איבחון לילד בן 6.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון לילד בן 6.5
    מרינה
    07/02/2013

שלום
    יש לי בן בן 6.5, לומד בכיתה א. בבית ספר כל הזמן מתלוננים שהוא לא רוצה לבצע משימות, מרבה לצייר ולקשקש במחברות לחלום. מצד שני הוא כן מבצע חלק מהמשימות החשובות שסיכמתי איתו ועם המורה. הם גם אומרים שהוא מרבה לשחק לבד למראות שילדים אחרים רוצים לשחק איתו. יש לציין שמבחינת הידע אין לו שום ליקויי למידה, הוא קורא שוטף הוא חזק מאוד בחשבון ויש לו ידע נרחב בהרבה תחומים וגם אם נראה להם שהוא לא מקשיב הוא כן מקשיב ויודע לספר לי מה למד.הוא גם מאוד בטוח בעצמו ויודע שהוא חכם, אבל ממש לא רוצה להראות את זה בבית הספר. בבית הוא ילד שונה לגמרה, כל משימות כיתה שהוא לא עשה המורה נותנת לו להשלים בבית והוא משלים אותם מהר מאוד, מרוכז ובלי שום בעיה. הוא גם לומד לנגן בפסנטר וטוב בזה .אני לקחתי אותו לנורולוג לבדיקה והוא אמר שיש לו קווים של קשב וריכוז (על סמך מה שאומרים בבית הספר). אבל אני ממש לא יודעת אם מדובר בקשב וריכוז. כי איך יכול להיות שהוא כל כל טוב בבית ואין לו שום בעיה. אולי מדובר במשהו היתנגותי, באיזה בעיה ריגשית שלא נותנת לו לעבוד טוב בכיתה. בבית ספר הוא נראה כמו ילד מוזר אבל בבית הוא לגמרה ילד שונה. בבית ספר המליצו לנו על הבדיקה פסיכיאטרית מקיפה. מה תמליץ לנו למי לפנות, האם לאבחן קשב וריכוז בבדיקת TOVA או לאבחן בעיה ריגשית. מי יכול לעזור לנו? תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון לילד בן 6.5

הוספת תגובה

• איבחון לילד בן 6.5 - תגובה

גל גפן-ריטר
    17/02/2013

מרינה שלום,
    על פי התיאור שלך עולה דאגה לגבי בנך ונשמע שאת נמצאת עם היד על הדופק ומנסה לחפש ולהבין את ההתנהגויות השונות שלו בבית ובבית הספר.
    יכולות להיות מגוון הסברים למה שאת מתארת, ועל כן חשוב מאוד מאוד כי תבצעי אבחון שייתן מענה הן על החלקים הקוגניטיביים שלו והן על החלקים הרגשיים.
    לעשות רק TOVA נותן מענה רק לבעיות הקשב אך לא לחלק הרגשי. כאשר בדרך כלל כשיש קשיים רגשיים הם משפיעים מאוד גם על התפקוד הקוגניטיבי ואפילו יכולים להראות כבעיות קשב, כאשר מקור הבעיה הראשוני הוא רגשי.
    הייתי ממליצה לך להתייעץ עם רופא הילדים שלך, אשר אני מניחה מכיר את הילד, לגבי איזה אפשרות היא יותר נכונה עבורו, אבחון פסיכו-דידקטי, אבחון לגבי יכולת התקשורת והקשר שהוא יוצר או הפנייה לפסיכיאטר.
    שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו