דונפזיל לעומת אסנטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דונפזיל לעומת אסנטה
    שירלי
    15/08/2012

שלום רב,
    רופאה נוירולוגית ממרכז לזיכרון נתנה לאמא שלי תרופה בשם דונפזיל בגלל שלבים מוקדמים של דימנסיה מסוג אלצהיימר.
    עכשיו בבית מרקחת נותנים לרוב אסנטה.
    שאלתי את הרופאה הנוירולוגית אם אסנטה זה בסדר והיא ענתה שכן.
    אני מפחדת מהדבר הבא: אמא שלי מגיבה באופן חיובי לדונפזיל. אם אתחיל לתת לה אסנטה ומצבה יתדרדר אז לא נדע מהיכן זה נובע. מהחלפת הכדור או מהתדרדרות טבעית של המחלה.
    מה דעתך ד"ר?
    תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דונפזיל לעומת אסנטה

הוספת תגובה

• דונפזיל לעומת אסנטה - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    17/08/2012

שרית שלום,
    לפי ידיעתי, מדובר באותן תרופות גנריות אך עם שם מסחרי שונה, זאות אומרת הן משווקות ע״י חברות שונות. במידה שמדובר בתרותות יקרות, השתתפות של הקופות משתנה תלוי בהסדר של הקופה עם חברות היצרן. חשוב לשחם לב על המינון של החומר הפעיל בתרופה. עליך לוודא את הנושא עם הרופא המטפל של אמך.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שירלי
    18/08/2012

ראשית תודה על תגובתך.
    ושאלה:
    הסתכלתי בעלון לצרכן של שתי התרופות.
    יש חפיפה בין החומרים הפעילים.
    אין חפיפה בין החומרים הבלתי פעילים!! - מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    21/08/2012

איני רופאה, ולכן לא מוסמכת לתת מענה לשאלות הנוספות שלך. שוב אני ממליצה לברר עת הנושא עם הרופא המטפל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו