מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכתב ארוך...של תהיות....גולשת10/06/2012
שלום רב.
האם תוכלנה לכוון אותי למאמרים עדכניים, המתייחסים לתופעת הכמו-בריין.
(אולי למייל האישי?) (אגב, ביטוח לאומי לא מכירים ב"כמו-בריין" כגורם לקושי בתפקוד ולכן, לא נכלל באחוזי נכות הנקבעים לפי תפקוד החולה).
התופעה מעסיקה אותי מאחר ואני "מצמידה מס' טלפון" לכל פריט שיש לי, ומתקשה לתפקד ביום יום בגלל אירועים של שיכחה וקושי להתארגן, למרות שאני נעזרת בהרבה טריקים... כדי להתגבר.
סיימתי כמותרפיה (סרטן השד) לפני למעלה מחצי שנה,והקרנות לפני כמה חודשים, ולא מצליחה לזכור דברים שמבוצעים ממש עכשיו.. (דברים שהיו מזמן, אין לי בעיה, וגם למרות שקשה לי, אני אפילו לומדת ורוכשת ידע חדש)
דוגמא: הולכת לאוטובוס ועולה לכיוון אחר... /קונה משהו..חוזרת הביתה והולכת שוב לקנות... / מזריקה אנסולין או נוטלת תרופות פעמיים או שוכחת אם לפני רגע בלעתי את התרופה או הזרקתי/ מניחה כוס קפה על השולחן ומייד!! הולכת להכין חדש כי לא זכרתי/ מאבדת... וכל העת המילה השכיחה שלי: "סליחה,שכחתי...".
הבעיה: התדירות הגבוהה.. שהרי זה יכול לקרות לכל אחד לפעמים.
הערה: יש לי ADHD ולוקויות למידה עוד לפני הסרטן. (אין להשוות. יש החמרה)
קיבלתי הפנייה למכון הקוגניטיבי ברמב"ם אך ויתרתי כי אני במצוקה כלכלית.
אלך לנוירולוג, (אין לי גרורות וגם בעיות הזיכרון חמורות אך סטטיות. אין החמרה
מאז הופעתן אחרי הכמותרפיה).
תודה על התגייסותכן להשיב כאן בפורום. ובוודאי שאין זה במקום ייעוץ מקצועי, אלא שאני לא יכולה לעבור בדיקות קוגניטיביות בגלל עלותן. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה: אני בת 59.
גולשת10/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד הבהרה בבקשה...
גולשת10/06/2012..1. כשמאד הצטערתי, שאיני יכולה לממן אבחון קוגניטיבי ברמב"ם בגלל עלותו, אמר לי פסיכולוג רפואי(שפניתי אליו בשאלה): "טוב. נניח שימצאו משהו שם. מה זה יעזור לך?.. אפשר להתייחס ולטפל במצב שרואים אצלך עכשיו, כרגע גם בלי לשלם עבור כל האבחון ההוא.. אלא לנסות לאתר כרגע מה המגבלות שאת מספרת)
מה דעתכן? (בהנחה, שכמובן לא אוכל לבצע אבחון שרציתי)
2. האם ידוע לכן על נוירופסיכולוגים המטפלים במסגרת קופ"ח בנושא הזיכרון? במימון הקופה.? ואם לא,- הריני מביעה כאן את דעתי, שמאד חבל שצורך כל כך חשוב לא ניתן למטופלים באמצעות הקופה.
תודה, ומקווה שלא "הצפתי אתכן יותר מדי בשורות..."...
שבוע טוב.
גולשת מחיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד הבהרה בבקשה... - תגובה
ד``ר שרה רפפורט17/06/2012גולשת נכבדה שלום,
לצערי אין ברשותי עדכון ממארים של התופעה של הכימו-בריין. עליך לפנות לפורום שמנוהל על ידי רופא אונקולוג. במידה שהירידה קוגניטיבית לא חולפת, בתחום שלי מדובר ב- mild cognitive decline. כמובן יש צורך לשלול גורמים רגשיים שגם יוכלים להשפיע בתפקוד. לצורך אבחנה מובדלת יש צורך באבחון. אין טיפול ללא אבחון!
יש כיום במרבית מרכזי רפואיים ״מרפאת זיכרון״ שמתמחה באבחון וטיפול קשיים קוגניטיביים אצל אנשים מבוגרים בהשתתפות הקופה. כדאי לך לפנות למרפאה שכזה וגם העלות בדרך כלל לא יקרה כל כך. כמו כן, ניתן לקבל טיפול קוגניטיבי ע״י מרפאות בעיסוק במסגרת קופת חולים בהתאם הפניה של רופא מוסמך בתחום. בינתיים דאי לך לעבוד עם הפסיכולוג ולחפש שיטות פיצוי יעילות לשכיחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)