?
    - עיכול חלש ובעיית ספיגה
    או
    - אינך צורכת כלל מזון שמכיל ברזל?

בשני המקרים מומלץ לפנות למטפל ברפואה סינית. אם מדובר בבעיה של עיכול חלש המטפל יסייע בחיזוק "האדמה" (= מערכת העיכול ברפואה סינית) ואם מדובר באפשרות השניה -
    המטפל ינחה אותך כיצד ניתן "לחזק דם" על פי הרפואה הסינית.
    הטיפול לאחר האבחנה יהיה באמצעות דיקור + צמחים + הנחיות תזונה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר מתוח במפסעה
    איריס ברודני
    06/06/2012

איזה טיפול ניתן לעשות לשחרר שדיר במפסעה

לקביעת תור
    סגירה
    שריר מתוח במפסעה

הוספת תגובה

• שריר מתוח במפסעה - תגובה

מיכל שלזינגר
    07/06/2012

שלום איריס

טיפול משולב של שיאצו / טווינא (טיפולי מגע) ודיקור יכול לפתור את הבעיה. במקרים חמורים אני משלבת גם תרופות הומטוקסיקולוגיות.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער גברית
    מקריח
    26/05/2012

האם ידועה הסיבה ברפואה הסינית לנשירת שיער גברית?
    ע"פ הרפואה הקונבציונאלית מדובר בהורמון הDHT שהורס את זקיקי השערה, אך ידוע מה גורם בעצם להורמון הזה לעלות?האם יש קשר לשפיכת זרע מרובה?האם הימנעות משפיכת זרע יכולה לעזור בעצם בלאבד פחות שיער ע"פ הרפואה הסינית?
    ומה הטיפול המועדף לנשירת שיער גברית ע"פ הרפואה הסינית?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער גברית

הוספת תגובה

• נשירת שיער גברית - תגובה

ערן מי-רב
    28/05/2012

שלום
    סיבות רבות להקרחה מזווית הראייה של הרפואה הסינית בנוסף תלוי איזה אזור מקריח וכיצד נראה עור הקרקפת.
    אכן גם שפיכת זרע מרובה יכולה לגרום לכך אך לשם דיוק המקרה שלך אני ממליץ לך לפנות למטפל\ת אשר מתעסקים גם בעניין התקרחות מבחינה סינית.
    לדעתי יש לשלב גם תזונה נכונה וכמובן אורח חיים בריא יותר ובמידת הצורך פורמולות צמחים אשר יעצרו התקרחות ואולי אף יחזירו מעט את השיער וזה תלוי בגורמים רבים.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כליות וליקוי שמיעה
    אבי
    13/05/2012

שלום אני לקוי שמיעה ולדעתי חלק מזה קשור לכליות חלשות

מה מומלץ כדי לחזק את הכליות ואת השמיעה?

והאם כשמדברים על חולשה בכליות (ברפואה הסינית) זה מתייחס לבעיות רגילות בכליות (לפי הרפואה המערבית) או שיכול להיות שהבדיקות הרפואיות יהיו בסדר , ובכל זאת הכליות יהיו במצב חולשה (מבחינת הרפואה הסינית וההשפעה על השמיעה)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כליות וליקוי שמיעה

הוספת תגובה

• כליות וליקוי שמיעה - תגובה

מיכל שלזינגר
    13/05/2012

שלום אבי

לא תמיד ישנו קשר ישיר בין בדיקות מערביות ומצב הכליות בפרמטרים של הרפואה הסינית:
    צ'י, דם, יין וג'ינג.
    ייתכן מצב שהכליות מתפקדות בצורה אופטימלית מבחינת תפקודי כליות כפי שנמדדים בבדיקות מערביות ובכל זאת על פי פרמטרים של הרפואה הסינית יהיה ביטוי של סינדרום כלייתי כלשהו: חסר צ'י של הכליות, חסר ג'ינג, חסר יין או יאנג של הכליות.
    ליקוי שמיעה קשור פעמים רבות לתפקוד כלייתי אבל אפשרי גם חוסר איזון של הכבד.

אני לא יודעת כיצד בדיוק מתבא ליקוי השמיעה שלך? כמה שנים הליקוי קיים? בן כמה אתה?
    מה מצב בריאותך הכללי?
    אולי בכלל מדובר בסינדרום כבדי?

סינדרום מולד / ממושך מאוד לא תמיד יפתר באמצעות טיפול במיוחד אם הרקע כלייתי.
    במצבים כבדיים סיכוי טוב יותר.

על מנת לקבל אבחון מדויק והתייחסות לאפשרויות טיפול וסיכויי הצלחה אין מנוס מלפנות למטפל.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    שרה
    11/05/2012

שלום לכם,

אני מתעניינת מה לפי הרפואה הסינית הגורם לאקנה?

אני רוצה לציין שאני כבר חצי שנה אוכלת רק מזונות לא מעובדים ולא מבושלים RAW FOOD ומצב האקנה לא השתנה.

תודה מראש

שרה

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• אקנה - ורפואה סינית

מיכל שלזינגר
    11/05/2012

שלום לך שרה
    אקנה ברפואה סינית נחשב בד"כ למצב של חום ולחות או חום, לחות ורעילות.
    פעמים רבות שינוי תזונתי אינו מספיק ויש להשתמש גם בפורמולות צמחים מתאימות ודיקור.

מנסיוני גם במצבים מאוד קשים של אקנה, טיפול משולב בדיקור קוסמטי, הנחיות תזונתיות מדוייקות של מטפל, פורמולה סינית ותכשירים חיצוניים מביא לתוצאות מצויינות.

ממליצה לך לפנות למטפל שמשלב טיפולים אלו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומרי על יין אדום יבש?
    מבין
    03/05/2012

אני עושה שינוי תזונתי. אני מאובחן בסוכרת ולחץ דם גבוה.
    רציתי לדעת אם יש בעיה לשתות יין אדום יבש? זה כל כך לא בריא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה אומרי על יין אדום יבש?

הוספת תגובה

• מה אומרי על יין אדום יבש? - תגובה

מיכל שלזינגר
    03/05/2012

שלום לך

אני לא מכירה את מצבך הבריאותי. האם אתה נוטל תרופות ואילו תרופות...
    ממליצה לפנות למטפל שיערוך לך אבחנה מלאה ויתאים לך טיפול תזונתי ספציפי.
    ישנם מצבים שבהם ניתן לצרוך כמות מצומצמת של יין אדום יבש ויש מצבים אחרים שבהם אסור.
    חייבת להיות התייחסות פרטנית למטופל ולמצבו.

רפואה שלמה ובהצלחה בשינוי התזונתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגעת כאב -דלקת פרקים
    שירי
    29/04/2012

שלום,

כיצד ניתן להרגיע כאב הנובע מדלקת פרקים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הרגעת כאב -דלקת פרקים

הוספת תגובה

• לשון מחורכת- מדוע ומה ניתן לעשות
    רועי
    24/04/2012

אהלן
    אני נער בן 17, ולאחרונה הפריע לי לראות שהחלק החיצוני של הלשון שלי, החלק שנמצא סביב הלשון אין עגול, והוא מחורכך ובעל חריצים בצורה מאוד סימטרית.
    בהתחלה חשבתי שזה צלקות, מכיוון שבעבר סבלתי מפצעים בפה, אבל אחר כך הראתי את זה לאמא שלי והיא טענה שאין סיכוי שזה צלקות מכיוון שהחרכים האלה נמצאים בצורה מאוד סימטרית ואין סיכוי שזה צלקות.
    התחלתי לחקור וגיליתי שללשון חרוכה \ עם חריצים למיניהם יש משמעות, משהו שקשור לאיזון פנימי..
    אז האמת היא שאני בחור די רגוע ושמח, ישן לפחות 6 שעות בלילה, שותה כמו שצריך, אוכל כמו שצריך (נראה לי), מה יכולה להיות הבעיה? והעם הלשון תחזור להיות עגולה מתישהו?
    אשמח לעזרה וייעוץ

הוספת תגובה

• לשון מחורכת- מדוע ומה ניתן לעשות - תגובה

מיכל שלזינגר
    28/04/2012

שלום רועי

אני לא יודעת למה אתה מתכוון בחריצים...
    ישנן שתי אפשרויות:
    א. לשון שההיקף שלה הוא כמו שקעים פנימיים, נקראים סמנ"שים. = סימני שיניים.
    זהו מצב שקשור לחולשה של הטחול ברפואה הסינית, עייפות, קשור לתזונה שאינה איכותית ועייפות רבה.

ב. אם אתה מתכוון למצב של חתכים קטנים, אזי זה קשור לחולשה של דם הכבד.
    ממליצה לפנות למטפל שיוכל לאבחן במדויק.

לגבי 6 שעות שינה לנער בן 17. נער בגילך זקוק לפחות ל 7 -8 שעות שינה.

לגבי התזונה שלך והמצב הבריאותי הכללי, אני לא יודעת כי לא ערכתי לך אבחנה. פעמים רבות מגיעים אלי מטופלים שבטוחים שאורח חייהם והתזונה שלהם מושלמים והמצב ממש אינו כזה.

כדאי לפנות למטפל כי הלשון הינה כלי מאוד משמעותי לאבחון ואם אתה רואה בה משהו שעלול להצביע על איזושהי בעיה כדאי מאוד לערוך אבחנה מלאה ולקבל טיפול.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקות בת 9 חודשים שיעול - דיקור
    tamarz
    10/04/2012

שלום,

השבוע החלטתי לנסות דיקור לבת שלי שסובלת משיעול ומלאה בנוזלים. לאחר שברפואה הקונבנציונלית ניסינו והשיעול לא נעלם והיא עדיין נורא סובלת.

אתמול היינו בדיקור וכל הלילה הילדה הייתה עם חום (שאולי החום הוא משן שצומחת)ובכל מקרה היא לא הפסיקה להשתעל ולנשום בכבידות.

עכשיו אני בדילמה האם להמשיך ? האם זה נורמלי וככה זה צריך להיות?

אני כ"כ מיואשת ששום דבר לא עוזר....

אשמח להתייעץ

הוספת תגובה

• תינוקות בת 9 חודשים שיעול - דיקור - תגובה

ערן מי-רב
    10/04/2012

תמר שלום
    יתכן לפעמים וטיפול דיקור יותר ראקציה (החמרה) בד"כ ליום יומיים, מכיוון שהרפואה הסינית עוזרת לגוף להתגבר על המחלה בצורה הטבעית ושיעול הינו תוצאה של הגוף להיפטר מגורם אשר נכנס אל הגוף.
    בכל אופן אני הייתי ממליץ על המשך טיפול אך גם עלייך להתייעץ עם המטפל שוב ואולי לשקול שילוב של פורמולת צמחים סינית לתינוקת.
    נ.ב
    האם השיעול מגיע לאחר הנקה?
    החמרה בשכיבה? בבוקר? בלילה?
    האם יש יציאת כיוח\ נוזלים ואם כן מה צבעם.

בברכת בריאות ורפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת בזרוע ימין
    ורה
    08/04/2012

לפני כ-10 שנים עברתי כריתת שד ימין ובלוטות. מאז אני כל הזמן מקפידה על זהירות מחבלה וכל הזמן התעמלות כשהידיים למעלה. בטיסות אני עם שרוול לחץ קל. אחרי עבודות פיזיות של פסח גיליתי שהזרוע מעט נפוחה מהכתף למרפק. האם טיפול סיני דיקור וכו' יכול לסייע בנושא. ת ו ד ה

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת בזרוע ימין

הוספת תגובה

• בצקת בזרוע ימין - תגובה

מיכל שלזינגר
    08/04/2012

שלום לך ורה

מומלץ מאוד לפנות לטיפול בעיסוי לימפטי אצל מטפל מיומן.
    יש מטפלים שם התמחו בקינזיוטייפינג לצורך ניקוז לימפטי. חפשי ברשת.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה