איבוד זיכרון עקב דום לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבוד זיכרון עקב דום לב
    רחלי א
    24/06/2013

שמי רחלי,אמא שלי לפני כ-7 שנים עברה דום לב ועקב חוסר חמצן איבדה את הזיכרון לטווח הקצר. היא לא זוכרת את ילדייה ובעלה רוב הזמן, איפה היא גרה וכו..
    היא זוכרת את כל האנשים שלא קשורים לתא המשפחתי הקרוב לה ביותר. זוכרת שמות של שכנים מהעבר,ילדיהם,אנשים שעבדה איתם וכו..
    אמא שלי שוכחת מהר מאוד סיטואציה (כמה שניות אחרי שקורית היא שוכחת)
    אמא שלי צריכה השגחה 24 שעות למרות שמוטורית היא בסדר לשמחתינו.
    הייתי רוצה לדעת אם יש איזשהו טיפול שיכול לעזור ולשפר את הזיכרון שלה. האם זה הפיך? האם היו מקרים דומים בהם האנשים חזרו לתפקוד מלא או חלקי?!
    אשמח לתשובה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבוד זיכרון עקב דום לב

הוספת תגובה

• איבוד זיכרון עקב דום לב - תגובה

גל גפן-ריטר
    26/06/2013

רחלי שלום,

נזק בעקבות חוסר הספקת דם למוח הוא בדרך כלל נזק שאינו הפיך לאותו אזור במוח.
    במקרה של אמך לגבי הקושי בזיכרון לטווח קצר, הייתי ממליצה לך לקחת אותה, במידה ולא ניסיתם זאת, למרכז שיקום אשר יעביר לה הערכה מסודרת וייתן את חוות דעתו לגבי הטיפולים שיכולים לעזור לה לשפר תפקוד (גם אם זה לא באופן ישיר את הזיכרון) ואיכות חייה. ולהתייעץ עמם לגבי האפשרויות הטיפוליות העומדות בפניכם.
    למיטב הבנתי, שוב זה איננו תחום מומחיותי, את יכולה לבדוק לגבי הטיפולים שעורכים בתא לחץ בבית חולים אסף הרופא. יש עדויות כי טיפולים אלו עשויים לעזור.

שיהיה בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו