זכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכרון
    מירה
    08/02/2012

שלום רב

אמא שלי בת 80. מקבלת קומדין כבר הרבה שנים בגלל בעיות קרישה ומקבלת עוד תרופות של לחץ דם , סימוביל , לקיבה, ללב ועוד.
    בעבר היה לה סרטן רירית הרחם וקיבלה טיפולי כימותרפיה והקרנות. כיום הכל בסדר ברוך השם.
    מאז שאבי נפטר לפני שנתיים היא סובלת מדכאון . ניסינו לתת לה ציפרלקס אבל לא הגיבה טוב ואפילו הגיעה לאשפוז. כרגע ללא טיפול תרופתי כל שהוא.

היא סובלת מכאבים כרוניים בבטן ובגב שנובעים מבעיות עמוד שדרה ופריצות דיסק שכרגע לא מנתחים ומקבלת פעמים ביום 6 צ"ל של אוקסיקוד ולשינה מקבלת בונדורמין.
    היא לא ישנה טוב במהלך הלילות בגלל הכאבים.
    היר רגישה להרבה מאוד תרופות הכוללות אקמול, אופטלגין, אספירין ועוד (גם G6PD)

בזמן האחרון לאחר שינה עמוקה במהלך היום בלבד ובמיוחד כשמעירים אותה משינה כזו היא מרגישה מבולבלת, לא מאופסת ולא זוכרת שמדברים איתה.
    לפעמים היא יכולה לשאול את אותה השאלה 2-4 פעמים ולאחר מכן כבר זוכרת את התשובה.
    מעבר לכך הזכרון שלה מצויין והיא זוכרת דברים מהעבר שאפילו אני לא זוכרת. מדברת לעניין.

במסגרת תאונת דרכים שעברה ביולי היא גם עברה CT ראש ללא ממצא חריג.

מאחר ואבא שלי היה דימנטי עד יום מותו אני פוחדת שמא גם היא מתחילה תהליך כזה.
    איך מאבחנים? והאם ניתן למנוע מחלה כגון זו .
    איך אפשר לשפר את הזכרון ולחדד אותו?
    האם לשכנע אותה ללמוד שפות? לשחק במשחקים? אם כן איזה משחקים?

תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכרון

הוספת תגובה

• זכרון - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    20/02/2012

מירה שלום,
    נראה שאמך כבר עברה קשיים רפואיים בנוסף סובלת מלדיכאון. לא ברור לי האם התופעה של בלבול ושכחה קיימת רק לאחרי שינה וממשיכה לזמן מוגבל של היום. במידה שכן, לא נראה מקום לדאגה. בכל אופן, לצורך הבירור, אני ממליצה על בדיקה אצל רופא פסיכו-גריאטר כדי לבדד את השפעתם של התרופות והדיכאון על תפקודה ולראות האם באמת מדובר בירידה קוגניטיבית ביחס גילה.
    עם זאת, אני ממליצה על פעוליות חברתיות וחוגים לגיל הזהב, להפעיל את הראש באמצעות קריאה, לפתור משבצות, סדוקות, ועוד בעיקר להיות אקטיבי כאפשר.

לצערי הרב, אין למנוע מחלת דמנציה. ישנן רק תרופות שמעכבות תהליך המחלה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו