פגיעה מוחית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה מוחית
    רותם
    10/10/2011

שלום לכן

אני בת 46, נשואה ואם ל-4 בנים.
    עברתי לפני 4.5 שנים תאונת דרכים, קונוטוזיה מוחית. מאז השתנתי לגמרי מבחינה פנימית. אם אפשר לכנות זאת. בעיות של קשב וריכוז, בעיות זיכרון, עבדתי קשה מאוד על מנת להגיע למצבי כיום, עם מרב"ע מוח. וכעת אני נמצאת בשיקום במכון שפיצר, שהוא מכון לנפגעי מוח.

יש שם מטפלת קוגנטיבית, חדר מוח של תוכנת מחשב MINDFIT, ופסיכולוגית וכל מיני סדנאות שמנסות לעזור לנו להשתלב.

הבעיה שהרכוז שלי מגיע עד ל-30 דקות בערך, וזה המון בשבילי..

החליטו לשלוח אותי לנוירולוג על מנת לשקול קונצרטה או ריטלין, אולי יעזור לי לבעיית הקשב, ובשיחה שלי עם הנוירולוג, הוא אמר שזה נשמע לו לגמרי אפילפסיה, היה לי מאוד משונה, אבל לאור הסיפור שלי של ניתוקים, למספר שניות, הוא אמר נשמע לו אפילפסיה קלאסית.

עשיתי MRI, ומן הסתם יש עדות של צלקות לדימום במוח, הנוירולוג טוען שהאפילפסיה נובעת מהצלקת והבעיה של דימום מוחי שהיה לי כתוצאה מהתאונה.

האם אפילפסיה יכולה לנבוע מחבלה במוח?

והאם אי פעם השתפר מצבי, האם כדורים שאני נוטלת, למיקטל 100 מ":ג סה"כ ביום. יכולים לעזור לקשב וריכוז שלי.

אני שונאת את המצב שאני לא מסוגלת לעשות 2 דברים, שכל דבר אני צריכה לרשום, אחרת אני שוכחת, לא אוהבת להיות תלויה באחרים. אבל נאלצת בלית ברירה. האם יש סיכוי שאי פעם המצב שלי יוטב.

תוהדה
    רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה מוחית

הוספת תגובה

• פגיעה מוחית - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    17/10/2011

רותי שלום,
    אני בהחלט מבינה את התסכול שלך, אבל אסור לך להתיאש. ייתכן שעברת פגיעת ראש קשה, ותהליך השיקומי הוא ממושך. את כעת מטופלת מבסגרת שיקומית מצוינת שמתתחה בבעיות לאחר חבלת ראש. את לומדת כיצד לפצות על קשייך כי לא תמיד כל התפקודים חוזרים למצב הקודם. נראה שקשה לך להסתגל למצב שלך של היום, נושא שכדאי לך לעלות שוב עם הפסיכולוג המטפל.
    יש בהחלט קשר בין חבלת ראש לבין אפילפסיה. כמו כן, לא תמיד מותר טיפול בריטלין כאשר מדובר באפילפסיה. אני ממליצה שכל ייעוץ רפואי נוסף בנושא תבצע עם תאום הצוות המטפל של המכון שפיצר. כפי שציינתי, את נמצאת בידים מקצועיים.

הרבה בריאות והרבה סבלנות!
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על התשובה, ויש לי שאלות נוס

רותם
    17/10/2011

שלום לך ד"ר רפפורט

הפסיכולוגית שלי שהיא המנהלת של המכון, יודעת ומודעת היטב לבעיות שלי.

היא טוענת שאני מנסה להיות רותי של פעם, ולעולם לא אחזור להיות רותי של פעם, מנסה לעזור לכל העולם, כשאני בקושי מתפקדת בעצמי, ועל כל אני בעצם נופלת כל פעם מחדש, ומתוסכלת.

טיפוס חזק מאוד, ולא מוותרת לעצמי על כלום. אני מודעת לזה.

למרות שאני עובדת על העניין מאוד קשה, ומשתדלת מאוד להראות לסביבה הקרובה, שאין מה לעשות אמא היא לא אמא של פעם, וגם לא אותה רעיה, למרות שאני שונאת להודות בזה.

אני מקווה שבכל זאת עם הזמן המצב ישתפר, ומקווה שבכל זאת הלמיקטל יעשה את שלו.

כרגע כמו שציינת הפסיכולוג אמר שריטלין או קונצרטה לא באים בחשבון, הם רק יגבירו לי את הניתוקים, שיש לי בלאו הכי.

מלבד זה היו לי נגעים בחומר הלבן? הנוירולוג אמר שזה לא מצביע על טרשת נפוצה. האם יש קשר לפגיעה, או שאין קשר?

תודה

רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על התשובה, ויש לי שאלות נוס - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    23/10/2011

רותי שלום,
    בנוגע לשאלתך האחרונה: איני רופאה ולכן לא מוסמכת לענות על השאלה הזו.בנוסף, אין ברשותי המידע הרפואי בנוגע לבדיקה הנוירולוגית.
    בכל אופן, אני מאחלת לך הצלחה, הרבה סבלנות והתמדה בתהליך השיקומי אותו את עוברת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות ועצות

פשוש הבית
    14/05/2012

אני לא רופאה , היה לי משהו אחר מתאונה מזמן, זה יכול לקחת הרבה זמן אבל זה לא אחראי וזה מעכב וזה מדכא להגיד לך שלעולם לא תחזרי להיות רותי של פעם. אם את מקווה שהמצב ישתפר, ולא מוותרת לעצמך בכלום, למה את משתדלת מאוד להראות לסביבה הקרובה שאין מה לעשות? תזכרי שפסיכולוגית היא לא רופאה גם אם היא דוקטור . מה שכן, זה יכול לקחת הרבה זמן, ופסיכולוגים ומכוני שיקום יכולים לגרום לזמן הה להתארך וכל תגובה ממך ומכל אחד אחר תתקבלנה בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו