ליקויים בזיכרון ריכוז נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליקויים בזיכרון ריכוז נמוך
    סיגלית
    15/09/2011

היי,
    אני בת 44 יש לי מספר בעיות שמטרידות אותי אשמח לייעוץ/הכוונה:
    1. זיכרון לטווח קצר לקוי
    2. מעט מאוד שעות ריכוז יעילות במהלך היום וזה גורם לי ללחץ מיותר בעבודה או
    בבית מאחר והכל מתנקז לדקה 90 שאני מבצעת מאחר ואני מחויבת להיות
    בפוקוס.
    3. מה שהכי מטריד אותי שאני מדברת /מספרת משהו יש לי משפט /מחשבה מאוד ברורים בראש וכשאני משמיעה את דברי זה נאמר בחציו לא תמיד עם נושא או חסר בתאורים, לשומע זה לא ברור ולי זה ברור לגמרי שזה נאמר כמו שצריך.

אני חייבת לציין שאני עובדת בעבודה מאוד לחוצה עם המון פרטים לזכור ולבצע וכמו כן לטפל ב3 ילדים.

אשמח להכוונה/יעוץ כיצד לטפל
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליקויים בזיכרון ריכוז נמוך - תגובה

גל גפן-ריטר
    19/09/2011

סיגלית שלום,

נשמע מדברייך שאת מתפקדת תחת לחץ כמעט כרוני הרבה מאוד זמן. דבר זה כשלעצמו יכול להיות מאוד מתיש ושוחק ולגרום לירידה בריכוז ובקשב ומכאן לתחושה של ירידה בזיכרון. במידה ואכן הייתה לך ירידה בזיכרון לטווח קצר, את לא היית זוכרת מעכשיו לעכשיו דברים ונשמע לי מתיאורך שזה לא לגמרי המצב.

בכל מקרה הייתי ממליצה לך לנסות קודם כל במידת האפשר להוריד לחץ בעבודה ובבית (לקחת עזרה במידת האפשר, ולתחום במידת האפשר את זמני העבודה). דבר נוסף תבדקי את הרגלי השינה והתזונה שלך וייתכן ויש מקום לבירור רפואי סביב נושא זה (ייתכן ואת סובלת גם מחוסר בויטמינים).
    ולבסוף, במידה ואת חשה מידת לחץ מרובה הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיכול להקנות לך כלים להתמודד עם רמת לחץ כזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו