ירידה בזיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בזיכרון
    אלה
    03/12/2012

שלום, אני בת 40 אמא לילדים קטנים ולאחרונה אני מרגישה ירידה בזיכרון, אני שוכחת כל מיני דברים, ויש לעיתים בלבול במילים. לפחות 3 פעמים ביום ואני מרגישה יותר עצבנית וחסרת סבלנות. הירידה בזיכרון מאוד מטרידה אותי ומדאיגה אותי..איזה בירור כדאי לעשות? קבעתי תור לנירולוג , איזה בדיקות דם כדאי לבצע? והאם אלצהמייר או אירוע מוחי יכול להתפתח בגיל כזה צעיר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בזיכרון

הוספת תגובה

• חדר כושר למוח

רפאל
    04/12/2012

שקלת להתאמן? יש כמה חדרי כושר למוח מצויינים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בזיכרון - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    08/12/2012

חגית שלום,

על פי התיאור שלך, נשמע לי כי הקושי שלך הוא יותר בריכוז וקשב. אני מניחה כי בהיותך אמא לכמה ילדים קטנים, וייתכן שיש לך תפקידים נוספים, העומס עלייך גדול מאוד. דבר המתבטא קרוב לוודאי בין היתר, במיעוט שעות שינה, באכילה לא תמיד מסודרת ומאוזנת, ואף לעצבנות וחוסר סבלנות. במצבים אלו, היכולת שלנו להתרכז ולבצע באופן מבוקר ומאורגן את כל המטלות נפגעה, ואנו נוטים לשכוח חלק מהדברים שתכננו לעשות.
    ההמלצה שלי, אלייך היא לנסות ולבצע בקרה על הדברים שאת עושה. זו יכולה להיות בקרה למשל, על ידי דיבור בקול רם, שלעתים עוזר במיקוד הקשב, וכן לנהל רישום של המטלות החשובות. כמובן, במידת האפשר להפחית את העומס שאת מצויה בו.
    בנוסף, כדאי בהחלט להשלים את הבירור הרפואי וחשוב שיכלול רמת ויטמינים של ברזל, B12 ועוד גורמים אשר יכולים להשפיע גם הם על יכולת החשיבה, הריכוז והזיכרון שלנו.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו