מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייה בזיכרון שמות ופרצופיםאורי14/04/2012
בן 58, בעל תואר שלישי ועיסוק תובעני קוגניטיבית, ללא בעיות. מאז ומתמיד הייתה לי בעיה בזכירת שמות (למשל ובמיוחד, זכירת שמות של זרים המוצגים בפני) אך בשנים האחרונות נדמה שהבעיה החריפה משמעותית. אני שוכח (או מסרס) בתוך שניות שמות הנאמרים לי, אלא אם כן אני עושה מאמץ מיוחד לשנן אותם, ורוטינית חווה blank מוחלט כשאני מנסה להעלות שם כזה או אחר (המוכר לי) תוך כדי שיחה. אני מתקשה גם לזכור פרצופים ולשייך שמות לפנים (יש לי תחושה ברורה של מוכרות אבל איני מסוגל לזכור מי האדם ומה שמו), והבעיה מחמירה כאשר אני פוגש אנשים מוכרים במקום ציבורי. לדוגמא, לא זיהיתי את אחת המזכירות שלי כאשר פגשתי בה במשרד אחר (בשניות הראשונות חשבתי בטעות שהיא המזכירה במקום ורק כשביקשתי ממנה למסור למזכירה שלי משהו עבורי (...!) הבנתי למרבה המבוכה שאני כנראה מדבר אודותיה איתה). במקרה אחר, ישבתי לאורך חתונה שלמה מול אדם המוכר לי מאד מבלי שהצלחתי לזהות אותו ויזואלית; כאשר עמדנו ללכת והמוזיקה השתתקה, שמעתי (סוף סוף) את קולו וידעתי מיד מי הוא (אודיטורית!). אדגיש שמעבר לבעיה בזיכרון שמות ופרצופים אני נהנה מזיכרון טוב ומתפקוד קוגניטיבי ברמה הגבוהה ביותר. האם התופעה מוכרת? מה קשת הסיבות האפשריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא זכיתי לתשובה עד היום?!
אורי05/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה בזיכרון שמות ופרצופים - תגובה
ד``ר שרה רפפורט06/05/2012אורי שלום,
קודם כל התנצלותי על עכוב התשובה. שנית, התופעה שאתה מתאר שכיח ונוטה להחמיר עם התקדמות הגיל. אומנם יש מספר הסרים לקושי בשליפת שמות וזיכרון פרצופים, אם כי נראה שאצלך יש קשר בין האנשים האלו שהתא מתקשה לזכור לבין ההיררכיה בה הם תופשים חשיבות עבורך. למרבית האנשים יש עדיפות לזכור מידע בערוץ סנסורי מסוים, אודיטורי או חזותי. בנוסף, אנו משייכים משמעות אישית למידע שאנחנו מנסים לזכור. כך, אנחנו פועלים כדי לזכור אנשים ושמותם, ושולפים את המידע הדרוש לפי האסוציאציות, הקונטקסט והמשמעות של הנפגש, ועד רמזים שונים. נפוץ לא להיזכר באנשים שאינם רלוונטיים עבורנו, ורק ואך בעקבות רמז מסוים נופל לנו את האסימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון, טייק טו
אורי06/05/2012ראשית, תודה על תגובתך המיידית הפעם, ד"ר רפופורט. שנית, שאלתי את שאלתי הארוכה בעיקר כדי להסיר דאגה מליבי לגבי אפשרות של פתולוגיה חמורה יותר (לקות מולדת, lesion, גידול, אטרופיה וכיו"ב). את מתייחסת לתלונה כאל תופעה שכיחה יחסית המחמירה עם הגיל ותלויה ב(חוסר ה)חשיבות שאני מקנה לשמות ולפנים. האם בתמונה הקלינית שתיארתי אין אינדיקציה למשהו מדאיג יותר? (כוונתי כמובן למשהו בסבירות וחומרה גבוהים מספיק כדי לדאוג...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון, טייק טו - תגובה
ד``ר שרה רפפורט08/05/2012אורי שלום,
כפי שצינתי, תלונותיך נפוצות בעיקר ברקב בני גילך. על פני השטח ולאור העובדה שמדובר בקושי שמלווה אותך כבר זמן רב, אין מקום לדאגה. מחלה נוירולוגית ותהליך פתולוגי מתבטאים בדרך כלל עם פגיעה/ירידה בתפקוד היומיומי והמקצועי. עם זאת, לצורך הרגעה כדאי לך להתייעץ עם הרופא המשפחה, לבצע בדיקות רפואיות שגרתיות, ועל סמך שיקול דעתו של הרופא ובהתאם הצורך, תופנה לבירור מקיף יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתכם
פלונית30/01/2014האם בעיה זו נפוצה גם בקרב אנשים צעירים?
הנני בת 24, ואינני מצליחה לזכור פרצופים של אנשים- שלמדו איתי בתיכון, לקוחות, אנשים אשר ראיינו אותי בראיונות העבודה. איני מצליחה לזכור כיצד נראו. ואף יש לי סיפור דומה לשל אורי, שכן לא הצלחתי לזהות אדם קרוב-רחוק, שהייתי בחתונה שלו, ומס' ימים לאחר מכן במפגש אקראי לא זכרתי מאיפה אני מזהה אותו.
האם יש לכך טיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתכם - תגובה
ד``ר שרה רפפורט03/02/2014פולחנה שלום רב,
תשובתי הקודמת גם רלוונטית עבורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?