הפרעות קוגנטיביות והתנהגות משונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות קוגנטיביות והתנהגות משונה
    לולה
    09/08/2011

אימי בת 66, לפני כשנה התחילה להתנהג בצורה משונה. התחלתי להבחין בסימפטומים כמו היפראקטיביות, סוג של קלפטומניה(מביאה לבית דברים משונים וקניות אובססיביות בכמויות גדולות), שינוי מהיר מידי ברצונות, בלבול, שוכחת דברים לעיתים קרובות ומאבדת דברים אישיים כמו טלפון נייד ות.ז.

היא נוטה ללכת לישון בשעות מאוחרות של הלילה(2 או 3 בלילה) וכתגובה עונה שהיא עושה סדר בבית, מסתובבת בחוץ עד השעות הקטנות של הלילה.
    כשאבי מנסה לפנות אליה בהגיון, נתקל בתוקפנות וחוסר הבנה מוחלט מצידה ותגובות לא הולמות.

אני מדואגת, שכן בהתנהגותה היא גורמת נזק למצבה הבריאותי. האם מדובר אכן בסימפטומים מקדימים למחלת זיקנה כלשהי? אם כן כיצד ניתן לעזור לה? ואיך להתמודד עימה?
    אימי מסרבת לפנות לטיפול כלשהו.

אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעות קוגנטיביות והתנהגות משונה - תגובה

גל גפן-ריטר
    13/08/2011

לולה שלום,

לפי התיאור של הסימפטומים שאת מציגה הייתי מציעה לך דחוף לקחת את אמך לייעוץ אצל רופא משפחה ובהמשך ייתכן וכדאי מאוד לפנות לנוירולוג ולהתחיל בבירור רפואי מעמיק לגבי הסימפטומים שהיא מראה. בהחלט ייתכן כי הם מצביעים על תחילתה של מחלה כלשהי.
    לגבי מידת שיתוף הפעולה שלה שאני מבינה שאינה גדולה, אני ממליצה לא לוותר ולמרות שייתכן ותתקלי בהתנגדויות ותגובות תוקפניות מצדה, כן לקחת אותה לייעוץ הרפואי לו היא זקוקה.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו