הפרעות זיכרון ומיגרנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות זיכרון ומיגרנה
    ענת
    10/01/2008

ד"ר רפופורט שלום רב
    אני בת 38, חשה כי בשלוש השנים האחרונות סובלת מאובדן זיכרון בטווח הקצר. אני בעלת תואר שני ומבחינתי למידה ושינון ע,מ לגשת למבחן אינם מהווים קושי, לציין כי הלמידה שלי חייבת להתבצע דרך כתיבה, אחרת אני שוכחת...
    בכל מקרה, אירועים מוזרים שקורים לי הם לשכוח שם של אדם איתו אני עובדת כחודש, או לשכוח שם אדם עימו עבדתי 10 חודשים ועימו אני לא עובדת כחודשיים. בנוסף שיכחה של מטלות שקבעתי לעצמי. אני נעזרת מאוד ברישום, אך חשה כי החשיבה החופשית והרעננה ממנה נהניתי בעבר נפגעה מאוד. בקופ"ח מתייחסים אלי כאיללו אני מדמיינת, דבר המעצבן לכשעצמו.
    אני מתגוררת באיזור הצפו, ואשמח אם תפני אותי לגורם פרטי/ציבורי שיוכל לסייע לי.
    האם ניתן להשיב את יכולות הזיכרון שאבדו? האם סטרס מתמשך בעבודה הביא את המצב הזה? האם היותי מטופלת בטיפול תרופתי נגד מיגרנה (אופטלגין, טמיגרן וקופרגוט) הוא סיבה? האם כולסטרול גבוה משך שנים יכול לגרום לכך בשילוב עם עישון?

מודה לך מאוד
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות זיכרון ומיגרנה

הוספת תגובה

• המלצות לענת

ד``ר שרה רפפורט
    11/01/2008

ענת שלום,
    נראה שאת מאוד מוטרדת ממצבך וקשייך בזיכרון. מכל הגורמים שאת מציינת רק לחץ נפשי ממושך יכול להשפיע בתפקוד הזיכרון. הסיבה לכך: בתוך לחץ אנו לפעמים פחות קשובים לסביבה ופחות מאורגנים לצורך קליטה ושליפת מידע. גם התקף מיגרנה יכול להשפיע על תפקודך אך באופן זמני בלבד. בנוגע להפנייה: אני חושבת שכדי לך לקבוע עם נוירופסיכולוג שתערך בדיקה ממוקדת ואביקטיבית של התפקודי קשב וזיכרון. נוירופסיכולוג יכול גם לשלול קשיים רגשיים שמשפיעם על התפקוד הקוגניטיבי ולהמלץ על דרכי טיפול. אני יודעת שבאיזור הצפון יש שרות נורופסיכולוגית בבי"ח רמב"ם וד"ר רחל תומר אחראית על השרות.
    בצלחה
    ד"ר רפפורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו