מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטודנט עם בעיית זיכרון נורא מייגעתאוריאון02/03/2012
שלום
אני בן 27,כל חיי בבית ספר לא ממש למדתי תמיד הייתי מבין כל מה שלימדו בהתחלה ואחרי כמה שיעורים כאילו מצאתי את עצמי הולך לאיבוד לא מצליח לזכור כביכול על מה בעצם היה מדובר ומה הנושא שלומדים כאילו לא ברמה השיטחית ברובד היותר עמוק כי אחרי כמה שיעורים כל מקצוע היו חופרים פנימה ואני כביכול קלטתי כל כך מהר כל דבר והייתי מסביר בשיעורים הראשונים להרבה חברים במה מדובר והכל אבל בום אחרי כמה שיעורים כאילו חטפו אוית חייזרים ומחקו לי את הזיכרון מהראש.
וככה כל שיעור כל דבר,בכיתות א' ב' ,לא יודע למה אבל אני לקחתי את כל החוברות שקנו לי אז אני זוכר של אלפי וכאלה ופשוט פתרתי הכל הכל אחרי שבוע.
המורה אמרה לי למחוק הכל ולהיכנס לקצב של כולם
ישבתי בבית מחקתי הכל וכשהתקדמנו בחומר לאט לאט לא ידעתי כלום כלום.
למי שתוהה איך אני זוכר את זה אז כן יש זכרונות שאני זוכר אבל במהות אני מודע לבעיה שלי בזיכרון.
אני סטודנט כיום,ואני מוצא את עצמי עומד בקושי מטורף עם אותם בעיות שהיו לי כל אותם השני בבית ספר.
(דרך אגב את הבגרות סיימתי אחרי הצבא עשיתי בגרות מלאה במשך שנה,למדתי כל יום ממש כל יום לכל מקצוע במטרה לשמר את הדברים בראש שלא יברחו זה היה קשה,לא עבדתי לא עשיית כלום רק למדתי וזה לא פונקציה ככה ללמוד כי אין חיים בצורה הזו)
כיום שאני סטודנט אני פשוט קורע תתחת ב3 קורסים פחות,לומדת מביא ציון(ציונים גבוהים) אבל אז שוב הכל אחרי חודש כאילו מעולם לא למדתי שום דבר בנושאים שבהם נבחנתי.
ואני ככה עושה קורס אחר קורס ואני שואל את עצמי,איך אני אהיה אחרי התואר זה כאילו אני לומד בשביל להוציא תעושה אבל איך אני אעשה את הההתמחות שלי ,זה כמו ללמוד 3 4 5 שנים לקבל מכה בראש והכל נעלם זה בדיוק ככה שווה ערך.
מה אני יכול לעשות בשביל שהבעיה הזו איכשהו תתעלם,אני כל כך רוצה לזכור דברים,אני שוקד בהבנה של החומר שאני לומד הבנה עמוקה כי חשבתי שככה זה יכנס לי עמוק למוח ולזיכרון וככה זה יהפוך לחלק ממני כמו הרצון לאכול או הרצון והיכולת של פעולות רגילות אבל שום דבר לא נשמר לי בראש :(
אני פוחד בצורה ממש גדולה להיות ככה כל החיים,אני לא פניתי עם זה לאף אחד כי אני בחור חזק כזה שנלחם ומאמין בעצמי וביכולת שלי וחשבתי שאני יכול באמת לעשות עם עצמי את זה ולשפר את המצב בכוחות עצמי אבל זה פשוט לא הולך.
מצטער שחפרתי לכם אבל חשבתי לשפוך הכל שיהיה ברור בדיוק על מה אני מדבר.
שתבינו אותי.
יש לכם פיתרונות עבורי? כל פיתרון לא משנה מה אני חייב לשפר את הזיכרון להגיע ליכולת שאני לומד וזוכר ,לא לעבור מבחנים אלא לזכור לשמר ולשלוף ברגע שצריך כשצריך,לא ברמה של גאון ששולף דברים בצורה מהירה כל כך אלא פשוט שזה יההי שם שאם אתאמץ אני יגיע לזה ולא אבהה במשהו שכבר למדתי כאילו זה סינית אחרי חודש חודשיים.
תודה
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו להודעה הנ"ל
אוריאון02/03/2012אני חייב לציין גם
ששמות או לזכור אנשים ודברים כאלה אני זוכר אפילו יותר טוב מכל אדם ממוצע,כלומר אני זוכר שמות של אנשים שעבדתי איתם עם ילדים שהייית איתם בגן
אני מזהה ילדים שהייתי איתם בגן אחרי שכל החיים לא ראיתי אותם בכלל.
אני זוכר רגעים בחיים זוכר דברים מסויימים אפילו עד כדיי כך שאני יכול לציין את התאריך המדוייק שלהם גם אם עברו עשרות שנים.
לא יודע כמה זה יכולת לתרום אבל פשוט חשבתי לציין זאת ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית זיכרון
ד``ר שרה רפפורט07/03/2012רמי שלום,
נראה שאתה חווה תסכול רב בשל המאמץ הגדול שאתה משקיע בלימודים. דפוס הבעיות זיכרון שאתה מתאר לא כל כך שגרתי אצל מרבית התלמידים או סטודנטים שמתקשים בלימודים. לצורך מתן הכוונה בנושא, חשוב קודם כל לברר מהן הסיבות לקשייך. לכן אני ממליצה על אבחון מסודר שבודק את יכולת הקוגניטיבית הכללית, הלימוד והזיכרון. אבחון נוירופסיכולוגי יעלה על טיב הבעיות ויתן המלצות לצורך שיפור תפקודך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תשובה פשוטה
פשוש שואל08/05/2012חבל לעשות אבחונים פסיכולוגיים וכדומה.
זה מעולה שאתה מבין הכל ישר ותופס הכל ישר. הבעיה שאתה לא משנן וזונח הכל אחר כך וככה הדברים לא מתקבעים בשכל וגירויים חדשים תופסים את המקום של הישנים והדברים שהבנת ותפסת נמחקים. כל מה שאתה צריך זה לקרוא שוב מדי פעם ולתרגל מדי פעם. אני גם הייתי זוכרת הכל ישר וגם הייתי לומדת אחר כך . אחר כך כפו עלי שיטות וטיפולים אחרי הפסקה בגלל פציעה, ובלבלו לי הרבה את השכל ולא עזרו לי בזה. אז אם אתה יכול לתת לי כמה טיפים על איך אתה מבין הכל ישר ותופס הכל ישר זה יהיה נחמד. חוץ מזה , מנסיון לא טוב שהיה לי, כשלוקחים באוניברסיטה עומס יותר מדי גדול קשה להצליח לשננן ולהבנות את הידע. אשמח לקבל תגובות ממך וגם ממנהלת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל אחד עם שיטה יחודית שיעילה עבורו!
ד``ר שרה רפפורט08/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר אבל
פשוש שואל15/05/2012כדאי להקדיש רגע מחשבה לפני שמקדישים משאבי זמן וכסף ועושים אבחונים ארוכים, ואם מייעצים למישהו איך לעזור לעצמו זה לא סותר דברים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?