בעיית זיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית זיכרון
    מור
    26/09/2011

אני בת 38, הבעיה שלי היא שאני זוכרת הכל! יותר מדי! לו היו לי 38 שנים מיותרות, הייתי יכולה לכתוב ו/או לספר על כל יום בחיי כמעט (מה לבשתי, מה אמרתי מי אמר לי מה וכו') אני זוכרת את כל השמות של הילדים בגן הילדים כולל שמות משפחה, מה לבשה הגננת, את כל הסיפורים שסופרו שם, אני זוכרת כל תלמיד ותלמידה שלמד/ה איתי, מה לבשו איזה תיק היה להם, איזה מזל אסטרולוגי הם, מי ישב ליד מי, את כתב היד שלהם, אני יושבת עם בני (ב 10) ועוזרת לו להכין את שיעורי הבית, ואני פשוט זוכרת את עצמי יושבת בכיתה ושומעת את המורה מלמדת את החומר ופשוט מדקלמת אותו, לכאורה זה נשמע נחמד, אבל הדבר פשוט מקשה על חיי, הראש שלי כל הזמן חושב, קשה לי להפרד מאנשים, קשה לי לשכוח פגיעות נפשיות שנפגעתי, אני יכולה לשחזר את התחושות שלי בכל מקרה ומקרה שארע בעבר, כולל ריחות!! אני לא מצליחה להתקדם.... אני מרגישה בכל רמ"ח אבריי בת שלוש, בת 10, בת 16 - לפי הזכרון שעולה לי באותו הרגע! יש לי זכרונות מאוד מאוד רחוקים, אני זוכרת דברים מגיל שנה בצורה מאוד חדה וברורה... השאלה שלי היא איך לומדים לסנן? לפנות מקום לזכרונות חדשים? האם זו בעיה רפואית או פסיכולוגית? אשמח לקבל תשובה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זיכרון

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון - תגובה

גל גפן-ריטר
    27/09/2011

מור שלום,

נשמע מדברייך שעומס המידע אליו את שמה לב בהקפדה יתרה גורם אצלך למצוקה.
    הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא זה או אל פסיכולוג או אל פסיכיאטר על מנת לקבל טיפול בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו