בעיית זיכרון+סיסטמטיק סקלרוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית זיכרון+סיסטמטיק סקלרוזיס
    אורית
    11/03/2012

אני בת 48 ומזה 5 שנים סובלת ממחלת רנו וסקלורדרמה. הביטוי למחלה כיום הוא התכווצות כלי הדם בקור וכן תת-פעילות של בלוטת התריס. בשנה האחרונה החלה אצלי ירידה בזיכרון: קושי בשליפת שמות, לעתים שוכחת מה אמרתי לפני רגע, פגיעה בהתמצאות מרחבית - מציאת מקומות, מציאת האוטו בחניון גדול וקושי לזכור טקסטים שאך זה קראתי. אני מרגישה שהיכולות שלי נפגעות, נמצאת בתפקיד בכיר ומאוד אינטנסיבי, לא תמיד ישנה מספיק וחייה בעומס גדול - אך לפני כן מעולם לא הפריע. כושר פיזי שלי מצויין אך היכולות שלי נפגעו ואני מאוד מודאגת. האם יש קשר בין זיכרון לבין מחלת הרנו שבה יש פגיעה במעבר תקין של כלי דם. מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם עניין זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון+סיסטמטיק סקלרוזיס - תגובה

גל גפן-ריטר
    14/03/2012

אורלי שלום,

אינני רופאה ועל כן אני לא מוסמכת לענות לך על סימפטומים הקשורים למחלה ממנה את סובלת. הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הסימפטומים של קשיי זיכרון, ריכוז והתמצאות מרחבית. ייתכן ואין קשר והוא ימליץ לבצע בדיקות נוספות. ובהתאם לכך ייגזרו ההמלצות.
    הסימפטומים שאת חווה הם ברי טיפול במובן הזה, שבמידה ואכן הסימפטומים ממשיכים ניתן לאבחן אותם ולנסות ולהקנות לך כלים ושיטות להתמודדות טובה יותר.

שיהיה בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו