בעיית זיכרון בגיל צעיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית זיכרון בגיל צעיר
    אורי
    17/05/2008

שלום!
    אני בחור צעיר בן 23, ואני סובל מהבעייה הבאה:
    כאשר אני פוצח במונולוג בן מספר דקות במהלך שיחה, ניתק לי החוט המקשר בין נושאי השיחה, ולמרות שלפני 20 שניות ידעתי לאן אני חותר ומה אני רוצה לומר, זה "בורח" לי ואני מוצא עצמי מנסה לשחזר את מהלך השיחה על-מנת לחפש מה בדיוק רציתי לומר. זו אינה בעיה חריפה אך במהלך שיחה של שעה, מקרה שכזה עלול לחזור על עצמו 2-3 פעמים.

חשוב לציין כי הזיכרון לטווח-ארוך שלי הוא יוצא דופן, ואני זוכר אירועים רבים מילדותי על פרטיהם.
    כמו-כן כאשר אני לומד למבחנים המחייבים שינון בצורה מספקת, הזיכרון שלי בהחלט נותן תפוקה ראויה ואני מצליח במבחנים שכאלה (היסטוריה וכו').

האם יש הגדרה לבעייתי?
    האם ישנם תרגילים שעלי לבצע, העשויים לשפר את המצב?

תודה,
    אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זיכרון בגיל צעיר

הוספת תגובה

• פיקוח עצמי

ד``ר שרה רפפורט
    20/05/2008

אורי שלום,
    זה לא תופעה חריגה שמאבדים חוט החשיבה במהלך דיבור ממושך. הייתי רוצה לדעת האם אתה נוטה לפרט לפרטים ולגלוש לנושאים משניים בעל אופי אסוציאטיבי. נטייה זו בהחלט יכולה לגרום לאבדן חוט החשיבה. כדאי לך לעבוד על שיטות ניטור, כלומר לבקר את עצמך האם הנושא באמת רלבנטי למטרת השיחה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן

אורי
    20/05/2008

הסיבה שהעלית נשמעת לי מאוד הגיונית משום שאכן יש לי נטייה לדבר בצורה אסוציאטיבית.
    אפשר לקבל יותר פירוט על מהי 'שיטת ניטור'?
    האם ישנם תרגילים/הדרכה שיעזרו לבנות שיחה בצורה נכונה.

תודה,
    אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברי המשך לאורי

ד``ר שרה רפפורט
    22/05/2008

נראה כי אתה בחור מוצלח ונבון ולא יהיה לך קשה לשנות דפוסי השיחה שלך. אני ממליצה שתבקש מאחד חבריך להעיר לך מתי אתה גולש מהסלול ודיבוריך מתחילים להיות אסוציאטיביות. שיטות ניטור self-monitoring techniques : דורשות קודם כל מודעות לבעיה ואז ארגון ובקורת עצמית צמודה להתנהגות בפועל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו