הילה שלי עם בעית זכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילה שלי עם בעית זכרון
    עולא
    02/10/2011

שלום
    יש לי ילדה בת 6 שעלתה לכיתה א .היה ילדה יצרתי יודעת לציר יפה אוהבת מאוד מוזיקה .. מדברת מאוד יפה אבל ישלה בעיה לזכור מספרים ואותיות אני כול יום חוזרת על האותיות והמספרים היה שוכחת במיוחד 10,9,8.7 .... אים אני מספרת סיפר היה תזכור הכול ... יש לה בעיה בזכרון הקצר . מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילה שלי עם בעית זכרון

הוספת תגובה

• הילה שלי עם בעית זכרון - תגובה

גל גפן-ריטר
    05/10/2011

עולא שלום,

מכיוון שהיא עכשיו נכנסה לכיתה א', וזו תקופה של הסתגלות למסגרת ולצורת הלמידה שהיא כל כך שונה מהגן, צריך להתעזר בסבלנות. ייתכן ו"הקשיים" שאת רואה כיום יחלפו מעצמם, גם לא הייתי ממהרת להסיק בהכרח שיש לה קשיים בזיכרון כדאי לנסות ולהימנע ככל שאפשר מתיוג מיותר שמעורר אצלינו כהורים חרדות מיותרות.
    בכל מקרה את יכולה לפנות למחנכת שלה ולהתייעץ איתה לגבי הילה ולשתף אותה בקשיים שאת רואה אצלה. ייתכן ותשמעי מהמורה חוות דעת שונה לגמרי או ייתכן שאחרי תקופה של הכרות עם הילה , היא תמליץ לך לפנות איתה לאבחון פסיכו-דידקטי.

המלצה נוספת שהייתי ממליצה לך, בשלב זה, להפסיק ולבחון את הילדה על בסיס יומיומי לגבי זכירת הספרות והאותיות, בחינה זו כשלעצמה, מעבירה לילדה תחושת לחץ גדולה ומיותרת.

שתהיה שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו