זיכרון לטווח אורך וקצר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיכרון לטווח אורך וקצר
    מוניקה
    21/01/2008

שלום, זכרוני לא טוב לדעתי, בעיה ראשונה היא שיכחה של מושגים, שמות ופרטים יומיומיים. פתאום בורחות לי מהראש מילים שכיחות ביותר. גם זיכרון לטווח הארוך אינו טוב ואני לא זוכרת דברים לאורך זמן. בעבר הייתי משתמשת הרבה בסמים ושותה אלכוהול. כיום איני שותה או צורכת סמים כלל. האם יש דרך לשיפור הזיכרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיכרון לטווח אורך וקצר

הוספת תגובה

• אמון הזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    23/01/2008

מוניקה שלום,
    שליחה על העכוב בתגובתי. הייתי רוצה לדעת בת כמה את והאם במהלך השנים את עבדת ,למדת או עסקת בפעלויות אחרות שדורשות מאמץ קוגניטיבי. בהחלט ניתן לשפר את הזיכרון מאמצעות תיגול שיטתי הן ליכולת הריכוז והן ליכולת החשיבה. לפתרור משבצים, קריאה מסודרת, לימוד של שפה זרה ועוד, הינה כמה דרכים לתרגל את המוח ולכן הזיכרון. כמו כן יש היום מגוון רב של משחקים/ תרגילים באינטרנט שגם עוזרים באמון המוח.
    בהצלחה
    ד"ר שרה רפפורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלותייך

מוניקה
    29/01/2008

תודה על עזרתך ד"ר רפפורט, תמיד עבדתי ולמדתי, במבחנים הייתי קוראת המון וזוכרת, אך לאחר המבחן כמה ימים לאחריו כבר לא ממש זכרתי את החומר. אני בת 32 קוראת הרבה ספרים, פותרת תשבצים ועדיין לעיתים זכרוני בוגד בי ואיני זוכרת מילים יומיומיות, שמות של אנשים קרובים, יכול להיות שזה קשור גם לקשב או ריכוז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת למוניקה

ד``ר שרה רפפורט
    31/01/2008

מוניקה שלום,
    ברור שהיכולת לקלוט ולשלוף מידע קשורה במידה רבה עד כמה אנו קשובים לסביבה וממוקדים לפעיליות. כמו כן המוח מסנן את המידע וחומר שלא משמעותי עבורנו ניתן לשכוח יותר בקלות. עם זאת, לא ברור לי למה את מתקשהה למצוא מילים ולזכור "דברים בנאליים" ועוד. האם את עברת לאחרונה שינוי במצבך הרפאוי או נפשי? האם את חשופה למצבי לחץ מתמשך? אני ממליצה לפנות לבדיקת זיכרון שתוכל לתת ממד אוביקטיבי לקשיים שאת חוות וגם לכוון אותך להמלצות מתאימות.
    בברכה
    ד"ר רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו