מידע רפואי
פורומים
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- רפואה סינית
- פטרת ציפורניים
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פסיכולוגיה ילדים
- רפואת משפחה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- הפרעות קשב וריכוז
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- כושר גופני
- יוגה, מדיטציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אטרופיה מוחית קלה - מדאיג?איימי06/09/2023
שלום
אבי בן 76, הופנה ל ct בשל אירועי שכחה קלים. תפקוד ביום יום 100% תקין.
בממצאים רשום: ציסטרנות וחדרים מורחבים עקב אטרופיה קלה.
האם הממצא מדאיג באשר לאפשרןת של התפתחות דימנציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פגיעה בלתי הפיכה במוח ובזכירון כתוצאה מדיכאוןשוהם29/06/2021
היי דוקטור,
אני סובל מדיכאון כבר חצי שנה ורק עכשיו אני מתחיל איפול טרופתי.
קראתי לפני כמה ימים שדיכאון משנה את המבנה של המוח וגורם לבעיות זיכרון.
באמת שמתי לב שהזיכרון שלי נפגע קצת, רציתי לדעת האם זה נזק בלתי הפיך או שמתי שהדיכאון יחלוף המוח שלי יחזור לתפקד נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדכאון שגורם לירידה בזיכרון
רונה04/07/2021למיטב ידעתי , לא רק עצם החרדה/הדיכאון שהאדם סובל ממנו גורם לירידה בזכרון אלא גם השימוש בתרופות נוגדי חרדה/דכאון גורמים לפגיעה בזכרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלה חדשה וקשיים בזכרון והבנהיוני23/01/2020
יש אצלי בעייה של קושי בעבודות חדשות- אני מתקשה
לזכור תפקידים חדשים בעבודה וזה גורם לי בעיות
ורוצה לדעת ממה זה נגרם ומה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלה חדשה
ד``ר דנה פאר24/01/2020שלום יוני,
תהליך הזכרון הוא מורכב. ייתכן שהקושי שאתה חווה בזכרון למעשה קשור לקושי בקשב וריכוז, ללא תשומת לב מכוון למידע מסוים - המידע לא נקלט ואין יצירה של זכרון.
הזכרון מושפע גם ממצב נפשי ולחץ עשוי לפגוע ביכולת הקליטה והשליפה.
ישנם סוגים רבים זכרון, וכל אחד טוב יותר בסוג מסוים. רצוי שתבחן מהם סוגי הזכרון החזקים יותר שלך ותנסה לזכור מידע באופן שמפעיל אותם. למשל, זכרון שמיעתי או חזותי או תנועתי.
יש גם טכניקות שונות המוכרות מזה שנים רבות לזכירת מידע הדורשות תרגול רציף אך עובדות ותוכל למצוא מידע רב על כך באינטרנט. גם בהקשר זה צריך למצוא מה הטכניקה המתאימה ביותר לך באופן אישי. וכמובן תמיד יש אפשרות לבירור נוירולוגי לוודא שאין רקע פיזיולוגי לבעיה.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ניורולוגית או פסיכיאטרית, או אולי שניהםשיר26/12/2019
שלום רב.
אשמח אם יהיה קצה אור.
מדובר באישה בת 61. פעילה מאוד עם אנרגיות חיוביות. יש במשפחה סכיזופרניה לאמא שלה.
לפני שנתיים עברה אתקף פסיכוטי, והצליחו לייצב אותה.
מאז היו עוד 2 אשפוזים.
המצב הנוכחת אשפוז אחרון: הגיע למיון אחרי שראתה רופא פסיכיאטר מידי יום כי כל תרופה שנתנה לה גרמה לתופעות לוואי קשות::זה התחיל ברעד וגרד חום וקור ,ונגמר בכיפוף של הגוף תוך התפרצות פסיכוטית .היא הגיע למיון במצב של דליריום והופנתה לבית חולים כללי לשלול מחלה נוירולוגית.[קפלן] החזירו אותה אחרי יומיים לבאר יעקוב ,שללו מחלה נוירולוגית שם.
מאושפזת מזה 5 חודשים.
עברה:13 טיפולים בנזעי חשמל, ולקיחת תרופות מתוך בדיקת ניופורמג'ן,כולם גרמו לתופעות לוואי ולא חל שיפור. כתוצאה מתופעות לוואי קשות מתרופות פסיכיאטריות הפסיקו ועכשיו היא בווש אאוט.
הגיע נוירולוג לבדיקה נוספת נתן דופיקר.שללו מחלת וילסון וכרגע חושבים על כיוון של בודי לבי דמציה.
מעגל סגור. התנועה השתפרה קלות,עדין זזה לאט,כשמראה לה תמונות של אנשים שהיא מכירה מזה שנים היא לא מזהה אותם. אותנו [בני המשפחה] מזהה.
מתחילת הטיפול עד היום מקבלת לוריוון.
מחפשים רופא שיגיע לחוות דעת שניה לבית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה נוירולוגית
ד``ר דנה פאר26/12/2019שלום,
לצערי לא אוכל לסייע.
כפי שכתוב בתיאור איני רופאה ולא אוכל להביע עמדה בנוגע לאבחון או לתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מינילא חשוב24/12/2019
יש אצלי בעייה מסוימת וזה אחרי שאני מקיים יחסי
מין/אוננות יש הרגשה של קושי בזכרון/הבנה של דברים
חדשים - אני מתקשה לזכור/להבין דברים חדשים
בימים שאחרי האקט וזה משהו שנמשך מגיל התיכון ואף
אחד לא יודע למה זה ככה ורוצה לדעת ממה זה נגרם
ולמי אני צריך לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה לא מוכרת
ד``ר דנה פאר25/12/2019שלום
אכן התופעה שתיארת תמוהה ואינה מוכרת.
אולי תפנה לטיפול אלטרנטיבי.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטליתיאיר24/12/2019
למה מתי שאני קורא טקסטים (עיתון וכאלה) +גם
כותב דברים אז הזכרון שלי יותר טוב מלקרוא
חומר דיגיטלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכרון רגיל דיגיטלי
ד``ר דנה פאר24/12/2019שאלה מצוינת!
מחקרים בשנים האחרונות מאששים את מה שציינת.
ההנחה היא שקריאת חומר כתוב בספר או בעיתון מלווה באופן לא מודע בשימוש ברמזים של מיקום. כלומר העין והמוח קולטים איפה נמצא מידע מסוים ביחס לכל השורה, העמוד, לפרק וכד'. רמזים אלו מסייעים לנו בזכירת המידע. קריאה דיגיטלית נעדרת רמזים אלו באופן טבעי, וצריך לעשות מאמץ לשים לב לכך בקריאת טקסט דיגיטלי.
כמו כן בהעברת עמוד באופן ידני יש רמז ומעורבות של חוש נוסף.
כתיבה בכתב יד דורשת מעורבות גהוהה יותר של המוח מאשר הקלדה. עצם הפעולה של כתיבה כבר כוללת עיבוד מסוים של המידע כשכותבים ולכן נזכר טוב יותר.
אם מסכמים בשיעור: בהקלדה מספיקים יותר מידע, אך ללמוד למבחן עדיף לסכם בכתב כדי לזכור טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקהארנון10/12/2019
יש איזה שיטות/טכניקה לשיפור ההבנה/לוגיקה
שזה אומר להפוך לאדם רציונלי/חריף יותר למי שזה אצלו
קצת צריך שיפור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור יכולות
ד``ר דנה פאר10/12/2019אין שיטה המוכחת מדעית להשגת הישגים כגון להיות רציונלי/חריף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בזיכרון גיל צעירקרן06/12/2019
היי אני בת 35 בריאה ובשנים האחרונות קורה לי משהו שמפחיד אותי אבל זה קרה אולי 3 פעמים בהפרשים של שנה: פתאום באמצע שיחה עם בן אדם אחר שקרוב אלי גם בטלפון וגם שלא, הזיכרון של מה שרציתי לספר בהמשך הסיפור תוך כדי השיחה או תשובה של משהו שרציתי לענות ששאלו אותי פתאום נעלמים לי תוך שניה מהראש, וזה קורה ממש בפתאומיות מבהילה כזאת כאילו כיבו לי את הסוויץ של הזיכרון והחשיבה במוח, ממש חור שחור.. (אני כן מודעת לאיפה אני, מה מתרחש סביבי ויכולה לדבר) ואחרי כמה שניות ספורות של בלאק אאוט הזיכרון פתאום שב אלי בבום.
זה מעיד על בעיה חמורה כלשהי? קראתי על tia וכד׳ והתחלתי להילחץ. ממש בלחץ מזה ולא יודעת אם הפחד שלי לגיטימי. למשל היום אמא שלי שאלה אותי איפה המגשים של הקרח ורציתי לענות שהם במקפיא ופתאום הרגשתי שהחשיבה נכבית לי ורק ניסיתי להיזכר בתשובה הכ״כ ברורה...
אשמח לייעוץ לגבי המצב.
תודה אמא צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בזכרון בגיל צעיר
ד``ר דנה פאר07/12/2019שלום קרן,
נראה שאין סיבה לדאגה. אלו אינם סימנים לTIA, בוודאי לא אם את נזכרת בתוכן שרצית לומר לאחר מספר שניות.
תבדקי עם עצמך מה מידת הלחץ הנפשי שאת נתונה בו בעת שאירועים אלו חלים, ובעיקר מה מידת הריכוז והקשב שלך.
במידה ועודך מוטרדת, תגשי לייעוץ נוירולוגי. כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעיתסתיו30/11/2019
איזה סוג של תוספי תזונה/אוכל יכול לעזור לשפר
את הזכרון +האם יש הוכחה מדעית לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
ד``ר דנה פאר30/11/2019אין תוספי מזון שיש לגביהם קונצנזוס מדעי שמחזקים את הזיכרון.
יש להימנע מעישון ולעשות פעילות גופנית אירובית סדירה. כל החיים. אין קיצורי דרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דברים שמשפיעים על הזכרוןמייק16/11/2019
איזה פרמטרים/דברים משפיעים לטובה על הזכרון/יכולות
קוגנטיביות +איזה דברים מחלישים אותם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה על זיכרון
ד``ר דנה פאר16/11/2019שלום מייק,
משפיעים לטובה על זיכרון וקגניציה: פעילות גופנית אירובית סדירה (לפחות 75 דקות בשבוע של פעילות ברמת עצימות בינונית), תזונה נכונה, הימנעות מעישון, קשרים חברתיים, רוגע ושלווה נפשית, פעילות חשיבתית מאתגרת ושינה רציפה ומספקת.
משפיעים לרעה: חוסר פעילות גופנית, תזונה לקויה, עישון, השמנת יתר, בדידות, דיכאון, שינה לא סדירה, לחץ נפשי,
צפייה בסדרות במדיה ברצף על הספה וכל פעילות אחרת המשפיעה לרעה על הבריאות הנפשית והגופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישורים קוגנטיבייםמייק18/10/2019
האם לפתור תשבצים/להשתתף בקורסים אקדמיים
להעשרה/לקרוא עיתונים+מדיה דיגיטלית עוזר לשפר+לשמור
על הזכרון לתקופות ארוכות וגם לזמן הזקנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים קוגניטיביים
ד``ר דנה פאר19/10/2019שלום מייק,
שאלה זו נשאלה פעמים רבות בפורום זה וממליצה לקרוא גם תשובות קודמות בעניין.
שיפור זכרון דורש מאמץ מתמיד ומתמשך. לא ניתן לעשות פעולה אחת שתשפר את הזכרון וזה יהיה לאורך זמן. כל שיפור ידרוש מאמץ, וכאשר מה שתעשה כבר יהיה קל כדי להמשיך לקבל השפעה חיובית תצטרך למצוא דרכים חדשות שיאתגרו ויהוו קושי.
אם תשחצים קשה לך - תעשה, עד שיהיו קלים ואז תעבור למשהו אחר.
עבור כל אדם זו תהיה ספציפית שמתאימה ליכולות שלו.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, יש לי בעיה חמורה שאני סובל ממנה קשה כבר 10 שניםחיים11/10/2019
שלום רב, יש לי בעיה חמורה שאני סובל ממנה קשה כבר 10 שנים! יש לי רעד בראש בעיקר בקצה הראש איפה שמתחילה מערכת העצבים, הרעד הזה מחמיר שאני בלחץ, וגם שאני מזיז את הראש לצדדים, וגם בבוקר שאני קם, ויש לי גם קליקים קטנים בזמן הזזת הראש בצורות מסוימות, הבעיה הזאת מפריעה לי לתפקוד היום יומי ואני מרגיש שהחוט השדרה שנכנס לראש לא יציב ורופף ואני יכול לשחק איתו ולעשות קליקים חופשי כנראה הוא התנתק מהחיבורים, בנוסף הצוואר שלי נוטה קצת קדימה, עשיתי מלא תרגילים הלכתי להמון רופאים ולאף אחד אין פיתרון, מי יכול לעזור לי? אני מוכן לשלם כמה שצריך בשביל פיתרון לסיוט המוזר הזה שלא נגמר, תודה רבה לעוזרים, חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ממושכת
ד``ר דנה פאר17/10/2019שלום חיים,
מה שתיארת באמת אינו מסתדר עם מה שידוע לנו על האנטומיה והפיזיולוגיה של מערכת העצבים, המוח והגולגולת.
אולי תוכל למצוא מזור רפואה אלרטנטיבית. לנוכח ההתמקדות שלך בהיבט של העצמות והשלד מציעה שתבדוק אם טיפול באוסטיאופתיה יוכל לסייע.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה מסוימתדן16/10/2019
יש איזה דרך לשפר את הזכרון/הבנה בשיטה המהירה
ביותר למי שאצלו זה קצת בעייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה מסוימת
ד``ר דנה פאר17/10/2019שלום דן,
שיפור זכרון דורש מאמץ מתמיד ומתמשך. לא ניתן לעשות פעולה אחת שתשפר את הזכרון וזה יהיה לאורך זמן. כל שיפור ידרוש מאמץ, וכאשר מה שתעשה כבר יהיה קל כדי להמשיך לקבל השפעה חיובית תצטרך למצוא דרכים חדשות שיאתגרו ויהוו קושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור היכולות בראשגיא06/10/2019
T איך משפרים את כושר התפיסה/הבנה/יכולת
התגובה למי שאצלו יש קצת בעייה בזה ? (לענות
תשובות מהירות לשאלות/להבין מהר יותר דברים
שמסבירים לו ביום יום ?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור היכולות
ד``ר דנה פאר06/10/2019שלום גיא,
באופן כללי שיפור יכולות כרוך במאמץ.
כל פעילות קוגניטיבית/חשיבתית שתבצע שמהווה מאמץ עבורך בעלת פוטנציאל לשפר את היכולות שלך.
כל פעילות שאתה עושה שהיא קלה ושגרתית עבורך, אינה משפרת יכולות. עם הזמן, לאחר שהתרגלת לפעילות מסוימת, צריך לחפש שוב פעילות מאתגרת חדשה ולהתחיל בה.
מקובל שלימוד שפה חדשה ( בפרט שפה השונה מאד ממה שאתה מדבר) הינה פעילות חשיבה מאתגרת המפעילה מגוון רחב של יכולות ומומלץ כפעילות לפיתוח יכולת קוגניטיבית.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה אישיתרון27/09/2019
יש אצלי בעייה שאחרי שאני מקיים יחסי מין
אז למשך תקופה מסוימת יש ירידה בזכרון/הבנה/בטחון
עצמי וזה ככה מאז שהייתי נער ורוצה לדעת מה גורם
לזה ואיך פותרים את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה אישית
ד``ר דנה פאר29/09/2019שלום רון,
התופעה שאתה מתאר אינה מוכרת כתופעה פתולוגית סטנדרטית. ראשית, כל עוד השינויי שאתה חווה זמני, זהאינו מטריד בטווח הארוך.
ייתכן שכדאי לבצע הערכה נוירופסיכולוגית לבירור מהות הבעיה.
מעבר לכך, איני סבורה שמדובר בבעיה אורגנית, ומציעה לך להיעזר בטיפול פסיכולוגי.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?