כיצד להתנהג עם אמא שהיא חולת דמנסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להתנהג עם אמא שהיא חולת דמנסיה
    מרים
    08/09/2012

בדר"כ כשאמא מתעוררת משנת אחה"צ מתרוצצים לה בראש סיפורים שלא היו ולא נבראו ובזמן האחרון הסיפור חוזר על עצמו כל יום ביומו. היא כמובן לא מאמינה כשאומרים לה שזו טעות ואולי חלמה על כך. היא מתחילה להתעצבן ולכעוס. מאידך אני לא יכולה לזרום עם הסיפור הזה או שאינני יודעת כיצד להגיב. מה עצתכם? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיצד להתנהג עם אמא שהיא חולת דמנסיה - תגובה

גל גפן-ריטר
    09/09/2012

מרים שלום,

אני מבינה את הקושי שבהתמודדות יומיות שלך עם המחלה ממנה סובלת אמך ומהשלכותיה.
    אני הייתי ממליצה לך להוות עבור אמך אוזן קשבת כאשר היא מספרת את הסיפורים הללו, את יכולה להיות שותפה ולשאול על הסיפור שאלות ולהכנס לתוך הסיפור כמו אל תוך משחק. אני לא ממליצה לומר לה שהסיפור לא היה ולא נברא, כי הדבר אכן מעורר רק כעס.
    אמך נמצאת תחת הרושם כי אכן זה קרה, ובמוחה מתערבבים סיפורים וחלקי מידע מכל מיני תקופות וחוויות וזה חלק מהסימפטומים של המחלה ממנה היא סובלת. ועל כן כדי לא להוסיף לסבלה אני בהחלט ממליצה לך לשתף פעולה ברמת ההקשבה, כמובן כל עוד היא אינה מסכנת את עצמה.

בנוסף, אני ממליצה לך, במידה ותרגישי צורך לפנות אל עמותת אלצהיימר אשר עורכת כל מיני פעילויות והסברים, בין היתר גם קבוצות תמיכה לבני משפחה של חולי אלצהיימר ומחלות דמנטיות למינן.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו