זיכרון בעייתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיכרון בעייתי
    גיא
    20/08/2013

מאז שאני זוכר את עצמי סבלתי מזיכרון בעייתי:
    -את טבלת הכפל שנדרשנו לשנן ביסודי הצלחתי ללמוד בע"פ הרבה אחרי כולם.
    -קטעים שהייתי צריך ללמוד בע"פ דרשו ממני שינון רב מאד

גם כיום:
    -איני זוכר שמות של סרטים גם בחלוף מעט זמן מאז ראיתי אותם
    -איני זוכר מילים של שירים, גם כאלה שאני אוהב וששמעתי פעמים רבות
    -אני "מחליט" על דרך הגייה של מילה מסוימת (נגיד: Filatis ) וגם אחרי פעמיים, שלוש ואף 5 פעמים שיתקנו אותי אני עדיין לא אגיד זאת בדרך הנכונה ( Pilatis ).
    -בבואי לשנן מילים לקראת הפסיכומטרי אני חייב לקשר את המילה למשהו שיזכיר לי את הפירוש שלה, ולעולם לא אצליח לזכור את המילה בפני עצמה.
    -בכלל, הידע הכללי שלי מאד ירוד, ואיני זוכר תאריכים היסטוריים בסיסיים, שמות פוליטיקאים, מפורסמים, ערים בעולם וכו'.

*התזונה שלי מוקפדת, בדיקות הדם תקינות ואני מקפיד על כושר.
    *כמו כן, תמיד הקפדתי על שעות שינה, ואין גורמי לחץ משמעותיים בחיי שאוכל לשים עליהם אצבע.
    *אובחנתי כמי שהוא מעל לאינטליגנציה הממוצעת, אם זה משמעותי

מעולם לא עברתי אבחון הפרעת קשב וריכוז, והייתי רוצה לדעת האם זה או שמא אבחון נוירופסיכולוגי יהיה הדבר הנכון לבצע. ואולי משהו אחר?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיכרון בעייתי

הוספת תגובה

• בן 21

גיא
    20/08/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

גל גפן-ריטר
    02/09/2013

גיא שלום,

על פי התיאור שלך, המלצתי היא לעבור אבחון נוירופסיכולוגי אשר יבדוק הן את תפקודי הזיכרון, הקשב, התפיסה, הלמידה, החשיבה והתפקודים הניהוליים בכדי להעריך את מקור הקושי. אבחון קשב בלבד, כשמו כן הוא, הוא בודק את תפקודי הקשב. ולעתים אינו מהווה מענה מספק לשאלת הלקוי.

חשוב כשאתה מגיע לאבחון, תחשוב מה השאלות עליהן אתה רוצה לקבל מענה, כלומר מהי מטרת האבחון עבורך ועבור תפקודץ בפועל.
    מקווה שזה נותן לך מענה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו