קריסה קוגנטיבית מהירה וחריפה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריסה קוגנטיבית מהירה וחריפה...
    רמי
    09/01/2012

שלום רב,

במהלך שלושת החודשים האחרונים חלה אצלי הדרדרות שכלית מהירה, זכרון, חשיבה,
    הבנה, קריאה וכתיבה. יש לציין שאני רק בין 32.
    המצב כרגע שאני לא מסוגל לקרוא, לזכור דברים שקרו לי לפני דקות ספורות, להבין דברים טיפה מורכבים. אני שם לב שאבדתי גם את ההגיון ואת היכולת לחשוב בצורה צלולה.
    חשוב להדגיש שלפני התפרצות הדבר קדמו שנים רבות של מתח חריף.
    MRI יצא תקין כנ"ל גם EEG
    PET - ירידה במטבוליזם הקורטיקלי ביטמפורלית בתבנית סימטרית.

אני חרד מאד ממצבי וחושש שמה הדברים לא יחזרו לתקונם.
    האם זהו נזק בלתי הפיך? מה יש לי???

רמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קריסה קוגנטיבית מהירה וחריפה... - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    18/01/2012

רמי שלום,
    טוב מאוד שכבר עברת בירור נוירולוגי מקיף ואני שמחה לשמוע שהבדיקות תקינות. לפי התיאור שלך אתה עדיין חרד ונראה שהבעיות שאתה חווה הן על רקע רגשי. עליך לשקול טיפול נפשי מסודר שכולל טיפול פסיכולוגי ותרופות בהתאם להמלצות של פסיכיאטר. תפקוד הקוגניטיבי ישתפר במקביל לירידת החרדה והמתח.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרדרות קטלנית...

רמי
    19/01/2012

שלום ד"ר רפפורט,

תודה רבה על תשובתך המלומדת.

האם יש סיכוי שיכולה להיות בעיה אורגנית על אף שהבדיקות יצאו תקינות?
    אני לא רופא, אך ההדרדרות הזו כל כך מהירה ואגרסיבית שאני חושש שעוד כמה זמן
    אהפוך ל"ראש כרוב" ונראה שהמקור הוא מתח נפשי אך הפגיעה היא אורגנית.
    כרגע המתח והחרדה שלי הם כתוצאה מהמצב הזה בלבד.

מה ניתן לעשות לדעתך אם הפגיעה אורגנית? על איזה בדיקות נוספות היית ממליצה??

חסר אונים וחרד ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרדרות קטלנית... - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    31/01/2012

מאחר שאתה טוען שהירידה התפקודית נובעת מקשיים רגשיים, כגון חרדה, לא מדובר על פגיעה אורגנית כלשהי. כאמור, תפקודך עלול להשתפר עם שיפור במצב הנפשי.
    אין בסמכותי להמליץ על בדיקות רפואיות נוספות. עליך לדון בנושא עם הרופא המטפל שלך. אני רק יכולה להמליץ על טיפול נפשי מסודר שכולל טיפול פסיכיאטרי בשיתוף עם טיפול פסיכולוגי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית זכרון (ההפך)

שי
    08/05/2012

נראה לי שיש לי בעיה טיפה שונה אני מרגיש שאני זוכר ממש טוב דברים שהם ממש לא רלוונטים דברים שבסופו של דבר לא יכולים לעזור לי בשום צורה כגון : מה החברים שלי אמרו (מילה במילה ) תנועות גוף שלהם בזמן שהם אומרים את זה סיפורים על אנשים שאני גם לא ממש מכיר וגם אם אני לא באמת מקשיב אני מפשוט זוכר הכל ולצערי אני זוכר את כל מה שלא רלוונטי השאלה שלי היא בעצם האם אני יכול להפתר מזה בצורה מסויימת או איך אני יכול לגרום לעצמי לזכור דברים שיכולים לעזור לי (רלווונטים) לדוגמא לימודים כלי נגינה ועוד ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו