בעיית זכרון שמות ותאריכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית זכרון שמות ותאריכים
    diana
    14/05/2013

שלום,
    אני מחפשת את מקור הבעיית הזכרון שאני סובלת ממנה עוד משנות העשרה. היום, בגיל 34, אני לא מצליחה לזכור שמות של סרטים שצפיתי בהם (שלא לדבר על עלילה), שמות של אנשים, תאריכים היסטוריים וימי הולדת, שמות של פרויקטים עליהם אני עובדת, מותגים של מוצרי צריכה יומיומית וכו'. אני לא מתקשה לזכור ויזואלית מקומות בהם ביקרתי, ויכולה לתאר ולראות את המקום בעיני רוחי, אך לא לזכור את שמו. אני מזהה אנשים שפגשתי ובאיזה הקשר, אך שוב, לא אזכור את שמם.
    בדיקות הדם שלי תקינות ואין חוסר ויטמינים. אני צמחונית, אבל אוכלת דגים וביצים. מקפידה על תזונה בריאה וכושר גופני.
    אני לא ילידת הארץ, ותוהה האם שינוי השפה יכול להיות מקור הבעיה. יחד עם זאת, אני לא זוכרת אם היו לי בעיות זכרון בילדות.
    אשמח לעצתכם,
    דיאנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיית זכרון שמות ותאריכים - תגובה

גל גפן-ריטר
    26/06/2013

דיאנה שלום,
    לפי דברייך, נשמע שייתכן ויש לך קושי בתחום הזיכרון המילולי, שיכול להיות קשור לבעיות של קידוד המידע, אחסון שלו או פשוט שליפה שלו מהאחסון במוח.
    אפשרי לאבחן את זה בצורה מסודרת על ידי אבחון נוירופסיכולוגי, ואפשרי לנסות טכניקות שונות שמסייעות בזכירת מידע ולבדוק מה יעיל עבורך. כמו למשל, טכניקות של יצירת הקשר של שם הסרט אשר יכול אחר כך להוות רמז שליפה ולעזור לך לשלוף את המידע. טכניקות שניתנות בטיפול קוגניטיבי.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו