זקוקה להכוונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה להכוונה
    דנה
    24/11/2011

שלום רב,

אני פונה אליכם כדי לברר כיצד אוכל לסייע לאח שלי.
    אח שלי, כיום בן 28.5, נולד ברומניה ובעקבות קשיים בלידה, הייתה לו בעיה באספקת חמצן למוח ובאותו זמן הרופאים אמרו לאימא שלי שהאירוע הזה עלול להשפיע עליו ושכנראה יהו לכך השלכות, אבל לא ידעו להגיד איך בדיוק.
    אימא שלי עלתה לארץ וגידלה אותנו לבד ולכן, עבדה מסביב לשעון ולא הייתה לה יכולת לטפל באח שלי כמו שצריך (זמן, כסף, ידע...).
    כך השנים התגלגלו להן, מבלי שהבעיה אכן תטופל.
    ככל הנראה יש לו הפרעות קשב וריכוז (עדיין לא אובחן), בנוסף אובחן כלקוי למידה, אך הבעיה שמטרידה אותנו יותר מכל היא בעיית הזיכרון שיש לו וחוסר היכולת שלו לעבד נתונים בצורה נכונה. בצבא שירת כמכונאי רכב והיו פעולות מסויימות שלא משנה כמה ניסה מעולם לא הצליח לזכור אותן בע"פ (פעולות שעבור אחרים היו כבר מזמן ברורות מאליהן). בנוסף, עבד כנהג משאית ומעולם לא הצליח לזכור איך להגיע למקומות, זאת למרות שכבר היה בהם אינספור פעמים (ושוב - זוהי בעיה שאינה לגיטימית לאחר מספר חודשי עבודה והוא הנהג היחיד שסבל ממנה). באינטרקציה עם אנשים הוא שוכח דברים שאמרו לו (אף חשובים) וחוזר אינספור פעמים על אותם הדברים שרוצה להגיד. כרגע הוא לא עובד, כי הבעיות הללו הקשו עליו בכל מקום עבודה והיינו מאוד רוצים לעזור לו להשתלב בעבודה קבועה ולמצוא דרך להתמודד עם הקשיים שלו (שכמובן מתנגשים לו גם בכל יתר תחומי החיים).
    מה ניתן לעשות? בעיקר כשאין יותר מדי כסף? אנחנו ממש מיואשים...אח שלי עם השנים הפך להיות בן אדם פסימי, חסר ביטחון ודיכאוני. שום דבר לא הולך לו לטענתו ואנחנו חייבים להוציא אותו מהמצב הזה.
    אשמח לתשובה בהקדם האפשרי ואני מתנצלת מראש על עומס הפרטים בפנייה.
    תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה להכוונה

הוספת תגובה

• זקוקה להכוונה - תגובה

גל גפן-ריטר
    28/11/2011

דנה שלום,
    מתיאורך עולה רצון ודאגה לאחיך וכן את מתארת רמת מצוקה שלו בעקבות הליקויים והקושי למצוא את המקום שלו.
    נשמע שהיה כדאי ורצוי לפנות עם אחיך לאבחון אשר בודק את יכולת הקשב, הזיכרון והריכוז שלו (אבחון פסיכו-דידקטי), על מנת לאמוד ולהעריך את יכולותיו כיום, את נקודות החוזק והחולשה ובהתאם לכך לנסות ולהתאים לו מסגרת תעסוקתית.
    במידה וכרגע לא מתאפשר לכם מבחינת המימון לעשות צעד שכזה, הייתי מציעה לך לפנות דרך קופת החולים שלכם לרופא המשפחה לפסיכולוג שעובד עם הקופה. הייתי ממליצה או על פסיכולוג שיקומי או פסיכולוג שעובד בשיטת טיפול התנהגותית קוגניטיבית. ודרך הטיפול לנסות ולסייע לאחיך לעבד את הקשיים שחווה ולמצוא מקום תעסוקה ופעילות מתאימים.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו