פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשון מחופה בלבן ולחה
    שושי
    25/09/2012

איזה מזונות מומלץ להימנע כדי להתגבר על לחות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לשון מחופה בלבן ולחה

הוספת תגובה

• לשון מחופה בלבן ולחה - תגובה

מיכל שלזינגר
    25/09/2012

שלום שרון

לחות נובעת מחולשת טחול ולכן יש לצרוך מזונות מחזקי טחול - בעיקר כתומים וחומים (דלעת, גזר, בטטה וכיו"ב).
    כל עוד ישנו חיפוי על הלשון מומלץ להמנע ממוצרי חלב, סוכרים, אוכל שומני.בהמשך, ניתן יהיה לשקול להוסיף מוצרי חלב צאן.
    מטפל יוכל להמליץ לך על תזונה מדוייקת שתתאים לך ולאורח חייך.
    בנוסף יתכן שכדאי להשתמש גם בפורמולה מתמירת לחות. גם את זאת כדאי לעשות אצל מטפל. שימוש בצמחים לא מתאימים או שימוש יתר בצמחים יכול לגרום לתוצאות בלתי רצויות - יאטרוגניות.

רפואה שלמה
    גמר חתימה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לחות בגוף יכולה להשפיע על שחלות

שושי
    25/09/2012

האם לחות בגוף יכולה להשפיע על השחלות?האם יש השפעה של fsh ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לחות בגוף יכולה להשפיע על שחלות - תגובה

מיכל שלזינגר
    26/09/2012

שלום לך שרון

בהחלט יש קשר בין שחלות פוליציסטיות ללחות.
    למעשה קיימים 4 סינדרומים אפשריים במקרה של שחלות פוליצסטיות וכולם קשורים ללחות:
    חוסר יאנג הכליות עם לחות / חולשת צ'י הטחול + לחות/ סטגנציה של צ'י הכבד עם חום, לחות וליחה, חוסר יין הכליות עם סטגנציה של דם וליחה.

לחות הינו סינדרום בעייתי שמהווה בסיס בפתולוגיות רבות.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון סדוקה וצהובה
    סמי
    16/09/2012

שלום וחג שמח
    אני בן 57 בריא בדרך כלל ,אינני לוקח שום תרופה בכלל, חוץ מטרייטס 5מ"ג מאז כמה שנים לאיזון ל"ד.

יש לציין , שבתקופה האחרונה ( מזה שבוע וחצי ) סיימתי טיפול ממושך של 10 ימים בפרזיטים ובהליובקטר(טיפול משותף לשני הממצאים) שכלל:

מוקסיפין 2 גרם ביום(גרם בבוקר וגרם בערב).

מטרוגיל 1.5 גרם ביום( 750מ"ג בבוקר ו750מ"ג בערב).

אומפרדקס 40מ"ג ביום ( 20מ"ג בבוקר ו20מ"ג בערב).

לפי הוראת הרופא, אני ממשיך עד היום לקבל אומפרדקס 40מ"ג ביום ( 20מ"ג בבוקר ו20מ"ג בערב) למשך חודש כדי להכחיד סופית את חיידק ההליובקטר.

1-האם כמות האנטיביוטיקות שנטלתי לעיל + האומפרדקס שאני ממשיך ליטול תוכל להסביר את הצבע הצהוב חיוור באמצע הלשון והחריץ המאונך והארוך גם באמצע הלשון??

2-לפי הרפואה הסינית ,מה משמעות חריץ ארוך באמצע הלשון ומה משמעות הצבע הצהבהב באמצע הלשון?? ממה אני סובל?

3- האם זה מסוכן?? מה לעשות?

תודה וחג שמח שוב

לקביעת תור
    סגירה
    לשון סדוקה וצהובה

הוספת תגובה

• לשון סדוקה וצהובה - תגובה

ערן מי-רב
    16/09/2012

סמי שלום
    אכן נטילת אנטיביוטיקה רבה גורמת לחיפוי על גבי הלשון ובמקרה שלך אף צהוב הכוונה לחום שנוצר במערכת העיכול ובכדי לנקות זאת אמליץ לך לגשת למטפל\ת שיאבחנו בצורה מדוייקת, ינקו את הלחות ויחזקו את מערכת העיכול.

הלשון שלנו מעידה על מצב האיברים הפנימיים בגוף וזאת על פי מפה שהסינים מיפו על גבי הלשון. הצבע, צורה חריצים, חיפוי וכו מעידים על מצבים שונים בגוף ובכדי להיות מדוייק יותר גש למטפל ברפואה סינית שיאבחן זאת ויטפל בכך.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה
    ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופת חולים כללית

סמי
    16/09/2012

האם אפשר לגשת אליך דרך קופת חולים כללית??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופת חולים כללית - תגובה

ערן מי-רב
    18/09/2012

סמי שלום
    שנה טובה
    אינני עובד בקופת חולים כללית אך ביכולתך לגשת לכללית משלימה ולבחור מטפל שאתה מתחבר אליו ולהתחיל בטיפול.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד בגוף בסוף הריון
    שרה
    13/09/2012

שלום,
    אני בשבוע 40+4 וכבר שבועיים סובלת מגרד בעיקר ברגליים ובבטן שהחמיר והפך לכוויות. לא ישנה בלילות ומתגרדת בטרוף.
    ממה הגרד יכול לנבוע ומה הטיפול?
    ועוד שאלה איך ניתן לזרז את הלידה? זרוז כימי לא יעשו לי מכיוון שבלידה קודמת נותחתי קיסרי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גרד בגוף בסוף הריון

הוספת תגובה

• גרד בגוף בסוף הריון - תגובה

מיכל שלזינגר
    13/09/2012

שלום לך שרה

לגבי הגרד:
    מספר אפשרויות.
    גרד הינה תופעה מאוד אופיינית ושכיחה בהריון, נובעת כתוצאה מכך שהבטן גדלה ותופחת והעור מאוד מתוח ויבש. זוהי הסיבה שרצוי מאוד למרוח קרם / שמנים ספציפיים על הבטן (אפשר להכין לבד על ו/או לרכוש שמנים למניעת סימני מתיחה... אם תרצי פרטים אשמח להמליץ על מרשמים).
    רצוי מאוד לטפל כל הזמן בעור הנמתח באמצעות מריחת קרמים כי בחלק מן המקרים ניתן לצמצם את הופעת סימני המתיחה (לא תמיד ניתן למנוע אותם לגמרי... קיימת נטיה גנטית מאוד משמעותית) .

יתכן גם כתוצאה ממגע עם חומר כביסה / בושם / מזון מסויים .
    ותתכנה גם סיבות נוספות.

הסינים מייחסים את התופעה של גרד לעודף על רקע חסר. בעת ההריון ישנה נטיה לחולשת יין של הכליות ו/או חסר דם שמגביר עלית יאנג וחום אשר עשויים להתבטא גם כגרד.

בכל מקרה מנסיוני טיפול מצוין לגרד בהריון הינו שילוב של דיקור לצד טיפול IPEC (כלי טיפולי שמבוסס על תגובת שריר ומאפשר לטפל בתופעות רבות פיזיות ונפשיות בהצלחה רבה).

לגבי הלידה וזרוזה דיקור לצד טיפול בפרחי באך ודמיון מודרך הינם יעילים ביותר.

מאחלת לך לידה קלה

שנה נפלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בעין עקב טראומה
    רוני
    11/09/2012

האם ניתן לטפל בחור מקולרי בעין שנגרם כתוצאה מחבלה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בעין עקב טראומה

הוספת תגובה

• בעיות בעין עקב טראומה - תגובה

מיכל שלזינגר
    11/09/2012

שלום רוני

ניתן לטפל בכך באמצעות דיקור שיעזור להזרמת דם באיזור ורצוי לשלב גם צמחים סיניים
    ו/או הומוטוקסיקולוגיה שיסייעו לשיקום וריפוי.

רפואה שלמה ושנה נהדרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טיפול כזה מביא לסגירת החור?

רוני
    11/09/2012

אני מזכיר כי זהו חור שנוצר עקב חבלה ולא חור אדיופטי, שנוצר עקב גיל.

האם מוכרים מקרים בהם החור אכן נסגר באמצעות דיקור (ברפואה מערבית החורים האלה ידועים כקשים לסגירה, עם פרוגנוזה די חלשה לראיה טובה בהמשך).

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טיפול כזה מביא לסגירת החור? - תגובה

מיכל שלזינגר
    11/09/2012

שלום לך רוני

מדובר כמובן בטיפול ממושך של מספר חודשים. דיקור של לפחות פעמיים בשבוע (בשלב ראשון אפילו 3) וכפי שציינתי חשוב מאוד ליטול גם צמחים (הנסיון שלי בטיפול בעיניים הוא דווקא עם הומוטוקסיקולוגיה).
    יש להתחיל בטיפול קרוב ככל האפשר למועד הטראומה על מנת לשפר את הסיכויים להטבה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר
    שאלה
    09/09/2012

לקבל המלצה בלתי משוחדת על ספר בעברית שמסביר בשפה פשוטה וקולחת על נקודות הדיקור בגוף והמשמעות שלהם מבחינה בריאותית.תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    אפשר

הוספת תגובה

• אפשר - תגובה

מיכל שלזינגר
    09/09/2012

שלום רוטר

הספר הכי ותיק שנכתב בארץ ובזמנו (כשאני הייתי סטודנטית לרפואה סינית) שימש את הסטודנטים נקרא:
    "אנטומיה טופוגרפית" /ד"ר עופר רז.

אני לא יודעת האם ישנו ספר חדש יותר שמראה גם את המיקום הטופוגרפי של הנקודות.
    חלק מהמכללות מוציאות גם חוברות פנימיות שלהן.
    חשוב להבין שהחוברות והספרים מדברים במונחים שמבין סטודנט / מטפל ברפואה סינית:
    יין, יאנג, צ'י, רוח, לחות, חום וכו'.
    אם אינך סטודנט לרפואה סינית לא תוכל להבין את המונחים.
    מעבר לכך ישנה משמעות לשילובי נקודות ספציפיים.
    נקודות שאסור לדקור במצבים שונים.
    נקודות מסוכנות לדיקור מבחינה אנטומית ו/או תוך התייחסות לאמצעי זהירות.

מקווה שעזרתי

בהצלחה

שתהיה שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עיכול מתמשכות
    היי
    05/09/2012

לפני כחודש קיבלתי איזשהוא וירוס - צינון,כאבי ראש חולשה ובעיות עיכול למיניהם(בחילות,שלשולים,גזים וכאבי בטן ). הרופא אמר לי שאין לי מה לעשות מלבד לנוח ולחכות שזה יעבור.
    נחתי כמה ימים,הוירוס עבר וחזרתי לתפקד כרגיל ולהרגיש טוב מלבד הבעיות בעיכול שנשארו עד עכשיו (כבר כמה שבועות).

מה אני יכולה לעשות כדי שהעיכול יסתדר יותר טוב ושכל התופעות הלא נעימות האלו יעלמו?
    מבחינה פיזית אני כבר מרגישה מצויין - ערנית,עם אנרגיות, אבל במהלך היום אני חשה לא מעט בחילות ,גזים וכל מיני מיחושים בבטן...

ניסיתי לחשוב על האכילה שלי אבל לא השתנה שום דבר ממה שאכלתי תמיד, ואף פעם אין לי בעיות בעיכול עם שגרת האכילה הקבועה ...

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עיכול מתמשכות

הוספת תגובה

• בעיות עיכול מתמשכות - תגובה

ערן מי-רב
    05/09/2012

שלום לך
    בראש ובראשונה שתיית תה מרווה וזרעי שומר יכולים להקל על הסימנים.
    שנית המחלות של היום נוטות לגרור אחריהן סימנים גם לאחר גמר המחלה לכן אני ממליץ לך לגשת לטיפול רפואה סינית בכדי לחזק את מערכת העיכול ומה שתקף אותה מבחינה סינית.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עיכול מתמשכות - תגובה

מיכל שלזינגר
    09/09/2012

שלום

גם אם בד"כ אינך סובלת מבעיות עיכול כעת את/ה כן סובל/ת מהן. כך שמומלץ בתקופה זו בכל זאת להתייחס באופן מיוחד לתזונה ואולי יהיו מוצרים שיש להמנע מהם לתקופה מסויימת עד שהסימפטומים יעלמו. כפי שבן זוגי לפורום ציין, מסיבה זו כדאי לפנות למטפל שיוכל לכוון במדויק לתזונה מתאימה בתקופה זו.
    מעבר לכך : מומלץ מאוד עד שמערכת העיכול תחזור לשיגרה ליטול תוספים פרוביוטיים (חיידקים טובים) שיסייעו למערכת העיכול לתפקד בצורה טובה יותר.
    כדאי בשלב זה ליטול את התכשירים פעמיים ביום.

בהצלחה

שנה טובה
    שנת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי כוס רוח
    אלעד
    03/09/2012

אחרי גמר בטיפול בכוסות רוח אם זה בהקזת דם ,או רק בהנחה?
    איך אתה מנקה את הכוסות אחרי זה?
    האם אפשר בהסעה להשתמש במדיוויפס שזה מטליות לחיטוי?
    או שזה מיועד רק לאחר הקזת דם?

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי כוס רוח

הוספת תגובה

• ניקוי כוס רוח - תגובה

ערן מי-רב
    04/09/2012

אלעד שלום
    ניתן לשטוף את הכוסות עם מים וסבון ואז לחטא עם אלכוהול.
    בנושא "הסעה" כוונתך לגוושה?
    אם כן ניקוי עם צמר גפן על גוף המטופל ואחרי שההקזה הסתיימה ניתן לעבור עם אלכוהול שאולי יתן תחושה של בעירה עקב ההקזה.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    איילה
    22/08/2012

שלום רב,
    מזה כשלושה חודשים אני עושה דיקור סיני להקלה / טיפול בבצקות בכפות הרגליים.
    בנוסף, אני שותה תמציות צמחים שלפי מה שנאמר לי הם משתנות (גורמות לשתן רב).

בחודשיים האחרונים אני סובלת מנשירה נוראית, שאלתי היא האם תמציות הצמחים שמשתנות יכולות לגרום לחוסר מינרלים בגוף וזאת הסיבה שיש לי נשירה, פרט לזה אני שותה כדורי ברזל ועושה חפיפות עם תמיסת רוזמרין.

אשמח לתשובתכם, האם כדאי שאפסיק את תמצית הצמחים.

איילה

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער - תגובה

מיכל שלזינגר
    22/08/2012

שלום איילה
    נשירת שיער יכולה לנבוע ממספר סיבות : שינויים הומונליים, מתח נפשי וחסר מינרלים, חלבון. לגבי מתח- את יודעת מה מצבך. שינויים הורמונליים - חסר איזון הורמונלי, בלוטת תריס , טסטוסטרון, Lh fsh - ניתן לבדוק בבדיקת דם.
    ניתן לבדוק גם פריטין , המוגלובין, אבץ , על מנת לבדוק האם קיים חסר מינרלים.
    שימי לב האם את צורכת מספיק חלבון איכותי.
    כדאי גם להיוועץ במטפל ולשקול האם להמשיך וליטול את אותה פורמולה

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילול תרופות עם מים
    עידן
    10/08/2012

אני חסיד של הרפואה הטבעית ובזכותה אני בריא באופו מושלם.
    בן 22 , ללא מחלות ושום דבר, יתושים בקושי עוקצים אותי המינרלים והויטמנים רים ושמחים, רזה וחטוב בלי להכניס חלב, בשר וביצים לפה. בריא לחלוטין..
    רק דבר אחד לא הצלחתי לפתור
    אלרגיה לאבק. הייתי אצל מטפלים שונים, ואין, רק פליקסונז, המשאף התרופתי הרגיל עזר לי. יש לי התקפים 3 פעמים בשבוע (זה ירד מ-5 לאחר שהפקתי בעצת מטפל להפסיק לאכול ירקות סולניים). אני לא מחפש תרופה אחרת, משהו הומאפטי, אלא לשאול האם לדעתכם יש טעם ורצוי לדלל את הפליקסונז עם מים?
    אני גם ככה בקושי משתמש בו. לא הייתי רוצה להכניס רעלים לגוף שאני שומר עליו ברמה האיכותית ביותר.
    האם זה אפשרי לשפוך מים ולערבב, הרי אני בטוח שאין צורך בהשפעה הענקית שלו, הייתי מסתפק ברבע
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    דילול תרופות עם מים

הוספת תגובה

• דילול תרופות עם מים - תגובה

מיכל שלזינגר
    12/08/2012

שלום עידן

חבל שלא הצלחת לפתור את האלרגיה באמצעות רפואה טבעית.
    מפתיע...
    בכל אופן לגבי טיפול בתרופות מערביות עליך לפנות לפורום פרמקולוגיה (טיפול מערבי בתרופות, פורום רוקחים).

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס
    עדי
    06/08/2012

בתי בת 21 סובלת מזה 3 שנים מאסטמה של העור. עברה בדיקות אלרגיה כלליות לכל הסוגים ונמצא כי אינה אלרגית לכלום. עם זאת, עדיין סובלת מתופעות של סדקים וגירודים בעור, בעיקר באצבעות הידיים. כל טיפול שקיבלה - משחות למינהם לא עזר. האם דיקור סיני יכול לטפל בכך?

לקביעת תור
    סגירה
    אטופיק דרמטיטיס

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס - תגובה

ערן מי-רב
    07/08/2012

עדי שלום
    אכן הרפואה הסינית (דיקור בשילוב צמחים ותזונה) יכולים להקל על הסימנים ולהשקיט את הגוף לתקופות.
    עם זאת בכדי לטפל עד שורשה של בעיה זו הדבר יצריך סדרת טיפולים ארוכה עד השורש המשלב נגיעה גם בנפש.
    לדעתי כל מצב פזי משולב עם גורם נפשי.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורחת
    31/07/2012

המטפל החדיר לי את המחטים עמוק עמוק לתוך השרירים. זה כאב לי מאוד המחטים.היו לי כאבי תופת מהמחטים. כשנשארתי עם המחטים הרגשתי כאבים עזים!!!

כאילו ששמו לי סכינים!!!

הרגשתי לאחר הדיקור סחרחורת היו לי גם כאבים חדים מאוד בראש והרגשתי שאני נחנקת והיו לי כאבי ראש עזים.

האם הדיקור האיץ את מערכת העצבים?

האם בגלל שהדיקור גירה את מערכת העצבים אז הייתה לי החמרה קשה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דיקור

מיכל שלזינגר
    01/08/2012

שלום לך

אלו אינן תופעות קלאסיות של דיקור.
    כמובן תלוי בסוג המחטים, טכניקת הדיקור. ישנן מחטים מאוד דקות למשל בדיקור יפני, שאז הדיקור כמעט ואינו מורגש.
    יתכן שהיית מאוד מתוחה ולחוצה ואז הדיקור עלול להיות בלתי נעים כי השרירים מכווצים.
    יתכן גם שזזת במהלך הדיקור.

דיקור לא אמור לגרום להחמרה בכאבים....
    האם שאלת את המטפל?
    מציעה לברר איתו.

במרבית המקרים הדיקור הינו טיפול נעים יחסית ואינו גורר בעקבותיו אי נעימות, אלא להיפך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורחת
    04/08/2012

אם השרירים מכווצים אז מדוע כתבת שהדיקור יכול להיות בלתי נעים?

הרמתי את הראש והרגשתי שיש עלי מסמרים.

מדוע המטפל החדיר לי את המחטים עמוק מידי לשריר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

מיכל שלזינגר
    04/08/2012

שלום לך

כפי שהסברתי ישנן טכניקות רבות ושונות של דיקור וכך גם סוגי מחטים שונות.
    כאשר שריר מכווץ קיים סיכוי גבוה יותר לכאב בזמן הדיקור. כאשר המטופל רפוי התופעה מצטמצמת.
    גם דיקור עמוק אינו אמור לגרום לכאב ואי נוחות. מאידך, תזוזה של המטופל (כמו הרמת ראש) עלולה לגרום לכאב.
    הרי המחטים נמצאות באיזורים מעוצבבים, לכן כל תנועה עלולה לגרום לכאב.
    בזמן דיקור רצוי לא לזוז.
    אבל, כדאי שתפני את השאלות למטפל שטיפל בך. בררי לגבי טכניקת הדיקור שבה הוא משתמש והאם זה אמור לכאוב.
    כפי שציין ערן ישנן שיטות / טכניקות שחלק מן המטפלים משתמשים בהן שעלולות לגרום לכאב.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה קשה לאחר דיקור
    אורחת
    31/07/2012

האם דיקור סיני יכול לגרום לנזק בלתי הפיך?

המטפל החדיר לי את המחטים עמוק לתוך השרירים וזה גרם לי לכאבי תופת! המחטים כאבו לי מאוד!

מדוע היתה לי החמרה קשה לאחר הדיקור?

לקביעת תור
    סגירה
    החמרה קשה לאחר דיקור

הוספת תגובה

• החמרה קשה לאחר דיקור - תגובה

ערן מי-רב
    01/08/2012

שלום לאורחת
    למיטב ידיעתי דיקור אינו יכול לגרום לנזק בלתי הפיך.
    לפי מה שאת מתארת המטפל כנראה אימץ את שיטת הטיפול הנהוגה בסין, שם אם אין כאב הטיפול לא מצליח (דעה של המטפל והמטופל כאחד).
    לי נראה כי אכן חשת כאב אך יחד עם מתח מהדיקור הגוף התכווץ מתוך התת מודע וזה גרם לכאב רב יותר.
    דעתי היא שבכל טיפול (לאמשנה השיטה) המטפל צריך להיות קשוב לגוף המטופל, עד כמה הגוף יכול לספוג (מחט, מגע, שיחה...)

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לערן...

אורחת
    04/08/2012

מה זאת אומרת "אם אין כאב הטיפול לא מצליח"?

מדוע צריך שיהיה כאב על מנת שהטיפול יצליח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לערן... - תגובה

ערן מי-רב
    04/08/2012

מההסתכלות הסינית כאב מבחינתם אומר כי משהו מתחיל לזוז ולהשתנות בגוף.
    לדעתי מטפל אמור להיות קשוב למטופל ולראות עד כמה גוף המטופל יכול לספוג (מחטים, מגע וכו').
    פעמים רבות אנרגיה ודם בגופינו נתקעים (מתוך עודף או חוסר - הסתכלות סינית) וכאשר המטפל מלמד את הגוף לחזור לאיזון התנועה נתקלת כבר באנרגיה\דם תקועים ונלחץ עליהם מגביר את הכאב (דוגמת סתימה במערכת מים, האינסטלטור מפעיל לחץ מצד אחד של הצינור עד לשחרור
    ) אותו תהליך מתחולל בגופינו (מערכת צינורות דם (=נוזל, "מים").

מקווה שעניתי על לבטייך

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן להחליט מה יעיל ספציפית
    טומי
    23/07/2012

שלום רב .אני בת חמישים סובלת מדלקת פרקים שגרונית מספר שנים ומטופלת ברמיקד 500 בעירוי מידי שישה שבועות ורמוטוקסטאט 15 פעם בשבוע.
    בעקבות המלצות חברים לגבי הרפואה הסינית ולאחר עיון רב באינטרנט בנושא לצערי הלכתי לאיבוד לגבי סוג הטיפול המומלץ (בעצם כל אחד ממליץ בחום על עצמו בפיתרון )
    ולכן ברצוני לדעת האם אכן ניתן במצבי לשנות טיפול לרפואה אחרת.ובעצם כיצד אני יכולה לדעת מה הטיפול הנכון לגבי.דרך אגב האם ישנו טיפול יעיל בנושא במסגרת קופ"ח לאומית
    באיזור הצפון.

הוספת תגובה

• כיצד ניתן להחליט מה יעיל ספציפית - תגובה

ערן מי-רב
    25/07/2012

טומי שלום
    אכן כל אחד יאמר כי הדשא שלו ירוק יותר.
    בראש ובראשונה עלייך להחליט לאיזה כיוון של טיפול ברצונך לגשת וזאת לאחר קריאה של חומר אובייקטיבי לגבי סוג הטיפול ויעילותו בטיפול דלקת פרקים.
    כמובן חשוב לדעתי גם החיבור בם המטפל\ת דבר אשר תורם להצלחת הטיפול.
    דגש נוסף: אמליץ על שילוב של טיפול עם המלצות תזונתיות, המזון הינו מרכיב חשוב בבריאותינו.

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש מחקר: דיקור וטיפולי פוריות -
    מירב
    16/07/2012

שלום רב, האם קיים מידע לגבי אחוז הנשים שעוברות טיפולי פוריות וטיפול תומך בדיקור?

הוספת תגובה

• חיפוש מחקר: דיקור וטיפולי פוריות - - תגובה

ערן מי-רב
    16/07/2012

מירב שלום
    איני יודע אם ישנו מחקר לגבי כך אך על פי מידע שלי ישנם כ 80% הצלחה.
    כמובן שישנם גורמים רבים להצלחת הטיפול.
    אני ממליץ לגשת למטפל\ת שיאבחנו זאת ויתנו את הטיפול.
    הטיפול לדעתי אמור להיות משולב - דיקור, מגע, תזונה וצמחי מרפא.
    בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח ולחץ נפשי
    נילי
    08/07/2012

רציתי לברר איזו שיטה מומלצת להפגת מתחים ולחץ? האם דיקור או שיאצו יכולים להתאים - מה יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    מתח ולחץ נפשי

הוספת תגובה

• מתח ולחץ נפשי - תגובה

מיכל שלזינגר
    08/07/2012

שלום נילי

שתי הטכניקות יכולות להתאים. ישנם מטפלים שמשלבים את שתי הטכניקות בטיפול ואז היעילות מצויינת בזכות האפקט הסינרגיסטי של השילוב.
    בעיני שילובים מומלצים נוספים בזמן הטיפול שמוסיפים עוד ליעילות הינם:
    פרחי באך ודמיון מודרך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה