בעיות שכחה לא אמיתיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שכחה לא אמיתיות
    צרויה
    15/06/2012

הי, אמי בת 70. אלמנת צה"ל. זה שנים (כ-20) שעולמה מצומצם למדי עם חוג חברתי מאוד מוגבל, מבלה רוב הימים בבית. כבר שנים שהיא מקבלת הסברים חוזרים ונשנים על תפעול האינטרנט ואף עשתה קורסים, אך ללא הועיל, היא אינה מסוגלת להפעיל מחשב משום מה. לאחרונה עברנו לחו"ל וכל ההסברים שהיכולת שלה לתקשר איתנו תהיה הרבה יותר טובה וכך גם תוכל לראות את הנכדים וכד' לא ממש מועילים היא אמנם ניגשת למחשב אבל לא מסוגלת לבצע פעולות בסיסיות של גלישה, לא כל שכן לתקשר איתנו. היא קיבלה במהלך השנים עשרות הסברים ממני ומאחרים ועדיין לא מצליחה להפעיל מחשב. זאת בנוסף לאמירות מהזמן האחרון כגון- "מעולם לא שתיתי קפוצ'ינו" (היא שתתה קפוצ'ינו אלפי פעמים בחייה) ו"אינני יודעת מה זה". התחושה היא שלמרות הכל, שהזכרון שלה, מצבה הקוגניטיבי תקין (ויש לציין שמצבה הפיזי מצויין לגילה) ומדובר במניפולציות של תשומת לב ע"י מסכנות ושכחה מדומה. נסיונות לדבר איתה על הדברים כדי להבינם נהנים בתגובות כעס. כיוון שאנחנו בחו"ל אני מאוד מודאגת כרגע ומההתפתחויות, מה לדעתכם עלי לעשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שכחה לא אמיתיות

הוספת תגובה

• מידע נוסף

צרויה
    15/06/2012

היא סובלת מיתר ל"ד ומטופלת תרופתית. מקבלת גם צימבלטה במינון נמוך. כנראה יש לה גם בעית שמיעה. אין ספק שהיא חרדתית, אך מסרבת לקחת נוגדי חרדה. קשרים חברתיים כמעט לא קיימים, לפני כשנתיים הצלחתי לשכנע אותה לעבור לעיר לאחר שחייתה בבידוד כמעט מוחלט בישוב כפרי. בשנה האחרונה התחילה להשתתף בפעיליות מלאכת יד בישוב כפרי באזור ושם רכשה חברות מעטות (טוענת שיש לה חברות רבות, אך זו טענה ממש לא נכונה). לפני נסיעתנו היו מס' פעמים שנאמרו לה דברים אך טענה שלא הבינה. אני די משוכנעת שגם אם יש ירידה נורמלית מפאת הגיל ביכולות הקוגניטיביות, מדובר בעיקר בעניין נפשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתגובה על פנייתי

צרויה
    22/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף - תגובה

גל גפן-ריטר
    28/06/2012

צרויה שלום,

על פי התיאור שלך את הדברים, זה בהחלט נשמע שכדאי לפנות לבירור רפואי על מנת לשלול/לאבחן גורמים רפואיים שיכולים לגרום לקשיים שחווה אמך. לעיתים מחסור בויטמינים מסוימים עשוי לגרום להתדרדרות במצב הקוגניטיבי. לאחר הבירור ניתן יהיה יותר בוודאות להמליץ על דרך טיפול נכונה ומתאימה עבורה. וייתכן והערכה שלך גם היא נכונה ויש מקום לשקול התערבות תרופתית/פסיכותרפיה על מנת לשפר את מצבה הנפשי.

אני רוצה להדגיש כי, אני מבינה את הדאגה לאמך ואת תחושת חוסר האונים שלך בהמצאך רחוקה ממנה. יחד עם זאת, זאת כרגע המציאות וצריך להתמודד איתה. אני ממליצה לך לנסות לחשוב על אדם בו תוכלי להעזר, על מנת לערוך את הבירור עם אמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו