בעיות זיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זיכרון
    יעל
    16/07/2012

שלום רב,

אני בת 38 בריאה בדר"כ. לפני כעשרה ימים ניסיתי להיזכר בשם של דודה צעירה שנפטרה לפני 4 חודשים ולא הצלחתי (לא הייתה לי טראומה מהמוות). רק אחרי כמה דקות הצלחתי להיזכר. כמה ימים אח"כ חשבתי מה עשיתי אמש ולא הצלחתי להיזכר ואז התחיל התקף חרדה וחוסר אונים, התחלתי לבחון את עצמי על זיכרון ומאז אני לא רגועה וסובלת מבעיות זיכרון. אני אמנם בתקופה לחוצה (שיפוץ דירה, קבלת החלטות מה ללמוד בשנה הבאה, טיסה לחו"ל עוד שבוע שמלחיצה) אבל סך הכול היו לי עוד תקופות מלחיצות ולא חוויתי בעיות זיכרון. התחלתי אתמול טיפול פסיכולוגי. האם הכול נובע מלחץ או שייתכן ויש לי בעיות נוירולוגיות?

בתודה מראש על תגובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון - תגובה

גל גפן-ריטר
    29/07/2012

יעל שלום,

בעיות בשליפת מידע מושפעות מאוד ממידת הקשב והריכוז שלנו. את מתארת תקופה בהחלט לחוצה שעוברת עלייך כעת, ומאוד ייתכן שמוחך טרוד בהרבה מאוד דברים ועמוס וכך רמת הקשב שלך יורדת, ובעקבות כך היכולת שלך לשלוף מידע. בנוסף, את מציינת שברגע שהתחלת לשים לב לבעיה את נכנסת למעגל שבו את בודקת את עצמך ושמה לב בפירוט יתר ל"כשלים" בזיכרון. דבר אשר מגביר את רמת החרדה שלך ומקשה עלייך לתפקד בצורה אופטימלית.
    שמחה לשמוע שהתחלת בטיפול פסיכולוגי שיכול להתחיל לעשות סדר בלחצים שאת חשה.
    בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו גם.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בשליפת מידע לילד בן 4

ורד לוי
    30/08/2012

גל שלום !
    בני אובחן במכון להתפתחות הילד ונמצא כי יש לו קושי בשליפת מידע וכן חוסר ריכוז,
    לדעתי קיים גם קושי בהבנת הוראות מורכבות.
    ברצוני לדעת איזה טיפול יכול להתאים במסגרת קופת החולים [ניתן אישור לטיפולים של קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק האם הן עובדות על ליקויים מסוג זה?] ובמסגרת חיצונית כמו למידה מתקנת או חוג אחר שיכול לתת מענה.
    האם אבחון וטיפול בגיל כזה יכולים ל"העלים בעיות אלו או שזהו קושי איתו יצטרך להתמודד
    לאורך כל לימודיו"
    אילו משחקים אני יכולה לשחק איתו או חוברת עבודה מתאימה כדי לקדם אותו ככל הניתן .
    אשמח לקבל המלצה על ספר מידע שאוכל להיעזר בו.
    אודה על תשובתך.
    בברכה ורד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בשליפת מידע לילד בן 4 - תגובה

גל גפן-ריטר
    09/09/2012

ורד שלום,
    מדברייך אני מבינה כי עברת את תהליך האבחון שממנו נגזרו המלצות טיפוליות. על פניו ממה שאת ציינת בהחלט הטיפול של קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק יכול להתאים. בשל גילו הצעיר לדעתי, לא הייתי מתחילה איתו חוג של הוראה מתקנת או מעמיסה עליו יותר מידי פעילויות טיפוליות. אני הייתי ממליצה לך להתחיל בטיפול שאושרו על ידי הקופה ולהעזר בחוות דעת המקצועית שלהם בכדי לדעת האם כדאי להוסיף או לשנות את תוכנית הטיפול, בדומה לכך הייתי מתייעצת איתן גם לגבי המעורבות שלך בטיפול כיצד ובאיזה מינונים.
    אין באפשרותי לומר דברים ספציפיים יותר ללא קריאת הדוחות וחוות הדעת שקבלת עד כה.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי זה קורה

אריאלה
    05/08/2012

יעל היי, אז קודם כל, אל תלחצי. אני אמנם קצת יותר מבוגרת ממך (אני בת 55) אבל גם אני חווה את מה שתיארת.האמת היא שכבר לפני 10 שנים התחלתי להרגיש שהזכרון שלי כבר לא משהו, ורק בשנתיים האחרונות התחלתי לעשות משהו בעניין. התחלתי להתאמן! מסתבר שניתן גם לאמן את המוח! אני הולכת באופן קבוע לחדר כושר של המוח וממש נהנית וראגישה שיפור. אני מתאמנת ברעננה אבל יש עוד מקומות.אני לא יודעת מאיזה איזור את. בקיצור,יש מה לעשות. אל תתיאשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן לאמן את המוח

נעמה
    13/08/2012

בהרבה מחקרים מדעיים שפורסמו לאחרונה הוכח הקשר בין אימון מסודר של המוח לבין היכולות הקוגניטיביות. יש היום כמה מכונים המאפשרים לאמן את המוח. ניסית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל שלום

נעמה
    13/08/2012

מנהלות הפורום מנסות להסתיר ממך את האמת - יש פיתרון פשוט בלי מכוני איבחון יקרים מן הסוג שאותו הן מנהלות! חפשי לך מכון כושר למוח והתאמני - רוב הסיכויים שמצבך יישתפר!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון כושר למוח

נעמה
    17/08/2012

ניסית מכון כושר למוח? יש כמה כאלו ויש הרבה מחקרים התומכים בשיטות שלהם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לך לנסות מכון כושר למוח

נעמה
    19/08/2012

יש בארץ כמה כאלו. וניתן לשפר את היכולת הקוגניטיבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסית חדר כושר למוח?

נעמה
    20/08/2012

אמנם מנהלת הפורום מנסה לחסום ולהסתיר את העובדה, אך חדרי כושר למוח יעילים במקרים רבים יותר מתרופות וטיפולים יקרים. חפשו לכם חדר כושר כזה ובידקו אם זה עובד עבורכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו