טיפול זמני בבעיות זיכרון - לפני אבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול זמני בבעיות זיכרון - לפני אבחון
    עדיה
    25/02/2016

שלום וברכה,

בא שלי התחיל לפתח בעיות זיכרון קלות לפני תקופה ארוכה (בערך שנתיים). הוא התנגד לטפל ואנחנו לא התעקשנו. לפני בערך שלושה חודשים הוא עבר אירוע נוירולוגי ואושפז למספר ימים, אלא שמאז המצב הידרדר באופן דרסטי. הוא לא זוכר איזה יום היום, מדי פעם לא מזהה את הבית, שואל שאלות לא הגיוניות, מתפרץ בבכי ועוד ועוד.

הבעיה היא שמאז האשפוז, אנחנו מתקשים מאוד לקבל אבחנה ולהתחיל את הטיפול בעניין בעיות הזיכרון. בינתיים רק עברנו מרופא לרופא כשכל אחד טוען שזה לא בתחום מומחיותו והתורים שנקבעו למומחים עוד רחוקים למדי (כמה חודשים). מעבר לתסכול, יש משהו שניתן לעשות לפני אבחנה רשמית? סיוע או מסגרת מתאימים? מישהו שיוכל לטפל באופן מיידי?

אציין שאבי בן 68 וסובל מכל מיני מחלות רקע: לחץ דם, סכרת, מחלות לב ועוד.

אשמח מאוד לתשובה האם יש משהו שניתן לעשות בשלב זה, אולי מוסד או מומחה שיכולים לספק פתרון זמני.

תודה,
    עדיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול זמני בבעיות זיכרון - לפני אבחון - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    07/03/2016

עדיה שלום,
    למרות שאני מבינה את הדאגות שלך והלחץ הנתון בנוגע אביך, לצערי אין לי המצלה לצרוך גורם טיפול לפי שאת מבקשת. לא ניתן להתחיל טיפול ללא אבחנה. בנוסף, לא ברור מדוע את לא מקבלת מענה מהרופאים שמטפלים בו.
    עם זאת, יש לי כמה שאלות אליך: האם היה מדובר על אירוע מוחי שהוא עבר, וכתוצאה מכך חלה רק החמרה בזיכרון? האם הוא עבר בדיקה אצל פסיכוגריאטר? האם הוא מקבל תרופה כלשהי לצורך איזון מצב רוחו? יש לו נוירולוג מטפל?
    במרבית המקרים הדומים עורכים אבחון קוגניטיבי ע״י נוירופסיכולוג כדי לאבחן מידת הקשיים הקוגניטיביים ולקבל הכוונה לצרכי טיפול. בדיקה שכזו לעיתים קרובות בדיקת עזר לרופא לצורך האבחנה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול זמני בבעיות זיכרון - לפני אבחון - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    16/03/2016

עדיה שלום,
    לצערי הרב, מצוטט כאן מאמר שפורסם בעיתון לא כל כך מכובד, כאשר החוקרים משלמים על הפירסום שלהם. ברור שזה לא מדעי מידי, בלשון המועטה.
    אשמח לקבל מידע על מאמרים בנושא שפורסמו בעיתונים מקובלים בתחום. לי לא ידוע שקיימים.
    לכבוד כל הגולשים בפורום זה: טיפול קוגניטיבי בהחלט יכול לשפר את תפקוד בתנאי שהוא מבוצע על ידי נוירופסיכולוגי או מומחה אחר שמוסמך בתחום בעקבות הערכה נוירופסיכולוגית. הליך ומטרות הטיפול תפורים בהתאם לתוצאות האבחון בליווי צמוד של המומה. תוכנה ממוחשבת לא יכולה להחליף את המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו