שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    בעילום שם
    02/07/2011

ראשית אני ממש שמח ומברך על הפורום הזה-תצליחו!!
    שאלתי היא כזאת
    מזה מספר שנים הייתי טרוד בראשית חיי האזרחיים ולא הייתי נרדם ולא הייתי ישן טוב בלילות.
    פסיכאטר רשם לי רידזין 25 מ"ג+ כדור נוסף של התרופה 10 מ"ג -סה"כ נטלתי ביום 35 מ"ג.
    נטלתי את התרופה כ-3 שנים.
    התרופה עזרה לי ונרדמתי וישנתי יפה.
    עם זאת בלימודים הראש שלי לא עבד טוב כבעבר, היה לי קשה לזכור דברים,להיות מסודר,המוטיבציה שלי ירדה, ממש הייתי זומבי בכל החלטה וכישורי השיכליים צנחו
    ולמרות זאת המשכתי לקחת את התרופה לא חצי שנה אלה 3 שנים למרות שהפרעות השינה נפתרו מזמן.
    לאחר שקראתי מעט ושאלתי מעט אנשי מקצוע, הבנתי שרידזין היא תרופה שמורידה מעט את המרץ.
    היום אני בריא וישן מצוין.
    אני חושש אבל ששנים של נטילת התרופה גרמו לי לשיכחה אולי של הילדות והבגרות ובכלל.
    רציתי לשאול האם זה יתכן?
    האם תרופות החוסמות ונוגדות פסיכוזה לאדם שאינו זקוק להם בכלל יכולות לגרום לשיכחה ופגיעה בזיכרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה לשאלות

בעילום שם
    10/07/2011

האם בעצם כדור אנטי פסיכוטי הוא הפוך מרטלין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    11/07/2011

שלום רב,
    איני רופאה ולכן לא מוסמכת לענות על השפעתן של תרופות שונות. עם זאת, אין קשר בין ריטלין ותרופות אנטי פסיכוטיות. לכל אחת יש מטרה טיפולית אחרת ועובדת על מנגנון ביו-כמי אחר.
    כמו כן, לא ידוע על בעיות זיכרון כפי שאתה מתאר בעקבות טיפול תרופתי שכזה.
    קושי לזכור תקופות של העבר הרחוק כמו הילדות בדרך כלל נובע מדחיקה רגשית ולא על רקע אורגני או פרמהקולוגי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו