בעיות זיכרון מטרידות בחור צעיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זיכרון מטרידות בחור צעיר
    אנונימי
    10/04/2016

שלום,
    אחרי תקופה של לחץ וחרדה, כולל התקפי פאניקה.
    אני בן 22 בריא .
    אני חווה ירידה בזיכרון- בעיקר של פרצופים אך גם של שיחות ומאורעות. נפסלה האפשרות של הפרעת קשב.
    מאז טיפול פסיכולוגי חלה הטבה משמעותית בעיקר בזיכרון לטווח קצר, אך הזיכרון לטווח ארוך נותר פגום.

אני מבין שישנה אפשרות שתקופת לחץ תיצור פגיעה בזיכרון, השאלה אם זה הפיך? יש אפשרות שהמח ישקם את עצמו? ספורט ותזונה יכולים להחזיר את הגלגל אחורה או שמה שנותר זה להשתדל ולשמר את מה שיש?

אני מבין בצורך באבחון בכל מקרה, אך מבחינה תיאורטית, הזיכרון יכול לשקם את עצמו? אציין שאחרי טיפול ממשוך אני שוב על מי מנוחות ולא סובל מהיסח הדעת שפגע אהושות בזיכרון.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון מטרידות בחור צעיר - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    17/05/2016

שלום רב,
    קודום כל, סליחה על עכוב תגובתי.
    לפי התיאור שלך, קשיי זיכרון שלך הם על רקע נפשי, וחל שיפור בתפקודך בעקבות הטיפול הנפשי. מומלץ להמשיך עם הטיפול ובמקביל להשתדל לשמור על אורך חיים בריא שכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית ומספיק שעות שינה. בנוסף, כדאי לך לדון עם הפסיכולוג המטפל שלך על הצורך באבחון.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו