שיבושי מילים במשפטים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיבושי מילים במשפטים
    מאיה
    21/06/2012

שלום. אני בת 36.
    בתקופה האחרונה אני באופן קבוע משבשת מילים ומשפטים תוך כדי דיבור. למשל במקום להעביר את החטיף, להעביר את ה"חתיך", "סבא יקח אותך לביה"ס", כשהתכוונתי להגיד "סבא יקח אותך לחוג. וכד'. או לחילופין אני יכולה לנהל שיחה שלמה עם בן אדם על נושא מסויים (למשל לימודים שהוא מתחיל), ובסוף השיחה לשאול אותו אז מה אתה הולך ללמוד.
    ברגע שהמילים עוזבות את פי אני מבינה את הטעות.
    זה היה מצחיק אם זה לא היה מפחיד. זה קורה לי בין פעמיים לשלוש ביום.
    בנוסף רמת הריכוז שלי ירדה ל-0.
    יש לציין שאני עובדת הרבה שעות ואמא לילדים קטנים, ישנה מעט מדי, ויש לי תת פעילות קלינית של בלטות התריס. יחד עם זאת, כל התופעות שתיארתי במשפט האחרון, אלו הם חיי מאז שאני זוכרת את עצמי, ואני מרגישה שמהו לא בסדר איתי קוגניטיבית, אני מרגישה שאני לא סומכת על עצמי, על הזיכרון שלי, ולכן אני מוטרדת.

האם זה רק עניין של סטרס ועומס, או שיש מקום לבצע בדיקות נוספות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיבושי מילים במשפטים

הוספת תגובה

• שיבושי מילים במשפטים - תגובה

גל גפן-ריטר
    28/06/2012

מאיה שלום,

אין ספק שאת נמצאת בתקופה מאוד עמוסה בחייך, בה כפי שציינת מעבר לעומס המנטלי של התמודדות עם בית ועבודה, את ישנה פחות ואני מניחה שהתזונה שלך אינה מאוזנת. גורמים אלו מאוד משפיעים על הריכוז ומכאן יכולים להוביל לסימפטומים כפי שאת מתארת של קשיי שליפה מילים. את יכולה לעשות ניסוי ולבדוק האם התופעות הללו מתרחשות כשיש לך יום רגוע יותר, אחרי לילה עם שינה ומנוחה.
    יחד עם זאת, בכל מקרה מומלץ אחת לתקופה לעבור בדיקות רפואיות מקיפות, בעיקר גם בשל תפקודי בלוטת התריס שציינת ובכלל.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו