בעיית זיכרון לילד בן 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית זיכרון לילד בן 4
    מאיה
    18/08/2011

שלום לדר' שרה,
    אני מקווה שתוכלי לעזור לי :
    בני בן 4 מטופל כ - 4 חודשים אצל פסיכולוגית קלינית בגלל בעיות דחפים עוצמתיים (תוקפנות, מיניות וכו') הטיפול משולב עם הדרכת הורים לאחר 4 חודשים חל שיפור נפלא אך יש בעיה שמטרידה אותי והיא בעיית הזיכרון ואין לי מושג למי אני פונה.
    אתן דוגמא אני מלמדת אותו את שמות האותיות שנמצאות בשמו אחרי רבע שעה הוא שוכח ושוב אני מלמדת ושוב הוא שוכח. דוגמא נוספת פשוטה הסברתי כבר 30 פעם שבכדי שעוגה תהיה מתוקה יש להוסיף סוכר ואז אני שואלת מה צריך לשים בעוגה כדי שהיא תהיה מתוקה והוא לא יודע לענות.
    יש לציין שמדובר בילד נבון וכריזמטי ואפילו חכם ואני לא מצליחה לשלב את התכונות הללו עם הקשיי קליטה האלו.
    אני לא ממש יודעת להגדיר אבל למיטב הבנתי זה זיכרון.
    מכיון שהוא נכנס לגן טרום חובה יש לי חשש שהוא לא יוכל לשבת במפגש ולא יצליח להדביק את הפערים שיפתחו כתוצאה מהזיכרון הלקוי.
    האם מדובר בתופעה של קשיי למידה? האם קשב וריכוז? למי אני פונה? אגב אני בת 40 אף פעם לא הובחנתי אבל לדעתי יש לי בעיות קשב וריכוז לא פשוטות.

אשמח לתגובתך
    תודה
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זיכרון לילד בן 4

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון לילד בן 4 - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    22/08/2011

מאיה שלום,
    קשיי זיכרון שאת מתארת אצל בנך יכולים לנבוע מסיבות שונות, אם בכלל מדובר בקושי. לפעמים ילדים בגילו אינם פנויים ללמוד דפקווא עם האם, ומפגינים סוג של התנגדות. הילד מטופל, ונראה שכעת לומד שיעורים יותר חשובים בשביל התפתחותו. אני מציעה לך להניח לו כמחנכת ולתמוך בו במהלך התהליכים הרגשיים שהוא לומד. עם זאת, הכתובת הנכונה והיותר רלבנטית לשאלתך היא המטפלת שלו שמכירה אותו היטב. במידה שהיא גם אבחינה בבעיות זיכרון בולטות אצלו, היא יכולה לערוך לו אבחון או לפנות אותו לאבחון שמתאים לבני גילו.
    מומלץ להתייעץ עם הפסיכולוגית המטפלת.

בברכה 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו