בעיית זיכרון מטרידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית זיכרון מטרידה
    חגית
    04/11/2012

אני בת 33 נשואה + 4 ילדים. הילד הקטן בן 3, כך שאיני נחשבת לאחר לידה. למרות זאת אני חשה בחודשים האחרונים ירידה דרסטית בזיכרון. לדוג': נכנסת לרכב ולא מצליחה להיזכר מהו הקוד לפתיחת המנוע. מוציאה דבר מה מהארון ולאחר מס' דקות ממשיכה לחפש אותו בארון. מנקה דבר מה פעמיים כי לא זוכרת אם ניקיתי אותו (לפני מס' דקות) וכו'.
    ההרגשה איומה. בבדיקות דם הכל נראה תקין.
    האם יש משהו שיכול לעזור לי??? אנא!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זיכרון מטרידה

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון מטרידה - תגובה

גל גפן-ריטר
    07/11/2012

חגית שלום,

על פי התיאור שלך, נשמע לי כי הקושי שלך הוא יותר בריכוז וקשב. אני מניחה כי בהיותך אמא ל - 4 ילדים, וייתכן ואת אף עובדת מחוץ לבית, העומס עלייך גדול מאוד. דבר המתבטא קרוב לוודאי בין היתר, במיעוט שעות שינה, באכילה לא תמיד מסודרת ומאוזנת. במצבים אלו, היכולת שלנו להתרכז בדבר אחד, ולא להיות מוסחים מעוד מחשבות ועיסוקים באותו הרגע, היא מוגבלת. ובשל מוסחות זו, התהליך בו, מידע חדש נכנס אל הזיכרון או התהליך בו אנחנו צריכים לשלוף מידע מהזכירון, נפגע.
    ההמלצה שלי, אלייך היא לנסות ולבצע בקרה על הדברים שאת עושה. זו יכולה להיות בקרה למשל, על ידי דיבור בקול רם, שלעתים עוזר במיקוד הקשב. בנוסף, במידת האפשר להפחית את העומס שאת מצויה בו.
    בנוסף, כדאי בהחלט להשלים את הבירור הרפואי וחשוב שיכלול רמת ויטמינים של ברזל, B12 ועוד גורמים אשר יכולים להשפיע גם הם על יכולת החשיבה, הריכוז והזיכרון שלנו.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו