מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מבולבל ולא חד מספיק בבאקשה לעזוערן15/10/2011
היי אני בן 19 (עכשיו בצבא),ואני מרגיש מותש נפשית ,המצב הרגשי אצלי לא טוב ,
אני לא מרגיש סיפוק ואושר אלא פעם בהרבה זמן.
ודיי נמאס לי כבר שאני מדבר לפעמים לא לעניין או בלי קשר,אני מרגיש מעופף ומבולבל ,
אני שוכח בקלות וקשה לי להעלות זכרונות ודיי זה כבר נמאס ומתיש ,לשרוף זמן על כאלה דברים ,קשה לי לדבר אני מגמגם הרבה כי לא עולה לי המילה שאני רוצה לומר ,ואני פשוט לא יודע מה לעשות .
כסף אין לי בשביל ללכת לאבחון ,ואני מרגיש מדוכא בגלל זה ובגלל עוד בעיות ביום יום.
אני חייב לומר שיש לי חשיבה אנאליטית ,אני מאוד יסודי כשאני בא ללמוד משהו אני מבין אותו עד הסוף(בחצי שנה האחרונה אני מרגיש מותש גם בשביל ללמוד ולחשוב )
וזה מעצבן כדי להבין משהו זה חייב לבוא לי בקושי ,אני לא יכול להבין פשוט כמו שכולם מבינים.
באמת שנמאס לי,בעיקר שאין לי קו מחשבה בראש ושאני מדבר אני גם כן לא רואה בבירור מה שאני רוצה לומר ,או שאני חושב שאני יודע ובסוף זה יוצא לא הגיוני כי לא חשבתי על זה מספיק ,ולא אני לא רוצה לחשוב ולהתאמץ בשביל לתקשר עם אחרים בענייני יום יום.
בנוסף אני לא שם לב לדברים ,אני יכול לחשוב ולהגיע למסקנה נכונה אבל פתאום פספסתי חלק ומכיוון שאני מראש יודע שאני לא פיקח מספיק למציאות ואני צריך להתאמץ כדי לשים לב להכל ואני אף פעם לא בטוח שכיסיתי את כל מה שניתן לכסות ,אז אני מראש כבר לא מנסה לחשוב אלא אם כן כל הפרטים מופיעים לי מראש .
די למה בשביל להבין משהו אני חייב להתאמץ כל כך ,בנוסף הרבה יותר קל לי לחשוב בכתיבה,אבל בן אדם לא אמור לחשוב בכתיבה הוא אמור לחשוב בכוחות עצמו ולמה לי אין את זה?
חוץ מזה הזכרון שלי לא טוב,אני מרגיש שהוא נפגע אולי בגלל שהייתי במצב נפשי לא טוב בשנה שעברה בגלל משהו אישי שעבר עליי וגרם לי להמון לחץ במשך תקופה של כמה חודשים ,לחץ שהיה מתיש ביותר.
ואני מפחד לחשוב שנגרם משהו בלתי הפיך אין לי ידע בנושא.
אני מבקש שמישהו יעזור לי נמאס לי להרגיש ככה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לבאר.
ערן15/10/2011כמובן שבן אדם צריך לחשוב כדי לדבר,אבל אני מתכוון שאני צריך להתאמץ יותר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף לפנות לעזרה מקצועית!
ד``ר שרה רפפורט17/10/2011ערן שלום,
לפי התיאור של מצבך כיום, אני שומעת מצוקה משמעותית. ייתכן שאתה עובר תקופה קשה ומאוד חשוב שתקבל עזרה והכוונה באופן דחוף. להיות חייל, מומלץ לפנות לקב״ן כתחנה ראשונה. לחלופין, אתה יכול לפנות לרופא פסיכיאטר באופן פרטי, המידה שהדיסקרטיות חשובה לך. אני בטוחה שניתן לעזור לך, אבל לצורך כך צריך בירור ואבחנה ע״י גורמים מקצועיים כפי שציינתי. חשוב שתפעל מהר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה משהו פסיכוטי או לאו דווקא?
ערן29/10/2011שלום תודה רבה שענית לי.
רצתי לדעת אבל האם זה משהו שדווקא פסיכיאטר צריך לטפל בו? או שזה יכול להיות בעיה קוגנטיבית,מולד, אני זוכר שהייתי יותר קטן עשיתי אבחון וקיבלתי הקלות למרות שאני לא חושב שזה היה מאוד מקצועי ואני חושב לעשות שוב עכשיו כשאני בגיל שלי.
אז אני שואל האם למשל זה שאני חושב שאני מעופף ,וגם כן אני מרגיש שכל דבר שאני מנסה להבין אני יבין בצורה טובה רק אם אני יתאמץ הרבה, למעשה אני יבין בצורה מדויקת מאוד אבל זה האפשרות היחידה שלי כדי להבין דברים ע"י מאמץ וניתוח של הדבר .
אני לא מבין בזה אבל אני מרגיש באמת קושי ואני רוצה לדעת איך אני יכול לעזור לעצמי
וגם כן איך לגרום לעצמי גירויים בשביל לחשוב ושהמוח לא יתלבן ולא יהיה חד .
בנוסף מאוד מעניין אותי ,כפי שסיפרתי בשנה האחרונה וטיפה לפני הייתי במצב מאוד לחוץ נפשית ורק בחודשים האחרונים המצב השתפר נהייתה הקלה אבל עדיין אני לחוץ,
(שזה גם מקשה לי על החשיבה כי זה גורם ללחץ פנימי שכזה)ולפני אותה שנה נכנסתי למסגרת של ישיבה ששם לומדים הרבה ומה שמאפיין בעיקר את הלימודים האלו הם לוגיקה ,ניתוח הגדרה של מושגים וכו, ואני זוכר שרק שמה פעם ראשונה בחיים שבאמת היכולת השכלית שלי הייתי ברמה גבוהה הייתי פשוט חד מאוד ,רואה מה שונה בכל דבר קטן בין אם הוא היה באותם לימודים ובין אם לא .
היום שאני בחיי היום יום בחוץ אני מרגיש פשוט ירידה משמעותית ,לאחר השנה וקצת האלו שלא עסקתי באותם לימודים כמו במסגרת הדתית אני מרגיש פשוט כמו טמבל,לא חד בכלל כאילו אני "בוהה" במציאות בכל מה שאני רואה וגם כשאני בא לחשוב על דברים קשה לי "לפרק" אותם ולהבין באמת את הדברים.
אני רק קולט דברים בצורה גסה מאוד וגם כן הדיבור שלי נהייה לא מדויק כפי שהיה .
אני רוצה לדעת מה לעשות בשביל שאני אוכל לבוא לפועל בכלים שיש לי ולא להרגיש חסר ערך ולא מספיק חכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה משהו פסיכוטי או לאו דווקא? - תגובה
ד``ר שרה רפפורט02/11/2011ערן שלום,
לא ניתן לעלות השערות אבחנתיות על סמך תקשורת בפורום. מיכוון שאתה מוטרד מהקשיים בתקפודך, חשוב שתפנה לגורם מקצועי כדי להגיע לתשובות הנכונוות וכן לאבחנה ועזרה בהתאם לצורך. אפשר להתחיל עם שיחה אצל קב"ן או לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר לבדיקה ראשונית. אולי ייפנו אוותך לאבחון חוזר, אבל קודם כל תעבור את הבדיקה וההכוונה המצקצועית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?