זכרון שמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכרון שמות
    גלי
    18/10/2014

שלום רב,

בני בן ה-4, עברנו תהליך די מורכב מבחינה שפתית. לקח זמן רב יחסית עד שהחל לחבר משפטים ולדבר שוטף, בין לבין גמגם והייתה בעיה של חוסר מובנות מלווה במלמול ובשיבושי הגייה. היו קפיצות משמעותיות. אנו ממתינים זמן רב בתור לקלינאית. יש שיפור משמעותי מבחינה שפתית, ומבחינת אוצר המילים. התחלנו לאחרונה פיזיותרפיה, ובעתיד גם ריפוי בעיסוק.

זה היה הרקע. אני מוטרדת מכך שאינו זוכר שמות. אולי מתקשר לשיום ושליפה. הוא יכול לקרוא לכל הגננות באותו שם שנתן לגננות מאז המעון "רינה". הוא אינו זוכר את שמה של אימי, אחותי הגדולה, אחי. ועוד. הוא כן זוכר שמות של בני משפחה שרואה באופן תדיר. הוא זוכר את שמו של אבי ויום אחד קרא בשם זה גם לאחי. אינו מכיר שמות של ילדים בגן (למרות שחלפו חודשיים בלבד, שם אחד אינו זוכר)..שמתי לב שהוא יכול לתת שם אחד לכולם. הוא יכול לקרוא לכל הנשים מהצד שלי על שמה של אחת מאחיותי ואף יכול לומר שאינו יודע.

אני יודעת שהקפיצות שלו היו משמעותיות והוא גישר על המון פערים בזמן קצר יחסית. אבל עדיין מרגיש שלא תקין עניין השכחה.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכרון שמות

הוספת תגובה

• זכרון שמות - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    23/10/2014

גלי שלום,
    נראה שאת אמא מסורה ומשקיעה בהתפתותו של בנך הקטן. התיאור שלך של בעיותיו בשליפת שמות קרוב בוודאי קשורות לתחום השפתי. עם זאת, חשוב שהוא יעבור הערכה מקיפה רב תחומית במכון התפתחות הילד כדי להאבחן רמת התפתחותו בשאר התחומים בעיקר בתחום הקוגניטיבי השכלי. הערכה שכזו אמורה לעזור לך בהבנת בעיותו בשליפת שמות ולכוון אותך לטיפול המתאים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו