התייעצות בעיות זיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות בעיות זיכרון
    יעל
    26/09/2012

שלום אני כבת 30 בעלת תואר ראשון ושני ועבודה טובה. מאז שאני קטנה אני מתלוננת על בעיות זיכרון שלא עוזבות אותי עד היום. הבעיה מתחלקת לשתיים: פעם אחת יש לי זיכרון חלש בנוגע לאירועים, חוויות, שמות של אנשים, מקומות, לזכור מאיפה זוכרת אנשים, סרטים, ספרים וכו....וגם אם אני זוכרת לפעמים מרגישה שקשה לי "לשלוף". פעם שניה יש לי בעיה ללמוד ולזכור מידע חדש ומאז שאני ילדה אומרים לי "כשזה מענין/חשוב לך את זוכרת" וזה נכון במידה חלקית כיוון שככל שחומר מענין אותי יותר אני באמת יותר נוטה לזכור אותו אבל מרגישה קושי גדול ללמוד דברים חדשים או דברים "שצריך לדעת" גם אם לא הכי מעניינים אותי. יש המון דברים שכיום בגלל המגבלה אפילו לא מנסה ללמוד כי יודעת שאין סיכוי שאזכור את זה. הדבר מהווה מגבלה עבורי (למרות שעד היום הסתדרתי לא רע) בחיי היום יום, בחיים הפרטים ובעבודה וגם מהווה מקור למבוכה וחוסר ביטחון עבורי אשמח לקבל עצה כיצד לבדוק את הענין תודה יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות בעיות זיכרון

הוספת תגובה

• התייעצות בעיות זיכרון - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    28/09/2012

יעל שלום,
    לפי התיאור שלך נראה שקיימת אצלך בעיות קלות אך ספציפיות, ייתכן בקשב, בלמידה ושליפה. לאור הישגיך האקדמייים, נראה שאת בחורה אינטליגנטית ויודעת לפצות את קשייך, לא נראה שמודובר בלקות ממש. במידה שחשוב לך לעבור אבחון בנושא, אני מציעה לפנות לפסיכולוג שמתמחה באיתור לקות למידה והפרעות קשב אצל מבוגרים.

בברכה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו