מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דו"ח אבחון נוירופסיכולוגי מבישיאירה09/06/2015
שלום
לאחר תאונה שאירעה לי לפני מס. שנים שבעקבותיה אני באובדן כושר עבודה וסובלת בין היתר גם מהפרעות זיכרון וריכוז , הופניתי ע"י נוירולוג לאבחון נוירופסיכולוגי שנערך באחד מבתי החולים.
במהלך האבחון, שארך כשעה בלבד, תושאלתי ע"י המאבחן שאלות אישיות כגון מוצא אתני, השכלה, גובה הכנסה חודשית מקצבת נכות(!) ואף שאלות על אופן התרחשות התאונה.
בתגובה לתשובותי לשאלות הנ"ל הפגין המאבחן כל מהלך האבחון חוסר סבלנות בולט ולא הסתיר את מורת רוחו כששמע על גובה הכנסתי. בהמשך האיץ בי , בזלזול בוטה, לזכור כאשר התקשיתי . הוא אף לא טרח להסתיר רמזים בוטים כי אני סתם מפונקת במקרה הטוב, ובמקרה הפחות טוב, בטלנית ומתחזה.
התנהגותו זו גרמה לי לפרוץ בבכי ואף בקשתי אותו להפסיק "לחבוט" בי שכן הקשיים עימם אני מתמודדת ממילא אינם פשוטים.
מבקשת להדגיש כי עד התאונה הייתי אדם פרודוקטיבי, פעיל מאוד בכל תחומי החיים והעבודה הייתה המרכז המשמעותי ביותר של חיי.
היום, כחודשיים לאחר האבחון, הגיע סיכום מביש שרובו מתייחס למראי החיצוני ("נראית מטופחת ומתנהלת היטב...") , ועיקר מסקנותיו נובעות מהכנסתי החודשית, השכלתי, מוצאי ועוד.
בין השורות אף שורבבו רמיזות ש"לאור הכנסתי החודשי" אין טעם בשיקום קוגנטיבי , כי יש ירידות קלות המתאימות לגילי ועוד כאלה אמירות שנוגעות לכאורה לאישיותי, שלטעמי אינן נוגעות לנתונים איכותיים שאבחון כזה אמור לספק.
כל זאת, לאחר שהתקשיתי אובייקטיבית בשלבים שונים של האבחון, ואף יצאתי "להתרעננות" לבקשתו של המאבחן.
לגופו של האבחון נרשמו 3 שורות בלבד: 97/100, 17/18 ונתון נוסף לא ברור.
נתוני הדו"ח כולו הסתכמו במלל של פחות מעמוד מודפס.
שילמתי לאבחון זה במיטב כספי, ולטעמי מדובר בזלזול בוטה ובפגיעה משמעותית בכבודי.
שאלתי: האם השאלות שנשאלתי הנן סבירות ונכונות ? האם הדו"ח סביר? האם המאבחן אכן קבע את מסקנותיו בהתאם לנתונים איכותיים?
ובעיקר: מה עלי לעשות כעת לאור העובדה שהדו"ח אינו משקף את הקשיים האובייקטיביים עימם אני מתמודדת יום יום.
תודה מראש, יאירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסותכם ...?
יאירה10/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדו"ח אבחון נוירופסיכולוגי מביש - תגובה
ד``ר שרה רפפורט11/06/2015יאירה שלום,
צער לי לשמוע שעברת חוויה כל כך שלילית ומאכזבת.
מעניין לדעת האם עברת אבחון ממוחשב בלבד או העבירו לך גם מבחנים נוספים? לאיזו מטרה פנית לאבחון?
אבחון נוירופסיכולוגי מעקיף הוא תהליך ממושך שמתקיים במשך 6-9 שעות, ונפוץ לחלק אותו לכמה פגישות, תלוי ביכולת של הנבדק. בתחילת האבחון חיוני לבצע שיחת היכרות בשל קבלת הקרע ונתונים האישיים של הנבדק, נסיבות הפגיעה, התרשמות לתפקודו הרגשי, תלונותיו כיום, ועוד. ראיון שכזה ממשיכה לפעמיים כשעה. הדו״ח שמשמש גם כמסמך רפואי צריך לפרט את כל המבחנים שהועברו כולל ממצאים של כל מבחן.
לאור חוויתך הבלתי מספקת עם השרות שקבלת, אני מציעה שתפנה למנהל השרות של הבית החולים ההוא כדי לבקש בירור בנושא ולהביע תלונותיך. במרבית ביתי החולים האבחונים מתבצעים ע״י מתמחים. חשוב שתדע שמקובל להזמין לקוח הפרטי (ולא רק) לשיחת משוב כדי להסביר ממצאי האבחון והמלצותיו.
איני יכולה להתייחס לדו״ח הנדון באופן מקצועי בלי לקרא אותו.
מקווה שעזרתי
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר רפפורט, תודה!אבחון היהלא ממוחשב
יאירה11/06/2015אלא כלל כרטיסיות שונות ושאלות מילוליות (קצת הזכיר לי מבחנים פסיכולוגיים ישנים שנערכים לילדים...) וכפי שציינתי ארך כשעה-שעה וחצי.
כמעט מחצית מהזמן טרח המאבחן לחקור אותי כיצד ייתכן ושאין זה סביר שהגעתי לחוסר התפקוד בו אני מצויה, הכל בהתרסה וזלזול, עד שהביא אותי למצב של בכי.
לצערי סובלת מפיברומיאלגיה, נבדקתי ע"י נוירולוג קופ"ח אשר סבר שיש אובדן זכרון מסויים והמליץ לפנות לאבחון בבי"ח הדסה בו הוא עובד.
מסתבר שהוא הפנה אותי למאבחנת ספציפית (ואף ציין בפירוש את שמה על גבי ההפנייה) אלא שאני שכחתי פרט זה.
ולכן הופניתי לאבחון ע"י גורם אחר בבי"ח הנ"ל, מטעמי חסיון לא אנקוב בשמו אלא אציין שהוא מוגדר ד"ר, לא מתמחה.
ציינת שאוכל לפנות לבי"ח בעניין זה. האם אוכל לדרוש אבחון נוסף?
תודה מקרב לב, יאירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר רפפורט, תודה!אבחון היהלא ממוחשב - תגובה
ד``ר שרה רפפורט15/06/2015יאירה שלום,
לא נראה לי שיסכימו לבצע אבחון חוזר. אולם, תוכלי לכתוב מכתב תלונה לגורמים האחראיים עם עותק למנהל היחידה והבי"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)