אנא עזרו לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא עזרו לי
    אורה
    16/10/2011

תודה על התגובה המהירה.
    אבי אכן עבר שיקומים שונים. הארוך מבינהם ארך בערך שבועיים במוסד רפואי בני- ציון (רוטשילד) בחיפה, ולאחר מכן הוא המשיך להשתקם בקהילה (לא בהצלחה רבה). ועד כמה שידוע לי הוא לא עבר שום שיקום פסיכולוגי -התנהגותי. כרגע הוא לא נמצא בשום ארגון שיקומי כזה או אחר.
    הוא משתייך לקופ"ח מכבי, אשמח אם תעייצי לי לאן יש לפנות על מנת שאוכל לעזור לו להשתקם בין אם זה דרך הקופה ובין אם זה באופן פרטי (אשמח לקבל טלפון או שם של רופא).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרו לי

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    17/10/2011

לי שלום,
    את לא ציינת את הגורם הרפואי בעקבותו אביך נזקק ועדיין זקוק לשיקום. בנוסף, בן כמה הוא? מהן בעיותיו הספציפיות מהן הוא סובל?
    ניתן להתייעץ עם הרופא השיקומי של הקופה ולברר על גורמי טיפול באיזור מגוריו. למכבי יש רשימה של פסיכולוגים בהסדר. אשמח לקבל מידע מפורטת יותר כדי לכוון אותך בהמשך.

בברכה 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי - המשך

אורה
    18/10/2011

שלום .
    השאלה שלי היתה המשך לשאלה שכבר שאלתי, ובה פירטתי את הכל:
    "
    אבי עבר 3 ארועים מוחיים קשים, לפני שנתיים (האחרון). כתוצאה מכך פלג גוף שמאל מתפקד חלקית - אבי יכלו ללכת בכוחות עצמו, ידו שמאלית כמעט ואינה מתפקדת.
    תופעה שמכעירה את המחלה היא האלימות המילולית, האגרסיביות וחוסר הגיון בדבריו.
    אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי האם יש אפשרויות שיקום קוגנטיביות והתהגותיות, אם כן לאן ניתן לפנות?
    בתודה מראש,

אשמח אם תמקדי אותי לאן עלי לפנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר אירוע מוחי

ד``ר שרה רפפורט
    23/10/2011

אורה שלום,
    לא ברור לי מדוע אביך קבל שיקום רק למשך שבועיים בבני ציון, ומה היו השיקולים לשחרורו. חשוב לעיין במכתב שחרור שמתאר את אופי הפגיעה. מה היו ההמלצות להמשך שיקומו? למיטב ידעתי, הוא יכול גם לקבל טיפולים באופן אמבולטורי בבי"ח רוטשילד. יש חוק שיקום שמאפשר טיפולים למשך 3 חודשים. עם זאת, חשוב לערך את הפוטנציאל השיקומי אצל כל חולה כדי לוודא שהטיפולים אפקטיביים ומבאים להטבה של המצב הנדון. לפי כך, יש צורך בשיתוף פעולה של החולה עם המטפלים, וכן יכולת למידה מסוימת. אצל חולים עם בעיות התנהגות קשות נעזרים לפעמים בטיפול תרופתי לצורך הרגעה, איזון התנהגותי ואיזון מצב הרוח.
    הנה רשימה של מסדות שיקום שמתמחים לנפגעי ראש:
    בי"ח תל השומר, מחלקה או מרפאה לנפעי ראש
    מרכז רפואי רעות שנמצא בת"א
    בי"ח לוינשטיין
    מכון שפיצר (בחיפה)
    בי"ח הר הצופים -הדסה

חשוב שאביך יעבור הערכה שיקומית נוספת וניסיון שיקומי לפי התיעוד הרפואי.
    לצערי הרב, לא כל חולה בר שיקום, והמשפחה זקוקה להתערך למצב חדש.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו