השפעות שכליות כתוצאה מחסר בB12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעות שכליות כתוצאה מחסר בB12
    יעל
    29/12/2011

היי,
    אני בת 20,צמחונית כבר כ5 שנים ולאחרונה,אחרי תקופה אחרוה שסבלתי מכל מיני תופעות כמו עייפות כרונית,חוסר יכולת להתרכז,בעיות בזיכרון,דיכאון ועוד,גיליתי שיש לי מחסור משמעותי בויטמין B12.
    קראתי קצת באינטרנט על העניין וראיתי את הקטע הזה חוזר על עצמו בהרבה מקומות:
    "מחסור מתמשך ב- B12 עלול לגרום לבעיות נוירולוגיות בלתי הפיכות, להפרעות התנהגות קשות ולדיכאון..."
    השאלה שלי היא מה בדיוק הנזקים הנוירולוגיים שעליהם מדברים שם והאם (בהנחה שהחוסר בויטמין הוא הגורם) זה סביר שגם אחרי שהחוסר בויטמין יטופל אני אמשיך לסבול מהתופעות הנ"ל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השפעות שכליות כתוצאה מחסר בB12 - תגובה

גל גפן-ריטר
    02/01/2012

יעל שלום,

אני מבינה מדבריייך שאת סובלת ממחסור בויטמין b12 שאכן מאוד חשוב וחיוני לתפקודים קוגניטיביים כמו זיכרון וריכוז ויכול להוביל לתופעות של עייפות.
    אני מקווה שהתחלת לטפל בבעיה דרך התייעצות עם הרופא המטפל שלך, כמו-כן כמו שאני מניחה שהוא ציין בפנייך חשוב לעקוב אחרי כמות הויטמין בגוף לאחר התחלת הטיפול.

למיטב הבנתי, טפול מתאים משפר באופן משמעותי את הסימפטומים ואף מחזיר לתפקוד קודם, אך מכיוון שאין זה תחום מומחיותי הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלך בנושא.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו