זכרון לטווח קצר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכרון לטווח קצר
    אילנית
    26/02/2008

ערב טוב

אבא שלי עבר לפני שנתיים דום לב עם החיאה וקומה למשך 10 ימים .לאחר שהתעורר התברר שיש לו בעיה בזכרון לטווח הקצר שכלל גם בעיה קוגנטיבית בתובנה .
    היום לאחר שנתיים הוא השתפר המון גם פיזית וגם שכלית אך עדיין לא זוכר ולא מתמצא בעיקר בזמן. במקום כבר מתמצא יותר וכמובן שאין אפשרות להשאירו לבד .הדבר שמשגע אותנו שהוא מאוד אוהב מוסיקה והוא גם שר וכל שיר חדש שהוא שומע הוא קולט את הלחן והמילים מייד אבל פעולות פשוטות כמו לזכור שאכל לפני 5 דקות או לקחת כדורים לבד הוא לא זוכר .לא מצאנו שום מסגרת המתאימה לו .שאלתי האם יש מקום שבו אפשר לקבל ריפוי היכול לעזור בשיפור הזיכרון הקצר ובעיקר בתובנה כלומר אם היה מבין את מצבו יותר מאשר מבין היום יתכן שהיה אפשר ללמד אותו לרשום או לסמן דברים על מנת לזכור .האם מהנתונים הפעוטים שרשמתי פגישה איתך יכולה להניב התקדמות נוספת ?במידה ולא האם יש מקום שתוכלי להפנות אותי אליו?אנחנו מאוד אופטימים תודה אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכרון לטווח קצר

הוספת תגובה

• תהליך שיקום

גל גפן-ריטר
    27/02/2008

אילנית שלום!

מהתיאור שלך בהחלט עולה דאגה לאביך יחד עם רצון לעזור ולהיות חלק משמעותי מתהליך השיקום.

על פי התיאור ניכר כי חשוב מאוד לבנות לאביך שגרת יום קבועה שתכיל פעילויות מובנות בהן יוכל להשתתף ולהנות, כמובן בליווי ובהשגחה. משגרה כזו, ייתכן ואביך יילמד באופן אוטומטי דברים, תהליך הנקרא למידה פרוצדורלית. תהליך למידה זה אינו מחייב תובנה או שיפור בזיכרון הקצר.

האם אביך עבר תהליך שיקום במקום כלשהו לאחר האירוע? האם הוא קיבל טיפולים בריפוי בעיסוק, טיפול קוגניטיבי? ולגבי אילו מסגרות התעניינתם?
    כשיהיה לי יותר מידע אוכל להפנות אותך למקום מתאים.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכרון לטווח קצר

אילנית
    27/02/2008

תודה על ההתיחסות

אבא שלי קיבל טיפול בריפוי ועיסוק וטיפול קוגנטיבי כאשר היה בתקופתו הראשונית בבית לוינשטיין ,פנינו שוב לאחר שראינו שיש התקדמות ללוינשטיין אך נאמר לנו שבשלב זה המסגרת לא מתאימה לו.
    לאחר מכן דרך קופת חולים טיפול שלא היה עיקבי מבחינת המרפאה -טענו שאין להם תוכנית אשר מתאימה לבעייתו למרות שהניאורולוג שבדק אותו המליץ מאוד על ריפוי בעיסוק
    ניסינו למצוא לבד אפילו באופן פרטי ולא כל כך הצלחנו .גם לגבי מסגרת יומית לא מצאנו מסגרת מתאימה מאחר והוא צעיר ורוב המסגרות שמצאנו הינן לזקנים יותר וגם אף מסגרת לא מוכנה לקחת אחריות על השגחתו .
    תודה אילנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל גפן-ריטר
    28/02/2008

אילנית שלום!

ניכר להתרשם מכמות המאמצים והבירורים שהמשפחה עושה. יש עדיין שאלות שנותרו אצלי ללא מענה ועל כן אני מציעה שנדבר טלפונית ולאחר מכן אוכל להפנות אותכם למקום המתאים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו