בעיית בזכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית בזכרון
    נעמה
    07/01/2013

היי, אני בת 29 ולפני כשנה + התחלתי לסבול מבעיית בזכרון. התסמינים הם: אני מתחילה לספר סיפור ושוכחת מה רציתי לספר ולא מצליחה להיזכר. אני מתכננת לעשות דברים בערב ושוכחת מה רציתי לעשות או דוגמא נוספת, חברה דיברה איתי בבוקר וביקשה שאני אגיע בערב הביתה אני אבדוק לה משהו. כשהגעתי הביתה אני זכרתי שביקשה ממני אבל לא זכרתי מה ביקשה. אני לא זוכרת דברים שקרו לפני שנה או סיפור שחברה סיפרה לי רק לפני שבוע. יש לציין שאני כן זוכרת דברים אבל זה קורה לי לעתים קרובות שאני לא זוכרת דברים. יש לציין שהסביבה שלי כבר מתבאסת ממני וחלקם יכולים לכעוס עליי על כך. אני חשבתי שזה קשור לעובדה שעברתי 2 לידות ואולי כי פעם שמעתי שהריונות משאירות סימנים של בעיה בזיכרון.
    לא פניתי עם הבעיה שלי לרופא כלשהו.. לדעתך אני אמורה לפנות?
    אשמח לתשובתך תודה
    [/a]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית בזכרון

הוספת תגובה

• בעיית בזכרון - תגובה

גל גפן-ריטר
    09/01/2013

נעמה שלום,

על פי הסימפטומים שאת מתארת יכולים לנבוע מכל מיני גורמים, בין אם זה עייפות, חוסר בתזונה נכונה, לחץ וכיוב'. כל אלו מובילים לירידה בריכוז ובקשב. כאשר ישנה ירידה כזו, אנחנו לא מפנים מספיק משאבי קשב למידע חדש ועל כן ייקשה עלינו לזכור אותו , או לשלוף אותו בצורה יעילה מהזיכרון.

אני בהחלט ממליצה לך לפנות לבירור רפואי בכדי לבדוק האם יש לך מספיק ברזל, B12, ושאר הבדיקות הכלליות. בהחלט כדאי שתשתפי את רופא המשפחה בסימפטומים שאת חווה ותתייעצי עמו לגבי המשך הטיפול.

ובמידה ויש לך תקופה לחוצה בחיים, ואת סובלת ממחסור בשינה וסדר יום שבו את מתקשה לשמור על תזונה מאוזנת, הייתי ממליצה לך לשקול כיצד אפשרי לך להפחית את העומס ולשמור על עצמך, גם את וגם הסובבים אותך תרוויחו מכך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו