בעיות קשב ריכוז וזיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות קשב ריכוז וזיכרון
    לימונית
    20/03/2008

שלום רב,
    בעשור ה-4 לחיי. כבר מילדות כנראה היו לי בעיות קשב וריכוז, אך אני זוכרת אותן מהילדות באופן קצת שונה מעכשיו. מתארת לעצמי שטופלתי בילדות, אך לא ממש יודעת אם כן, ובמה. הרגישות הגדולה במיוחד היא לכל רחש ורעש.
    לא מזמן הייתי סטודנטית, ולמרות שקיבלתי התאמות למבחנים, הלמידה עצמה בכיתה היתה בשבילי אתגר יומיומי, שיעור אחרי שיעור, קשה עד מאוד. התאמה של כיתה נפרדת למשל, במבחנים, קיבלתי לאחר שבמספר מבחנים פשוט ישבתי עד שכמעט כולם הלכו, ורק אז בעצם "התחלתי" באמת את המבחן. כל ההתרחשות בכיתה בשעת המבחן פשוט גרמו לי לחוסר תפקוד מוחלט. את אותם הדברים שתארתי כאן, עברתי יומיום במהלכו של כל שיעור ושיעור. אתגר בהחלט לא פשוט, אבל בכל זאת, סיימתי את הלימודים.
    בנוסף, סובלת מ-OCD, ויודעת שייתכן קשר (האם באמת)?
    אבל, הבעיה שמטרידה אותי מעל הכל היא בעיית הזיכרון ומיומנויות למידה שהשתבשו לי בגלל הבעיה הזו. בעברי, הזיכרון החזותי שלי עזר לי רבות, כמעט בכל תחום בו עסקתי: זכרתי בעל פה את כל השירים שהכרתי, מילה אחרי מילה, זכרתי בעל פה רשימות שלמות של מספרי טלפונים, זכרתי בעל פה תווים וכו' וכו', וממש כמעט ולא נזקקתי באמת להסתמך על הספרים השונים בעת הצורך.
    במחצית הראשונה של שנות ה-90, לאחר תלונות חוזרות ונשנות של חולשה ועייפות נמשכים, בלבול ובעיות זיכרון, בשלב מסוים אובחנו אצלי חוסרים גדולים של B12 וחומצה פולית. מאז אני מטופלת, מדיי פעם היו הפסקות בטיפול, והחוסר חזר, ולאחר מכן למדתי שאסור לי להפסיק את הטיפול, ואני מקפידה לבקש את המשך הזריקות של ה-B12 ואת הטיפול בחומצה הפולית (5 מ"ג ליום).
    באותה תקופה של התלונות ושל האבחון, התחילו אצלי בעיות זיכרון חמורות מאוד. אפילו מספרים מקוצרים שאני מחייגת יומיום איני מצליחה לזכור, וכך גם לגביי שירים וכו' וכו'. לאחרונה המצב החמיר אף יותר, המון פעמים איני זוכרת פתאום איך קוראים לבן של... לבעל או לאישה של... וכו' וכו', וכך גם המון פעמים אני לא ממש זוכרת מאיפה אני מכירה אנשים שאני פוגשת אותם ואיך קוראים להם.
    יש גם נסיגה בזיכרון של פעולות יומיומיות. למשל, לפעמים אני עומדת מול מכונת הכביסה, ולא זוכרת כיצד להפעילה. שימוש לא נכון בכל מיני מכשירים, הליכה עם חפצים למקום הלא נכון וכו'...
    ברצוני לדעת:
    1) האם ייתכן שהחוסר הגדול מאוד שהתגלה בזמנו ב-B12 ובחומצה הפולית גרמו לליקוי בלתי הפיך? (כי כבר הרבה שנים שכל הזמן חלה נסיגה בזיכרון עוד ועוד).
    2) האם ייתכן שהקושי נובע ממה שתואר, אך יש אולי משהו שיכול לעזור נכון להיום?
    3) האם יש אבחון מסוים בתחום שמאתר ממה בדיוק הבעיה נובעת ויכול לעלות על הסיבה המדוייקת אצלי?
    4) מה המלצותייך בעניין?
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב ריכוז וזיכרון

הוספת תגובה

• חסך ב - B12

גל גפן-ריטר
    23/03/2008

שלום!
    את מתארת את חייך כמאבק מתמשך להשגת מטרות החשובות לך. כמו-כן בהחלט עולה מדברייך כי את מודעת לקשיים מהם את סובלת ומאוד שמה לב לשינויים שחלים אצלך.
    לשאלותייך:
    1. חסך מתמשך ב - B12 עלול לגרום לנזק קוגניטיבי בלתי הפיך, אך במידה וטופלת בזמן זה לא אמור היה לקרות. ובכל מקרה מרגע שטופלת הסימפטומים אמורים להעצר ולא להמשיך ולהתדרדר, כפי שמשתמע מדברייך.
    2. לא ברור האם את לוקחת תרופות נוספות או האם עברת אבחון נוירופסיכולוגי בעבר. אך במידה ואת אכן חשה כי יש התדרדרות במצב הזיכרון שלך, כדאי מאוד לשקול לעשות אבחון נוירופסיכולוגי אשר יבדוק את מצב הזיכרון , הקשב ותפקודים נוספים ובהתאם לשקול המלצות.
    2. הייתי ממליצה על בירור נוירולוגי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....

לימונית
    24/03/2008

לד"ר גל גפן,

ראשית, לקח הרבה זמן (אולי אפילו שנה-שנתיים) של תלונות, עד שהחלפתי רופא משפחה, ורק אז נעשתה הבדיקה זל ה-B12 וגם של החומצה הפולית.
    1) האם פרק הזמן הזה נחשב לטיפול "בזמן"? או שבאמת ייתכן נזק בלתי הפיך לאור המתואר כאן?
    2) שאלת הביצה והתרנגולת: מבקשת להבין מה גורם למה? - ה-B12 לתופעות של ירידה בתפקודים, או הפוך?
    3) האם הירידה המתמשכת בזיכרון היא לא תוצאה גם של גיל?
    4) מה האלטרנטיבות הטיפולית לבעיית הזיכרון? (תרופות? תרגילים? - מה?).

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

גל גפן-ריטר
    26/03/2008

שלום,
    אני אנסה להסביר יותר בבירור את דבריי. קודם כל B12 הוא זה שגורם לירידה בתפקודים ולא ההפך. לגבי פרק הזמן, אני מתכוונת פרק הזמן בו ידוע וברור כי ישנה ירידה בויטמין B12. כך שאמנם סבלת מסימפטומים במשך שנה-שנתיים אך לא ידוע בבירור כי אכן גם בתקופה זו כבר הייתה ירידה בויטמין.
    לגבי שאלתך לגבי זיכרון וגיל, נכון שיש ירידה בזיכרון עם הגיל, אך לא מדובר על גיל צעיר כמו שלך, אלא על גילאים של 70-80 וגם אז זה לא מחוייב שתתרחש ירידה.

בכל מקרה, אני מציעה להתמקד בתפקודך כיום ובכיצד ניתן לשפר אותו. כך שאני ממליצה על:
    1. בירור רמת B12 כיום וטיפול מתאים בבעיה.
    2. אבחון נוירו-פסיכולוגי של תפקודי וזיכרון, קשב ותהליכי למידה. טיפול בהתאם להמלצות האבחון
    3.לגבי התמודדות עם בעיות הזיכרון כבר כעת, את בהחלט יכולה להתחיל לרשום לעצמך יותר דברים על מנת לזכור אותם, לחזור ולשנן חומר אותו את רוצה לזכור וכו'.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו