בעייה בזיכרון לטווח קצר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה בזיכרון לטווח קצר
    מאיה
    01/04/2013

שלום, אני בת 19 ורציתי לשאול שאלה לגבי נושא שמטריד אותי לאחרונה.. בזמן האחרון אני שמה לב לחסרים בזיכרון שלי, כלומר אם אומרים לי משהו אני אחרי שניה שוכחת ומבקשת שיגידו לי שוב למרות שאני באמצע ביצוע המשימה. (לדוגמא, אני עובדת בגלידריה וכשאני באמצע עם לקוח להכין לו את מה שהוא ביקש אני שואלת אותו שוב ושוב מה הוא רצה כי אני שוכחת. ) לטווח הארוך כלומר כמה שנים אחרונה הזיכרון שלי מצויין, אני זוכרת דברים מאז שהייתי בת 3 או 4 אבל דברים שקורים עכשיו ואני צריכה לעשות לא משנה כמה אני מתאמצת לזכור אני שוכחת באותה שניה. אני מאובחנת עם בעיות קשב וריכוז ולמרות שקיבלתי כדורי רטאלין השתמשתי בהם תקופה ממש קצרה משו כמו חודש והפסקתי וזה היה מזמן, אבל רק ב תקופה האחרונה אני שמה לב לשינוי בזיכרון שלי עד עכשיו זה לא קרה לי מעולם! מה זה יכול להיות ומה עלי לעשות? תודה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בזיכרון לטווח קצר

הוספת תגובה

• בעייה בזיכרון לטווח קצר - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    05/04/2013

מאיה שלום,
    בעיות זיכרון לטווח קצר שפתאם מופיעות בדרך כלל נבעות מבעיות קשב. נראה שבתקופה האחרון את לא ממוקדת ואולי גם מעט מפוזרת. ירידה בתפקוד הקשב עלול לנבוע מעייפות, חולשה, לחץ נפשי ממושכת ועומס יתר בחיים. מומלץ לברר את גורמים האלו, לצד לבצע בדיקות רפואיות שגרתיות אצל רופא משפחה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה בזיכרון לטווח קצר - תגובה

גל גפן-ריטר
    18/04/2013

מאיה שלום,
    על פי התיאור שלך, סביר להניח שהקשיים בזיכרון יכולים לנבוע מהקשיים בקשב ובריכוז. ובכך שככל הנראה המידע שאת שומעת (למשל, מה הלקוח ביקש), לא נקלט אצלך כי הייתה עסוקה או טרודה בדברים אחרים. ייתכן ובנוסף לקשיים בקשב, את חווה כיום תקופה עמוסה יותר או לחוצה, או טרודה במחשבות. ושוב במצבים אלו, זה נורמלי לחלוטין
    שישנו מידע שאינו נכנס לזיכרון ועל כן איננו זוכרים אותו. ויש להדגיש כי לכן הבעיה אינה ביכולת הזיכרון אלא בפניות שלך כיום להתרכז בדברים אלו.

בכל מקרה אני ממליצה לך גם לפנות לרופא המשפחה ולבדוק האם מבחינת תזונה וויטמינים הכל אצלך תקין ובאותה הזדמנות לשקול יחד איתו את האפשרות ליטול ריטלין ולבדוק האם זה משפר את תפקודך ואת יכולת המיקוד שלך.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו