זכרון לשמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכרון לשמות
    יולי
    22/10/2012

בני בן 5 ולא מצליח לזכור שמות של ילדים בגן שלו (גם בשנים הקודמות הוא זוכר רק את השמות של ילדים שקרובים אליו).
    אני צילמתי את הילדים מהגן ומתאמנת איתו אבל הוא עדיין זוכר רק כ 8 ילדים מהקבוצה שלו (ילדים שקרובים אליו, שהוא התחבר אליהם) לא מצליח ללמוד את השמות של האחרים.
    בשמות של אותיות למשל, הוא זוכר בערך כמחצית (אותיות של שמו , ק- כי זה על הכפתור של מעלית, נ,ג,ה,פ כי הם על סביבון א,ש כי זה כתוב על מטף כיבוי), מספרים זוכר בלי בעיה (לפעמים מתבלבל בין 6 ו 9 ).
    העניין של השמות פשוט משגע אותי. מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכרון לשמות

הוספת תגובה

• זכרון לשמות - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    26/10/2012

יולי שלום,
    נראה שאת מאד לחוצה ביחס ליכולת זיכרון של בניך, אך ללא הצדקה בינתיים. ילדים לומדים לפי הקצב שלהם ובעיקר את המידע שמשמעותי עבורם. עובדה שהוא זוכר את שמותיהם של חבריו. בשלב זה אני ממלצה שתבדקי עם הנננת את הנושא והתרשמותך ביחס יכולתו לקלוט ולשלוף חומר חדש. לקראת כיתה א׳, ניתן לבצע אבחון מוכנות לבית ספר. את יכולה לשקול צעד שכזו במידת הצורך.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו